2015.07.13.@ 10.07

Mutasd meg az esküvőd: Mariann és Csaba balatoni lagzija

Mindig is arról álmodoztál, hogy romantikus naplementében, vízparton mondod ki a boldogító igent? Nézz bele olvasónk, Mariann csodaszép, balatoni esküvői albumába!

Kovács Brigitta
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvőd: Mariann és Csaba balatoni lagzija

Mikor ismerkedtetek meg Csabával?

Két és fél évvel ezelőtt találkoztunk először, akkor még nem is sejtettem, hogy számomra ő lesz az Igazi, hiszen mindkettőnknek másik kapcsolata volt. Nem kellett sok idő, hogy rájöjjünk, mi egymásnak vagyunk teremtve, fél évvel később pedig már büszkén sétáltunk egymás oldalán, mintha mindig erre a boldogságra vártunk volna, így az sem volt kérdéses, hogy egymással tervezzük-e leélni az életünket.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Hogyan történt a lánykérés?

A karácsonyi készülődés közben Csabi felvetette, hogy menjünk el kipihenni az év fáradalmait Szentendrére, és nézzük meg a karácsonyi vásárt. Egy szép december végi napsütéses napon ott találtuk magunkat a városban, a karácsonyi hangulat meghittségével pedig teljesen belefeledkeztünk a romantikus andalgásba. Délután Csabi előállt az ötlettek, hogy nézzük meg a Caprice ékszerközpont történelmi kiállítását, amire – mint kiderült – már be is jelentkezett, és a helyszínen várt minket egy csoportvezető hölgy, így odasiettünk. A múzeumi körbevezetés után jelezte, hogy lenne egy kisfilm, amit a mozitermükben nézhetünk meg. Ebben a pillanatban egy munkatársuk odaállt elém és gratulált, amit akkor még nem tudtam hova tenni. Amikor elindult a kisfilm, azonban minden világossá vált, mert a videón keresztül kérte meg a kezem. Nagyon megható volt a pillanat, egy mesébe illő, tökéletesen kidolgozott lánykérés volt, ekkor pontosan fél éve voltunk együtt.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Hol tartottátok az esküvőt és hányan voltatok?

Az esküvő végső létszáma 90 fő lett. A szertartásokra székesfehérvári helyszíneket választottunk, a polgári rész a Hiemer-ház házasságkötő termében, a templomi esketésre a főtéren található Szent Imre templomban került sor. Az azt követő vacsorának és a hajnalig tartó mulatozásnak egy álomszép balatonvilágosi helyszín, a Tópart Hotel adott otthont, ahol figyelmes, udvarias és professzionális kiszolgálásban volt részünk, közvetlen a Balaton partján. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, aki egy életre szóló élményként szeretné megélni élete Nagy Napját.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Hogyan fogtatok hozzá a szervezéshez?

A munkám miatt sokat foglalkoztam rendezvényszervezéssel, így nem is volt kérdés, hogy saját magunknak szervezzük meg az esküvőnket. Csabi fodrászként dolgozik, így a környék legjobb szolgáltatói is rendelkezésünkre álltak. Elsőként a dátumot tűztük ki (2015. június 20-a), amely számunkra egy fontos időpont volt, hiszen az évfordulónk is erre a vasárnapra esett. A legelső szolgáltató, akit lefoglaltunk a zenekar volt, másfél évvel a kitűzött nap előtt.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Minden simán ment, vagy voltak azért akadályok?

Szakmailag úgy gondolom, tökéletes rendezvény nincs, mindig vannak akadályok, problémák. Elsőként azzal szembesültünk, hogy a Csabi által választott helyszínünket visszamondták. Szerencsére tavaly volt alkalmam eltölteni pár napot munkámból adódóan a Tópart Hotelben, így rögtön hívtam is őket, hogy szabad-e az adott időpont. Szerencsénk volt, és utólag nagyon örülünk, hogy így alakult. A Nagy Nap előtt pár nappal pedig újabb váratlan helyzet alakult ki, mert az eskető papunk kórházba került, de szerencsésen ez a probléma is megoldódott.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Mire kellett a legtöbb időt szánnotok a tervezés alatt?

A saját dekorációs elemeink tervezésével, elkészítésével töltöttem a legtöbb időt, valamint az ültetési rend összeállítása a folyamatos létszámváltozások miatt szintén elég nehézkes volt.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Hogyan választottál magadnak ruhát?

Ruháimat Gévai Gabriella készítette, aki számomra az ország legkreatívabb, legprofibb esküvői ruhatervezője, sok éves szakmai tapasztalattal a háta mögött. Az első megbeszélés során körvonalaiban egyeztettük az elképzeléseimet, próbáltunk, hogy melyik stílus és fazon állna jól nekem, majd saját kreativitására bíztam Gabit, aki álomszép menyasszonyi ruhákkal és menyecskeruhával lepett meg. Gabiban nagyon megfogott a tervezés és a varrás iránti rajongása, valamint szakmája iránti elkötelezettsége. Úgy gondolom, nem csak a tökéletes ruhákra találtam rá nála, hanem végigkísért és támogatott életem egyik legszebb időszakában, és örültem, hogy próbák mindig nagyon jó hangulatban teltek.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Mi adta az ötletet a díszítéshez és a fotók stílusához?

