2016.08.29.@ 11.08

Mutasd meg az esküvődet: Brigi és Ati rusztikus Nagy Napja

Tökéletes esküvőről álmodozol, ezért a dekorációtól kezdve a meghívókig minden apró részletét te szeretnéd megvalósítani? Akkor less be egy olvasónk, Brigi romantikus fotóalbumába, és meríts ihletet a szuper ötleteiből!

Jeney Andi
48 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mutasd meg az esküvődet: Brigi és Ati rusztikus Nagy Napja

Hogyan ismerkedtetek meg a pároddal, hogyan zajlott a lánykérés?

Atival online ismerkedtünk meg még a főiskolás években, ez már több, mint 7 éve volt. A lánykérés pedig tavaly augusztusban történt. Ati tudta, hogy a hőlégballonozás elsők között szerepel a bakancslistámon, ezért mindent pontosan megtervezett. Már júliusban elkészítette az egyedileg tervezett jegygyűrűt, de az időjárás azon a nyáron nem volt hozzánk kegyes, ezért augusztus végéig a gyűrűt még tartogatnia kellett. A nyár utolsó napjaiban azonban megvalósult mind a repülés, mind pedig az eljegyzés, ami hatalmas élmény volt. Bár a lánykérést nem könnyítettem meg, mert már a felszálláskor kíváncsiskodtam, hogy mi dudorodik a zsebében! Szerencsére a kérdezősködésem nem hozta zavarba, és a földet érést követően azonnal letérdelt, feltette a kérdést, és már érkezett is a behűtött pezsgő.

brigi-ati-9-cosmopolitan

brigi-ati-10-cosmopolitan

Hol tartották az esküvőt és hányan voltatok?

A Mátrában nőttem fel, de 6 éve Vácon élünk Atival. A hegyek is gyönyörűek, de én a Duna szerelmese lettem, ezért nem volt kérdés, hogy olyan esküvői helyszínt szeretnénk, ami közvetlenül a folyó partján van. Így esett a választásunk Verőcére, a River Gardenre, ahol tökéletesen elfért a 82 fős násznép.

Mi adta az ihletet az esküvő dekorációjához, a fotók hangulatához?

Nagyon tudatos menyasszony voltam, így amit lehetett, azt mi készítettük. Rengeteg inspirációs képet találtam az Instagramon, a Pintereste,n vagy ha már megvolt a téma, akkor egyszerűen csak rákerestem. Egyből beleszerettem a rusztikus hangulatba, amit a hely adottságai miatt a modernebb stílussa is ötvöztünk picit. Így kerültek a képbe pl. a Chiavari székek is. A szűk család készítette az összes dekorációt (kivéve a virágcsokrokat), a köszönetajándékokat, de még a mennyasszonyi ékszert is. A fotózáshoz használt régi bútorokat pedig a nagyszüleimtől kaptuk kölcsön. Örülök, hogy ilyen kreatív a családom, mert így valóban minden olyan lett, ahogy azt elképzeltem, és minden apró tárgyhoz személyes kötődésem van. Így egészen más visszanézni a fotókat!

brigi-ati-14-cosmopolitan

brigi-ati-5-cosmopolitan    140_ST7_0704

A fotózásra is sok ötlettel érkeztem, de a beállításokat és a stílust a szakemberekre bíztuk, hiszen olyan fotóst és videóst kerestük, akiknek a korábbi referenciamunkái közel álltak hozzánk. Sándor Tamás és Anikó fotóit már évek óta figyelemmel kísérem, így nem volt kérdés, hogy őket kérjük fel.

brigi-ati-8-cosmopolitan

brigi-ati-17-cosmopolitan

brigi-ati-2-cosmopolitan

brigi-ati-1-cosmopolitan

Hogyan zajlott a szervezés?

