2016.06.10.@ 14.06

Mutasd meg az esküvődet: Lilla és Norbi kubai fiestája

A hatalmas násznép helyett arról álmodozol, hogy kettesben, egy egzotikus szigeten mondjátok majd ki a boldogító igent? Nézz bele egy olvasónk, Lilla esküvői albumába és meríts inspirációt!

Kovács Brigitta
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvődet: Lilla és Norbi kubai fiestája

Hogyan ismerkedtetek meg a pároddal? 

A férjem, Norbi és én Borsod megye ugyanazon kisvárosában, Encsen nőttünk fel 2 utcányira egymástól. Egy óvodába, egy általános iskolába és egy gimnáziumba jártunk, majd én Budapestre, Norbi pedig Tatabányára került továbbtanulni. Ismertük egymást, a családjainkat is, de semmilyen közelebbi kapcsolatba nem keveredtünk soha, egészen addig, amíg másodéves egyetemistaként fel nem szálltam a hazafelé tartó vonatra a Keleti pályaudvaron és meg nem láttuk egymást. Azt mindketten tudtuk, hogy az a bizonyos láng kilobbant közöttünk, de sose gondoltam komolyan, hogy Norbi akarna tőlem bármit is. Majd később az őszi szünetben megbeszéltük, hogy elmegyünk Miskolcra egyet vacsizni, mivel bírtuk egymás társaságát. Nyilván nem gondoltam, hogy ez egy RANDI lesz, mert miért is lenne..? Aztán kiderült, hogy Norbi engem tényleg akart, igazán!

kubai-eskuvo-cosmopolitan4

kubai-eskuvo-cosmopolitan2

És a lánykérés milyen volt? 

Aztán 2014. nyár végén Törökországba utaztunk vakációzni, amelynek az első állomása Isztambul volt. Rengeteget gyalogoltunk, hogy minél több látnivalót tudjunk belepréselni az ottlétünk során. Egyik nap a mesés Topkapi Szerájban Szulejmán palotájában való barangolással fejeztük be a felfedezőtúránkat. Szulejmán háreme mellett lévő elbűvölő rózsakertben üldögéltünk pihenésképpen, és figyeltük a Fekete tengeren csillogó napfényt és a Boszporusz-hidat. Amikor is Norbi előbányázott egy zokni gombolyagot, amit remegő kezekkel kezdett kibontani és hosszú perceken keresztül csak bontotta és bontotta…. amikor kezdtem volna megkérdezni, hogy mégis mit csinál, megláttam a trükkös zokni rengetegből kibukkanó piros gyűrűtartó dobozt!!! Ő letérdelt és megkérdezte, hogy leszek-e a felesége! Én pedig a könnyeimmel küszködve, vagy inkább zokogva, igent mondtam.

kubai-eskuvo-cosmopolitan3

kubai-eskuvo-cosmopolitan15

Hol tartották az esküvőt, hányan voltatok? 

Sokat gondolkodtunk, hogy hol kellene lennie a helyszínnek, kiket hívjuk, milyen legyen a zene és a többi részlet… A megbeszéléseink során mindig ugyanarra jutottunk, hogy feszültek leszünk attól, hogy mások elvárásainak hogyan tudunk megfelelni, és hogyan érezzük magunkat felhőtlenül olyanok előtt, akikkel nem is vagyunk olyan jóban, de mégis meg kell hívni. Szóval nem tudtunk – és valahogy nem is akartunk – dűlőre jutni azért, hogy ez egy olyan esemény legyen az életünkben, amin túl lettünk valahogy. Majd kezembe akadt a Cosmopolitan a fodrászomnál, ahol párok esküvői voltak bemutatva és megakadt a szemem a tengerparti esküvőn. Feltettem magamban a kérdést, hogy miért ne? Ha titkon mindig is ezt szerettem volna, minden sallang nélkül szűk körben. Hazamentem, megmutattam a képet a páromnak és megbeszéltük, hogy ezt nekünk találták ki! Valami igazán különleges helyet szerettünk volna, ahol eltölthetjük a mézes heteket úgy, hogy nem unatkozunk. Így esett a választásunk Kubára, ahol szűk családi körben élhettük meg életünk NAGY napjait novemberben.

kubai-eskuvo-cosmopolitan12

kubai-eskuvo-cosmopolitan13

kubai-eskuvo-cosmopolitan5

Hogyan zajlott a szervezés?

