2016.06.10.@ 14.06

Mutasd meg az esküvődet: Lilla és Norbi kubai fiestája

A hatalmas násznép helyett arról álmodozol, hogy kettesben, egy egzotikus szigeten mondjátok majd ki a boldogító igent? Nézz bele egy olvasónk, Lilla esküvői albumába és meríts inspirációt!

Kovács Brigitta
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvődet: Lilla és Norbi kubai fiestája

Hogyan ismerkedtetek meg a pároddal? 

A férjem, Norbi és én Borsod megye ugyanazon kisvárosában, Encsen nőttünk fel 2 utcányira egymástól. Egy óvodába, egy általános iskolába és egy gimnáziumba jártunk, majd én Budapestre, Norbi pedig Tatabányára került továbbtanulni. Ismertük egymást, a családjainkat is, de semmilyen közelebbi kapcsolatba nem keveredtünk soha, egészen addig, amíg másodéves egyetemistaként fel nem szálltam a hazafelé tartó vonatra a Keleti pályaudvaron és meg nem láttuk egymást. Azt mindketten tudtuk, hogy az a bizonyos láng kilobbant közöttünk, de sose gondoltam komolyan, hogy Norbi akarna tőlem bármit is. Majd később az őszi szünetben megbeszéltük, hogy elmegyünk Miskolcra egyet vacsizni, mivel bírtuk egymás társaságát. Nyilván nem gondoltam, hogy ez egy RANDI lesz, mert miért is lenne..? Aztán kiderült, hogy Norbi engem tényleg akart, igazán!

kubai-eskuvo-cosmopolitan4

kubai-eskuvo-cosmopolitan2

És a lánykérés milyen volt? 

Aztán 2014. nyár végén Törökországba utaztunk vakációzni, amelynek az első állomása Isztambul volt. Rengeteget gyalogoltunk, hogy minél több látnivalót tudjunk belepréselni az ottlétünk során. Egyik nap a mesés Topkapi Szerájban Szulejmán palotájában való barangolással fejeztük be a felfedezőtúránkat. Szulejmán háreme mellett lévő elbűvölő rózsakertben üldögéltünk pihenésképpen, és figyeltük a Fekete tengeren csillogó napfényt és a Boszporusz-hidat. Amikor is Norbi előbányázott egy zokni gombolyagot, amit remegő kezekkel kezdett kibontani és hosszú perceken keresztül csak bontotta és bontotta…. amikor kezdtem volna megkérdezni, hogy mégis mit csinál, megláttam a trükkös zokni rengetegből kibukkanó piros gyűrűtartó dobozt!!! Ő letérdelt és megkérdezte, hogy leszek-e a felesége! Én pedig a könnyeimmel küszködve, vagy inkább zokogva, igent mondtam.

kubai-eskuvo-cosmopolitan3

kubai-eskuvo-cosmopolitan15

Hol tartották az esküvőt, hányan voltatok? 

Sokat gondolkodtunk, hogy hol kellene lennie a helyszínnek, kiket hívjuk, milyen legyen a zene és a többi részlet… A megbeszéléseink során mindig ugyanarra jutottunk, hogy feszültek leszünk attól, hogy mások elvárásainak hogyan tudunk megfelelni, és hogyan érezzük magunkat felhőtlenül olyanok előtt, akikkel nem is vagyunk olyan jóban, de mégis meg kell hívni. Szóval nem tudtunk – és valahogy nem is akartunk – dűlőre jutni azért, hogy ez egy olyan esemény legyen az életünkben, amin túl lettünk valahogy. Majd kezembe akadt a Cosmopolitan a fodrászomnál, ahol párok esküvői voltak bemutatva és megakadt a szemem a tengerparti esküvőn. Feltettem magamban a kérdést, hogy miért ne? Ha titkon mindig is ezt szerettem volna, minden sallang nélkül szűk körben. Hazamentem, megmutattam a képet a páromnak és megbeszéltük, hogy ezt nekünk találták ki! Valami igazán különleges helyet szerettünk volna, ahol eltölthetjük a mézes heteket úgy, hogy nem unatkozunk. Így esett a választásunk Kubára, ahol szűk családi körben élhettük meg életünk NAGY napjait novemberben.

kubai-eskuvo-cosmopolitan12

kubai-eskuvo-cosmopolitan13

kubai-eskuvo-cosmopolitan5

Hogyan zajlott a szervezés?