Ahogy a dekoráció készítését, úgy a szervezési folyamatot sem szerettem volna kiadni a kezemből. Szerencsére Atival nagyon hasonló az ízlésünk, ezért mindent rám bízott. Érdekes volt például, hogy mindenki azt kérdezte, hogy milyen színű lesz az esküvő? Mindig mondtam, hogy nálunk nem a színek, inkább az anyagok és a növények dominálnak. Ez a fő vonal pedig a zsákvászon, csipke, parafa és a kövirózsa voltak.

brigi-ati-11-cosmopolitan

brigi-ati-13-cosmopolitan

Amint megtörtént a lánykérés, elkezdtük keresni a szolgáltatókat, mert tudtuk, hogy a jó szolgáltatók már hónapokkal az esküvő időpontja előtt elkelnek. Miután mindenkit megtaláltunk, jó időre hátra dőlhettünk, tervezgethettünk. A hosszú téli estéken pedig elkészítettük a meghívókat, az ültető kártyákat és még sok olyan dekorációs elemet, amire közvetlen a nagy nap előtt már nem lett volna elég időnk.

Minden simán ment a tervezgetés közben, vagy voltak azért akadályok?

Talán épp a tudatosságunkból kifolyólag voltak akadályok, súrlódások, de nem hagytuk magunkat befolyásolni. Volt, amiről le kellett mondanunk, például a Duna vízállása nem tette lehetővé, hogy lemenjünk közvetlen a vízpartra. Ám ezt leszámítva nem tértünk el az álmunktól, nem fogadtunk el rész megoldásokat, hiszen ez a mi nagy napunk volt. Szerencsére sok segítséget kaptunk például a húgomtól is. Bármit vettem is a fejembe, ő segített megvalósítani, hiszen egyetlen testvére van, aki egyszer megy férjhez.

brigi-ati-21-cosmopolitan

brigi-ati-27-cosmopolitan

brigi-ati-23-cosmopolitan

brigi-ati-22-cosmopolitan

Nagyon nehéz volt például az ülésrendet úgy megkomponálni, hogy az a vendégeknek is megfelelő legyen. Talán ez vette el a legtöbb energiánkat, de a végeredmény nagyon jól sikerült, mert úgy tűnik, hogy az új ismeretségeken túl új barátságok is születtek.

Mire szántátok a legtöbb időt a szervezés alatt?

A szolgáltatók felkeresésére. Nagyon sok ajánlatot kértünk be, mert szerettük volna, hogy tényleg a legjobbat, a hozzánk legjobban illőt kapjuk, de olyan áron, ami a költségvetésünkbe belefér.Több idő volt még az esküvői nyitótáncunk megtanulása is. Nagy fába vágtuk a fejszénket, hiszen 4 latin műfajt adtunk elő (rumba, cha-cha-cha, bachata, jive), és a végén csináltunk egy flashmobot is, amivel a vendégeket is a parkettre csalogattuk.

brigi-ati-26-cosmopolitan

brigi-ati-24-cosmopolitan

Mi volt az esküvő legemlékezetesebb pontja?

Nehéz egyetlen mozzanatot kiemelni, annyi történés volt. A vőlegény első pillantása viszont mindenképpen meghatározó és életre szóló pillanat. Öröm látni a könnyes szemeket, a büszke szülőket és nagyszülőket, Édesapám oldalán az oltárhoz lépdelni. Annyi élmény volt, hogy sorolhatnám még a fontos történéseket.

Mit tanácsolnál az idén házasodó menyasszonyoknak?