A polgári esküvő szervezése nem okozott különösebb nehézséget, mivel egy belvárosi utazási iroda ajánlatát választottuk, és minden nagyon rendezetten zajlott a szervezés és az igényeink megvalósítását illetően. Azon mi is nagyon meglepődtünk, hogy a világ másik felén lévő esküvőnkhöz gyakorlatilag csak igen és nem válaszokat kell adnunk, hogy mit szeretnénk és mit nem, milyen ízű legyen a torta, vagy maga a menyasszonyi csokor trópusi virágokból vagy rózsából álljon.

kubai-eskuvo-cosmopolitan18

kubai-eskuvo-cosmopolitan11

kubai-eskuvo-cosmopolitan1

Minden simán ment a tervezgetés közben, vagy voltak azért akadályok?

A polgári szertartás rögtön az érkezésünk másnapján történt, amivel kapcsolatban picit aggódtunk, hogy ennyi idő elegendő lesz-e a részletek pontosítására, főleg úgy, hogy az esküvő szervezővel nem is tudtunk találkozni csak az esküvő előtt 2 órával. Istennek hála óramű pontossággal történtek az események. A nehezebb falat viszont az egyházi esküvő kiszervezése és az ahhoz szükséges dokumentumok voltak. Az imádnivaló Padre Jessus segédjével, Joaquínnal rengeteget leveleztünk és már az idő is sürgetett minket, hiszen 2 hónappal az esküvő tervezett időpontja előtt Kubában kellett lennie az összes hivatalos dokumentumnak, amit tőlünk kértek (keresztlevél, elsőáldozó levél, bérmalevél, püspöki elbocsájtó levél, jegyesoktatásról szóló dokumentum…) az OFFI által készített hiteles spanyol fordításban. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt olyan pillanat, amikor könnybe lábadt szemekkel gubbasztottam és temettem az egészet, vagy hárpia módjára veszekedtem. És még csak nem is a fordítás volt a problémás, hanem hogy pár dokumentumot püspöki aláírással ellátva kellett küldenünk, aminek a megszerzésére 3 nap állt a rendelkezésünkre. Szerencsére volt egy segítőnk a püspökségen, aki megsürgette és intézte nekünk a lehetetlent.

kubai-eskuvo-cosmopolitan19

Ami még nehézséget okozott a szervezés tekintetében, az a repjegyek foglalása. Azoknak, akik ketten mennek biztos nem jelent nagy bonyolultságot online lefoglalni a repülőjegyeket, nálunk a nehezítő tényező az volt, hogy tízen utaztunk és aggódtunk, hogy nehogy elfogyjon idő előtt a jegy darabszám és ne szökjenek az árak az égbe! Egy laza fél napos telefonálgatás, izgulás, homlokgyöngyözés, kiabálás majd néma csend és néhány köröm tövig rágását követően sikerült lefoglalnunk mindenkinek a jegyét ugyanazokra a járatokra.

kubai-eskuvo-cosmopolitan8

kubai-eskuvo-cosmopolitan9

kubai-eskuvo-cosmopolitan16

Mi volt az esküvő legemlékezetesebb pontja?

A meghitt szertartás a szállodánk kertjében lévő romantikus gazeboban történt kubai zenészek társaságában, ahol a boldogító igent magyar tolmács jelenlétében spanyolul mondhattuk ki! A szertartásunkat követően egy spontán lagzi keveredett a szállodánk ”lounge” helyiségében, ahol az aznap este játszó zenekar figyelt fel ránk, s hívott ki a tömegből gratulálni nekünk, s annyit mondott magyarul, hogy SZERETLEK!  Az este folyamán a szálloda vendégeiből verbuválódott násznépünkből rengetegen fotóztak, gratuláltak nekünk, és sokuk érdeklődött rólunk és az esküvő részleteiről. Amit a legjobban szerettünk az egészben: hogy ez a mi történetünk és velünk történt meg úgy, ahogy az első pillanatban is gondoltuk!

kubai-eskuvo-cosmopolitan17

kubai-eskuvo-cosmopolitan7

Mit tanácsolnál az idén házasodó menyasszonyoknak?