A polgári esküvő szervezése nem okozott különösebb nehézséget, mivel egy belvárosi utazási iroda ajánlatát választottuk, és minden nagyon rendezetten zajlott a szervezés és az igényeink megvalósítását illetően. Azon mi is nagyon meglepődtünk, hogy a világ másik felén lévő esküvőnkhöz gyakorlatilag csak igen és nem válaszokat kell adnunk, hogy mit szeretnénk és mit nem, milyen ízű legyen a torta, vagy maga a menyasszonyi csokor trópusi virágokból vagy rózsából álljon.

kubai-eskuvo-cosmopolitan18

kubai-eskuvo-cosmopolitan11

kubai-eskuvo-cosmopolitan1

Minden simán ment a tervezgetés közben, vagy voltak azért akadályok?

A polgári szertartás rögtön az érkezésünk másnapján történt, amivel kapcsolatban picit aggódtunk, hogy ennyi idő elegendő lesz-e a részletek pontosítására, főleg úgy, hogy az esküvő szervezővel nem is tudtunk találkozni csak az esküvő előtt 2 órával. Istennek hála óramű pontossággal történtek az események. A nehezebb falat viszont az egyházi esküvő kiszervezése és az ahhoz szükséges dokumentumok voltak. Az imádnivaló Padre Jessus segédjével, Joaquínnal rengeteget leveleztünk és már az idő is sürgetett minket, hiszen 2 hónappal az esküvő tervezett időpontja előtt Kubában kellett lennie az összes hivatalos dokumentumnak, amit tőlünk kértek (keresztlevél, elsőáldozó levél, bérmalevél, püspöki elbocsájtó levél, jegyesoktatásról szóló dokumentum…) az OFFI által készített hiteles spanyol fordításban. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt olyan pillanat, amikor könnybe lábadt szemekkel gubbasztottam és temettem az egészet, vagy hárpia módjára veszekedtem. És még csak nem is a fordítás volt a problémás, hanem hogy pár dokumentumot püspöki aláírással ellátva kellett küldenünk, aminek a megszerzésére 3 nap állt a rendelkezésünkre. Szerencsére volt egy segítőnk a püspökségen, aki megsürgette és intézte nekünk a lehetetlent.

kubai-eskuvo-cosmopolitan19

Ami még nehézséget okozott a szervezés tekintetében, az a repjegyek foglalása. Azoknak, akik ketten mennek biztos nem jelent nagy bonyolultságot online lefoglalni a repülőjegyeket, nálunk a nehezítő tényező az volt, hogy tízen utaztunk és aggódtunk, hogy nehogy elfogyjon idő előtt a jegy darabszám és ne szökjenek az árak az égbe! Egy laza fél napos telefonálgatás, izgulás, homlokgyöngyözés, kiabálás majd néma csend és néhány köröm tövig rágását követően sikerült lefoglalnunk mindenkinek a jegyét ugyanazokra a járatokra.

kubai-eskuvo-cosmopolitan8

kubai-eskuvo-cosmopolitan9

kubai-eskuvo-cosmopolitan16

Mi volt az esküvő legemlékezetesebb pontja?

A meghitt szertartás a szállodánk kertjében lévő romantikus gazeboban történt kubai zenészek társaságában, ahol a boldogító igent magyar tolmács jelenlétében spanyolul mondhattuk ki! A szertartásunkat követően egy spontán lagzi keveredett a szállodánk ”lounge” helyiségében, ahol az aznap este játszó zenekar figyelt fel ránk, s hívott ki a tömegből gratulálni nekünk, s annyit mondott magyarul, hogy SZERETLEK!  Az este folyamán a szálloda vendégeiből verbuválódott násznépünkből rengetegen fotóztak, gratuláltak nekünk, és sokuk érdeklődött rólunk és az esküvő részleteiről. Amit a legjobban szerettünk az egészben: hogy ez a mi történetünk és velünk történt meg úgy, ahogy az első pillanatban is gondoltuk!

kubai-eskuvo-cosmopolitan17

kubai-eskuvo-cosmopolitan7

Mit tanácsolnál az idén házasodó menyasszonyoknak?