Dekorációban mindenképp szerettünk volna valami egyedit alkotni, így sokat nézegettem Pinterest oldalakat, onnan gyűjtöttem a legtöbb inspirációt. A fő díszítésnél voltak alapvető elképzeléseink, elsősorban a színek voltak a mérvadóak, az összhang nagyon harmonikus, melegséget árasztó lett. Az esküvőt megelőzően jegyes fotózáson vettünk részt, amit ajánlanék mindenkinek, hiszen így a Nagy Napon már baráti hangulatban, lazán tud a pár a kamerák elé állni. Úgy gondolom, a képek stílusa mindig tükrözi a pár egyéniségét és a fotós látásmódját, kreativitását. Zsolttal, a fotósunkkal kezdetektől megtaláltuk a közös hangot, így olyan képek születhettek, melyekről tükröződik a boldogságunk és saját egyéniségünk.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Mi volt az esküvő legemlékezetesebb pillanata?

Mikor készülődés után sor kerülhetett az első találkozásra. Csabi a hotel stégjén hátat fordítva várt, így sétáltam oda hozzá. Amikor megfordult, megfagyott a levegő körülöttünk, megállt az idő egy pillanatra… legalábbis mi így éreztük. Könnyek nélkül nem tudtuk megélni ezt.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Milyen tippet adnál a most házasulandó menyasszonyoknak?

A készülődést érdemes időben elkezdeni, hiszen a legjobb, legfelkapottabb szolgáltatók sokszor már egy-másfél évvel ezelőtt foglaltak lehetnek. A másik tanácsom, mivel a tervezgetés időszaka és az esküvő napja is nagyon gyorsan eltelik, így minden percét éljék meg a lehető legnagyobb boldogságban, egyetértésben, hiszen ez az idő visszahozhatatlan. Beszéljenek át mindent a másikkal, ne döntsenek egyoldalúan, a másik félnek is lehetnek nagyon jó tippjei, ötletei, hallgassák meg egymást. A Nagy Napon pedig ne foglalkozzanak az esetleges hibákkal, hiszen ezt csak ők fogják észrevenni, a násznép nem fog belőle semmit érzékelni.

balatonvilágos-tópart-hotel-esküvő-cosmopolitan

Ruha: Gévai Gabriella

Sminkes: Matkovich Zsuzsa

Hajak: Royal Hair Szalon

Fotós: Kardos Zsolt és Greguss Lilla

Videó: Kállai István

Zenekar: Lecsó

Zenész: Honfi Imre Olivér / Mojo Workings

Vőfély: Titz Tibor

Helyszín: Tópart Hotel, Balatonvilágos

Dekor: Németh Veronika

Virág: Oázis virágbolt

Te is kimondtad már a boldogító igent, és szívesen megmutatnád a saját esküvődet a többi Cosmo-lánynak? Küldd el a képeket és rövid történetedet a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre (tárgy: ‘Cosmo Esküvő’)!

Címkék: balaton balatoni esküvő esküvői esküvői helyszín esküvői ruha esküvőszervezés házasság ruha

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

Nincs mesésebb ennél a Disney-esküvőnél!

Nincs mesésebb ennél a Disney-esküvőnél!

Mickey egeres menyasszonyi cipő, Disney torta és Pán Péteres idézet. Biztosan te is álmodoztál már a Nagy Napról, de tuti, hogy ez minden képzeleted felülmúlja majd!

Már 14 millióan látták ezt az esküvői videót!

Ugye te is mindig arról álmodoztál, hogy az egész világ a te esküvődről beszél? Nos, ennek a párnak majdnem sikerült is elérnie, ugyanis néhány nap alatt közel 15 millióan csekkolták a nyitótáncukat!

A legdrágább esküvői ruhák, amit hírességek viseltek

Mindennél jobban vágysz rá, hogy egy meseszép ruhában mondd ki a boldogító igent, de azért az álomruci sokszámjegyű ára kicsit elkeserít? Persze a sztárok nem küzdenek ilyen problémákkal…

Kötött pulcsis torta a legújabb esküvői trend

Eddig mindig úgy gondoltad, hogy csakis tavasszal vagy nyáron lehet meseszép esküvőt tartani? Hát, ha meglátod a legfrissebb téli lagzi trendet, elgondolkozol rajta, hogy talán mégis megéri fagyos időpontot választani!

Megvannak 2016 díjnyertes esküvői fotói

Képzeld, ismét kiválasztották a világ leggyönyörűbb esküvői fotóit! Csekkold a 2016-os listát, mert ezektől garantáltan leesik az állad!

Te tartanád szilveszterkor az esküvődet?

Elsőre bizarr gondolatnak tűnhet, de aki igazán egyedi Nagy Napra vágyik, miért ne mondhatná ki a boldogító igent az év utolsó napján? Összegyűjtöttünk néhány érvet, ami a szilveszteri esküvő mellett szól!

Mozi előzetest készített, hogy eljegyezze barátnőjét

Mindig arról álmodtál, hogy a szerelmed szuper kreatív ötlettel áll majd elő, amikor felteszi a nagy kérdést? Na és mit szólnál egy ilyen megoldáshoz?

A legszebb karácsonyi esküvői torták

A Nagy Nap egyik legfontosabb kiegészítője a torta, ez a csodás finomság nagyon sokat elárul rólatok és legfőképpen az ízlésetekről. Ha karácsonyi esküvőről álmodozol, akkor ezekkel az ünnepi tortákkal tuti nem fogsz mellényúlni!

Ezek voltak 2016 legszebb sztáresküvői

Az idei év inkább a nagy szakításokról szólt Hollywoodban, bár szerencsére volt több olyan híresség is, aki a szerelemre szavazott és kimondta a boldogító igent. Neked melyikük esküvője tetszett a legjobban?