2016.06.10.@ 14.06

Mutasd meg az esküvődet: Lilla és Norbi kubai fiestája

A hatalmas násznép helyett arról álmodozol, hogy kettesben, egy egzotikus szigeten mondjátok majd ki a boldogító igent? Nézz bele egy olvasónk, Lilla esküvői albumába és meríts inspirációt!

Kovács Brigitta
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvődet: Lilla és Norbi kubai fiestája

Hogyan ismerkedtetek meg a pároddal? 

A férjem, Norbi és én Borsod megye ugyanazon kisvárosában, Encsen nőttünk fel 2 utcányira egymástól. Egy óvodába, egy általános iskolába és egy gimnáziumba jártunk, majd én Budapestre, Norbi pedig Tatabányára került továbbtanulni. Ismertük egymást, a családjainkat is, de semmilyen közelebbi kapcsolatba nem keveredtünk soha, egészen addig, amíg másodéves egyetemistaként fel nem szálltam a hazafelé tartó vonatra a Keleti pályaudvaron és meg nem láttuk egymást. Azt mindketten tudtuk, hogy az a bizonyos láng kilobbant közöttünk, de sose gondoltam komolyan, hogy Norbi akarna tőlem bármit is. Majd később az őszi szünetben megbeszéltük, hogy elmegyünk Miskolcra egyet vacsizni, mivel bírtuk egymás társaságát. Nyilván nem gondoltam, hogy ez egy RANDI lesz, mert miért is lenne..? Aztán kiderült, hogy Norbi engem tényleg akart, igazán!

kubai-eskuvo-cosmopolitan4

kubai-eskuvo-cosmopolitan2

És a lánykérés milyen volt? 

Aztán 2014. nyár végén Törökországba utaztunk vakációzni, amelynek az első állomása Isztambul volt. Rengeteget gyalogoltunk, hogy minél több látnivalót tudjunk belepréselni az ottlétünk során. Egyik nap a mesés Topkapi Szerájban Szulejmán palotájában való barangolással fejeztük be a felfedezőtúránkat. Szulejmán háreme mellett lévő elbűvölő rózsakertben üldögéltünk pihenésképpen, és figyeltük a Fekete tengeren csillogó napfényt és a Boszporusz-hidat. Amikor is Norbi előbányázott egy zokni gombolyagot, amit remegő kezekkel kezdett kibontani és hosszú perceken keresztül csak bontotta és bontotta…. amikor kezdtem volna megkérdezni, hogy mégis mit csinál, megláttam a trükkös zokni rengetegből kibukkanó piros gyűrűtartó dobozt!!! Ő letérdelt és megkérdezte, hogy leszek-e a felesége! Én pedig a könnyeimmel küszködve, vagy inkább zokogva, igent mondtam.

kubai-eskuvo-cosmopolitan3

kubai-eskuvo-cosmopolitan15

Hol tartották az esküvőt, hányan voltatok? 

Sokat gondolkodtunk, hogy hol kellene lennie a helyszínnek, kiket hívjuk, milyen legyen a zene és a többi részlet… A megbeszéléseink során mindig ugyanarra jutottunk, hogy feszültek leszünk attól, hogy mások elvárásainak hogyan tudunk megfelelni, és hogyan érezzük magunkat felhőtlenül olyanok előtt, akikkel nem is vagyunk olyan jóban, de mégis meg kell hívni. Szóval nem tudtunk – és valahogy nem is akartunk – dűlőre jutni azért, hogy ez egy olyan esemény legyen az életünkben, amin túl lettünk valahogy. Majd kezembe akadt a Cosmopolitan a fodrászomnál, ahol párok esküvői voltak bemutatva és megakadt a szemem a tengerparti esküvőn. Feltettem magamban a kérdést, hogy miért ne? Ha titkon mindig is ezt szerettem volna, minden sallang nélkül szűk körben. Hazamentem, megmutattam a képet a páromnak és megbeszéltük, hogy ezt nekünk találták ki! Valami igazán különleges helyet szerettünk volna, ahol eltölthetjük a mézes heteket úgy, hogy nem unatkozunk. Így esett a választásunk Kubára, ahol szűk családi körben élhettük meg életünk NAGY napjait novemberben.

kubai-eskuvo-cosmopolitan12

kubai-eskuvo-cosmopolitan13

kubai-eskuvo-cosmopolitan5

Hogyan zajlott a szervezés?