Azoknak, akik az esküvőjüket tervezgetik, azt tudom tanácsolni, hogy ne féljetek megvalósítani az álmotokat, és semmi esetre se mondják azt, ”hogy jó lesz így is…” Nem szabad megalkudni! Aki pedig Kubában tervezi az esküvőjét, legalább egy darab nyakpárnát, sok-sok könyvet, néhány dugi szendvicset, egy-két szem altatót, füldugót, plusz kispárnát és ’mély levegőket’ vigyen magával, mert nagyon hosszú az út odáig, DE MEGÉRI, MERT FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY LESZ!

Te is kimondtad már a boldogító igent, és szívesen megmutatnád a saját esküvődet a többi Cosmo-lánynak? Küldd el a képeket és rövid történetedet a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre (tárgy: ‘Cosmo Esküvő’)!

Címkék: egzotikus utazás esküvő esküvő tengerparton kubai esküvő nászút tengerpart

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

Erről a táncos lánykérésről beszél most mindenki

Erről a táncos lánykérésről beszél most mindenki

Még csak egy napja töltötték fel a cuki videót Instagramra, máris több mint 200 ezren látták. Ha te is megnéznéd, előre szólunk, hogy zsepire mindenképp szükséged lesz!

Miranda Kerr menyasszonyi ruháját neked is látnod kell!

Ezekre a képekre várt már a fél világ: két hónappal az esküvő után a szupermodell nemrég Instagramján mutatta meg, micsoda dizájnercsodában ment férjhez.

Mindenki ezen az esküvői meglepetésen zokog ma

Hihetetlen sztori járta be nemrég az internetet egy nőről, akinek a vőlegénye egy másik pasit hívott meglepetés vendégnek az esküvőjükre. Zsepiket elő, mert nagyon megható történet következik!

Villám csapott a násznép közé egy esküvőn

Ha azt gondolnád, hogy csak a mókás és romantikus pillanatok válnak felejthetetlenné egy esküvőn, akkor olvasd el annak az örömapának a sztoriját, akinek a haja szó szerint égnek állt egy balszerencsés fordulattól!

Nagyon bizarr a legújabb menyasszonyi ruha trend

A párizsi haute couture fashion weeken olyan extrás esküvői ruhákat mutattak be, hogy leesik az állad. Soha nem gondolnád, hogy ezekben oltár elé vonul bárki is.

Egy pizzához ment feleségül ez a lány

Ha mondanod kéne egy ételt, amit bárhol és bármikor képes vagy megkívánni, akkor tuti a pizza lenne a válasz, igaz? Ez az amerikai tini is imádja az olasz kaját – talán a kelleténél kicsit jobban is!

Ez a pár a tenger közepén tartotta az esküvőjét

És nem, nem egy hajón, hanem a tengerben. Tuti, hogy még a sellők is megirigyelnék őket!

Így néz ki egy 2,7 milliárdos luxusesküvő

Elöljáróban annyit elárulunk, hogy CSAK a virágokra több mint 135 millió forintot költött az ifjú pár, a lagzi sztárfellépője pedig Lady Gaga volt. Nem semmi!

17 szuper dekorötlet, ha spórolnál az esküvődön

Szeretnéd igazán egyedivé tenni életed Nagy Napját, de nem akarsz vagyonokat áldozni a dekorra? Íme néhány pénztárcabarát tipp, amikkel egészen mesebelivé varázsolhatod a hangulatot!

Ez a srác tetoválással kérte meg barátnője kezét

Egy pasi arra kérte szerelmét, hogy készítsen neki egy tetkót. Amikor azonban meglátta, milyen minta díszeleg barátja lábán, nagyon meglepődött...