Azoknak, akik az esküvőjüket tervezgetik, azt tudom tanácsolni, hogy ne féljetek megvalósítani az álmotokat, és semmi esetre se mondják azt, ”hogy jó lesz így is…” Nem szabad megalkudni! Aki pedig Kubában tervezi az esküvőjét, legalább egy darab nyakpárnát, sok-sok könyvet, néhány dugi szendvicset, egy-két szem altatót, füldugót, plusz kispárnát és ’mély levegőket’ vigyen magával, mert nagyon hosszú az út odáig, DE MEGÉRI, MERT FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY LESZ!

Te is kimondtad már a boldogító igent, és szívesen megmutatnád a saját esküvődet a többi Cosmo-lánynak? Küldd el a képeket és rövid történetedet a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre (tárgy: ‘Cosmo Esküvő’)!

Címkék: egzotikus utazás esküvő esküvő tengerparton kubai esküvő nászút tengerpart

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

35 milliót ér a világ legdrágább esküvői tortája

35 milliót ér a világ legdrágább esküvői tortája

Képzeld, napok óta mindenki egy esküvőről beszél, azonban most nem a ruha vagy a gyönyörű dekoráció miatt. Az extrém Nagy Nap főszereplője ugyanis egy 35 milliót érő torta volt.

Nincs mesésebb ennél a Disney-esküvőnél!

Mickey egeres menyasszonyi cipő, Disney torta és Pán Péteres idézet. Biztosan te is álmodoztál már a Nagy Napról, de tuti, hogy ez minden képzeleted felülmúlja majd!

Már 14 millióan látták ezt az esküvői videót!

Ugye te is mindig arról álmodoztál, hogy az egész világ a te esküvődről beszél? Nos, ennek a párnak majdnem sikerült is elérnie, ugyanis néhány nap alatt közel 15 millióan csekkolták a nyitótáncukat!

A legdrágább esküvői ruhák, amit hírességek viseltek

Mindennél jobban vágysz rá, hogy egy meseszép ruhában mondd ki a boldogító igent, de azért az álomruci sokszámjegyű ára kicsit elkeserít? Persze a sztárok nem küzdenek ilyen problémákkal…

Kötött pulcsis torta a legújabb esküvői trend

Eddig mindig úgy gondoltad, hogy csakis tavasszal vagy nyáron lehet meseszép esküvőt tartani? Hát, ha meglátod a legfrissebb téli lagzi trendet, elgondolkozol rajta, hogy talán mégis megéri fagyos időpontot választani!

Megvannak 2016 díjnyertes esküvői fotói

Képzeld, ismét kiválasztották a világ leggyönyörűbb esküvői fotóit! Csekkold a 2016-os listát, mert ezektől garantáltan leesik az állad!

Te tartanád szilveszterkor az esküvődet?

Elsőre bizarr gondolatnak tűnhet, de aki igazán egyedi Nagy Napra vágyik, miért ne mondhatná ki a boldogító igent az év utolsó napján? Összegyűjtöttünk néhány érvet, ami a szilveszteri esküvő mellett szól!

Mozi előzetest készített, hogy eljegyezze barátnőjét

Mindig arról álmodtál, hogy a szerelmed szuper kreatív ötlettel áll majd elő, amikor felteszi a nagy kérdést? Na és mit szólnál egy ilyen megoldáshoz?

A legszebb karácsonyi esküvői torták

A Nagy Nap egyik legfontosabb kiegészítője a torta, ez a csodás finomság nagyon sokat elárul rólatok és legfőképpen az ízlésetekről. Ha karácsonyi esküvőről álmodozol, akkor ezekkel az ünnepi tortákkal tuti nem fogsz mellényúlni!