A polgári esküvő szervezése nem okozott különösebb nehézséget, mivel egy belvárosi utazási iroda ajánlatát választottuk, és minden nagyon rendezetten zajlott a szervezés és az igényeink megvalósítását illetően. Azon mi is nagyon meglepődtünk, hogy a világ másik felén lévő esküvőnkhöz gyakorlatilag csak igen és nem válaszokat kell adnunk, hogy mit szeretnénk és mit nem, milyen ízű legyen a torta, vagy maga a menyasszonyi csokor trópusi virágokból vagy rózsából álljon.

kubai-eskuvo-cosmopolitan18

kubai-eskuvo-cosmopolitan11

kubai-eskuvo-cosmopolitan1

Minden simán ment a tervezgetés közben, vagy voltak azért akadályok?

A polgári szertartás rögtön az érkezésünk másnapján történt, amivel kapcsolatban picit aggódtunk, hogy ennyi idő elegendő lesz-e a részletek pontosítására, főleg úgy, hogy az esküvő szervezővel nem is tudtunk találkozni csak az esküvő előtt 2 órával. Istennek hála óramű pontossággal történtek az események. A nehezebb falat viszont az egyházi esküvő kiszervezése és az ahhoz szükséges dokumentumok voltak. Az imádnivaló Padre Jessus segédjével, Joaquínnal rengeteget leveleztünk és már az idő is sürgetett minket, hiszen 2 hónappal az esküvő tervezett időpontja előtt Kubában kellett lennie az összes hivatalos dokumentumnak, amit tőlünk kértek (keresztlevél, elsőáldozó levél, bérmalevél, püspöki elbocsájtó levél, jegyesoktatásról szóló dokumentum…) az OFFI által készített hiteles spanyol fordításban. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem volt olyan pillanat, amikor könnybe lábadt szemekkel gubbasztottam és temettem az egészet, vagy hárpia módjára veszekedtem. És még csak nem is a fordítás volt a problémás, hanem hogy pár dokumentumot püspöki aláírással ellátva kellett küldenünk, aminek a megszerzésére 3 nap állt a rendelkezésünkre. Szerencsére volt egy segítőnk a püspökségen, aki megsürgette és intézte nekünk a lehetetlent.

kubai-eskuvo-cosmopolitan19

Ami még nehézséget okozott a szervezés tekintetében, az a repjegyek foglalása. Azoknak, akik ketten mennek biztos nem jelent nagy bonyolultságot online lefoglalni a repülőjegyeket, nálunk a nehezítő tényező az volt, hogy tízen utaztunk és aggódtunk, hogy nehogy elfogyjon idő előtt a jegy darabszám és ne szökjenek az árak az égbe! Egy laza fél napos telefonálgatás, izgulás, homlokgyöngyözés, kiabálás majd néma csend és néhány köröm tövig rágását követően sikerült lefoglalnunk mindenkinek a jegyét ugyanazokra a járatokra.

kubai-eskuvo-cosmopolitan8

kubai-eskuvo-cosmopolitan9

kubai-eskuvo-cosmopolitan16

Mi volt az esküvő legemlékezetesebb pontja?

A meghitt szertartás a szállodánk kertjében lévő romantikus gazeboban történt kubai zenészek társaságában, ahol a boldogító igent magyar tolmács jelenlétében spanyolul mondhattuk ki! A szertartásunkat követően egy spontán lagzi keveredett a szállodánk ”lounge” helyiségében, ahol az aznap este játszó zenekar figyelt fel ránk, s hívott ki a tömegből gratulálni nekünk, s annyit mondott magyarul, hogy SZERETLEK!  Az este folyamán a szálloda vendégeiből verbuválódott násznépünkből rengetegen fotóztak, gratuláltak nekünk, és sokuk érdeklődött rólunk és az esküvő részleteiről. Amit a legjobban szerettünk az egészben: hogy ez a mi történetünk és velünk történt meg úgy, ahogy az első pillanatban is gondoltuk!

kubai-eskuvo-cosmopolitan17

kubai-eskuvo-cosmopolitan7

Mit tanácsolnál az idén házasodó menyasszonyoknak?

Azoknak, akik az esküvőjüket tervezgetik, azt tudom tanácsolni, hogy ne féljetek megvalósítani az álmotokat, és semmi esetre se mondják azt, ”hogy jó lesz így is…” Nem szabad megalkudni! Aki pedig Kubában tervezi az esküvőjét, legalább egy darab nyakpárnát, sok-sok könyvet, néhány dugi szendvicset, egy-két szem altatót, füldugót, plusz kispárnát és ’mély levegőket’ vigyen magával, mert nagyon hosszú az út odáig, DE MEGÉRI, MERT FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY LESZ!

Te is kimondtad már a boldogító igent, és szívesen megmutatnád a saját esküvődet a többi Cosmo-lánynak? Küldd el a képeket és rövid történetedet a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre (tárgy: ‘Cosmo Esküvő’)!

Címkék: egzotikus utazás esküvő esküvő tengerparton kubai esküvő nászút tengerpart

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

Ez most a legnépszerűbb eljegyzési gyűrű

Ez most a legnépszerűbb eljegyzési gyűrű

Persze, hogy gyémántból készült és naná, hogy rózsaarany is van a jelenleg legmenőbbnek számító gyűrűn, amelyért most az egész világ rajong – legalábbis a Pinterest megállapítása szerint.

Nincsenek barátnői, ezért pasi barátaival lánybúcsúzott

Mit tegyen valaki, ha megkérik a kezét, mindjárt itt az esküvő, de a lánybúcsúja kudarcra van itélve, mert nincsenek barátnői? Azt, amit ez a brazil lány, aki csajok helyett srácbarátait hívta el lánybúcsújára, és erről eszméletlen menő fotókat készítettek.

Eljegyzési gyűrűk Harry Potter rajongóknak

Ha egy ilyen gyűrűre esik a választásod azon kívül, hogy egyedi lehetsz még egy kis mágiát is csempészhetsz a nagy napba…

Csekkold 2017 legszebb eljegyzési fotóit!

Hurrá, eljegyeztek! Miután végigtelefonáltad az összes rokont, barátnőt, ideje, hogy a nagyvilág is megtudja a hírt! Mutatunk néhány igazán vagány megoldást, hogy a legmenőbbet posztold a faladra! 

Esküvői kiképzőtáborban van Pippa Middleton

Igen, jól olvastad: Katalin hercegné húga egy menyasszonyokra specializálódott boot campben faragja magát tökéletes arává.

Egy évig hordta eljegyzési gyűrűjét, de nem is tudott róla

A férfiak meglepően kreatívak tudnak lenni, ha lánykérésről van szó. Egy ausztrál pasi azonban még újabb szintre emelte az elképesztő eljegyzések fogalmát: rávette barátnőjét, hogy 18 hónapig viselje a gyűrűt, anélkül, hogy a lány tudott volna róla.

Az új esküvő trend: minél olcsóbb, annál szebb!

Kislánykorod óta arról álmodozol hogyan fogod kimondani a boldogító igent? Készülj fel, mert a hatalmas, fényűző ceremóniák helyett most egy egészen más trend hódít!

8 trükk, hogy tökéletes sminket varázsolj az esküvődre

Szeretnél a legjobb formádban tündökölni, amikor a Nagy Ő és az egész násznép téged néz az oltár előtt? Íme, néhány trükk, amivel felejthetetlenné teheted az esküvői sminkedet!

7 hiba, amit ne kövess el menyasszonyi ruha vásárlás közben

Lassan már minden részlet összeáll az esküvődhöz, de hiába jársz boltról boltra, nem találod a tökéletes rucit? Lehet, hogy éppen azért, mert elköveted ezeket a bakikat!

Fogyásra kényszerítette egy menyasszony a koszorúslányait

Azt gondolnád, hogy a legdurvább, amit a leendő ara kérhet a barátnőitől, az a trendinek általában semmiképp sem mondható koszorúslányruha viselése? Akkor most mutatunk neked egy nőt, aki jó eséllyel pályázik a világ legzsarnokabb menyasszonya címére.

Magyar esküvői fotó robbantotta fel a netet

Egy fiatal magyar pár és szemfüles fotósuk bebizonyította, hogy a menő esküvői képekhez nem feltétlenül kell szikrázó napsütés és meseszép idő…

Kopaszon ment férjhez, mégis gyönyörű menyasszony volt

A 27 éves amerikai nőnek egy autoimmun-betegség miatt kihullott az összes haja, de mostanra annyira megbarátkozott kopaszságával, hogy élete legfontosabb napján sem akart parókát viselni. És anélkül is fantasztikusan festett az esküvői fotóin!

A Mount Everesten házasodott össze ez a pár

Mindenki szeretné, ha a nagy napja tényleg különleges és egyedi legyen. Két kaliforniai fiatal most mégis mindenkit lekörözött, az biztos, hogy nincsen még egy olyan extrém esküvő, mint az övék!