Azt, hogy éljék meg az esküvő minden pillanatát! Sokaktól hallottuk, hogy az esküvő nagyon gyorsan el fog szaladni. Ez tényleg így volt, mi is csak kapkodtuk a fejünket. Illetve másik tanács, hogy mindenképpen legyen forgatókönyv, de kezeljék rugalmasan. Például nálunk a torta 22 óra helyett 23.30-kor lett felvágva, mert annyira jó volt a buli, hogy nem akartuk megakasztani a hangulatot. És végül a cipő! Hónapokig kerestem a megfelelő menyasszonyi topánt, ami aztán egy percig sem volt a lábamon. Gyönyörű volt, de tudtam, hogy a magas sarka miatt a kreatív fotózásra és a füves területen berendezett ceremóniára nem a legjobb. Később pedig – az események gyorsasága miatt – egyszerűen nem volt alkalmam átvenni a szandált. Azt gondoltam, hogy nem baj, tökéletesen fog mutatni a menyecske ruhámmal! Viszont mire elérkezett az éjfél, és a ruhacsere időpontja, már annyira fájtak a lábaim, hogy kizárólag lapos szandál jöhetett szóba. Ezért mindenkinek azt tanácsolom, hogy kényelmes cipőt válasszon magának, és legyen több váltócipő is talonban.

brigi-ati-18-cosmopolitan

brigi-ati-15-cosmopolitan

brigi-ati-6-cosmopolitan

Fotó: Sándor Tamás és Anikó

Videó: Dancsok Zoltán cinematográfus

Zene: Marietta & Norbi Party Duó

Ceremóniamester: Pozsár Róbert

Fotófal és fotó kellékek: Flow Art Dekor

Menyasszonyi ékszerek és hinta dekor: Rozsiboutique

Helyszín: River Garden, Verőce

Torta: Rábai Cukrászda és Kreatív & Design Torta Manufaktúra

Ruha: Best Me szalon

Nyitótánc: Igar Tibor, Miami Tánciskola

Te is kimondtad már a boldogító igent, és szívesen megmutatnád a saját esküvődet a többi Cosmo-lánynak? Küldd el a képeket és rövid történetedet a cosmopolitan.hu@centralmediacsoport.hu e-mailcímre (tárgy: ‘Cosmo Esküvő’)!

Címkék: eljegyzés esküvő házasság menyasszony mutasd meg az esküvődet olvasói esküvő rusztikus vintage vőlegény

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Esküvő

Pénzért fogdoshatták a menyasszonyt a saját esküvőjén!

Pénzért fogdoshatták a menyasszonyt a saját esküvőjén!

Sokkoló videó készült egy kínai menyasszonyról az esküvőjén! A csajszi úgy döntött, szokatlanul sok mindent bevállal a Nagy Napon, hogy elég pénzt gyűjtsön a nászútjára!

Csekkold 2017 legszebb esküvői ruháit!

Mi más űzhetné el jobban egy borongós őszi hétfő hangulatát, mint ezek a csodaszép hófehér csipkecsodák, amiket a legutóbbi divathéten mutattak be New Yorkban?! Sőt, ha jövőre tervezed az esküvődet, akkor ezektől a ruciktól tuti ihletet kapsz!

4 esküvői kaja, amit titokban senki sem szeret

Ismered azt az érzést, amikor egy hosszú esküvői ceremónia után türelmetlenül várod a finomabbnál finomabb falatokat a vacsiasztalnál? És azt a csalódottságot, amikor ugyanazt a menüsort látod viszont a pincér kezében, amit múlt kedden ettél a sarki kifőzdében?

Itt a legújabb Disney esküvői ruha kollekció!

Minden lány mesebeli hercegnőnek érezheti magát Alfred Angelo legújabb kollekciójában, amiben idén is a Disney-hercegnőké volt főszerep!

Ezen az esküvői táncon ámul ma mindenki

Egy amerikai menyasszony kicsit sem hagyományos táncot képzelt el a Nagy Napjára: a klasszikus keringő helyett úgy döntött, hogy egy szexi Beyoncé-koreográfiával lepi meg vőlegényét!

Ilyen különleges Disney esküvőt még nem láttál!

Képzeld el egy Nagy Napot, ahol minden egyes részlet olyan, mintha a kedvenc mesédbe csöppentél volna. Ráadásul az egész Disney-dizájnt maga a menyasszony tervezte és készítette.

Az egész világ ezen a menyasszonyon röhög

Unikornis, víz, és egy elszánt menyasszony. Mindezt néhány igazán giccses fotó kedvéért. Jól érzed: semmi jó nem sült ki a dologból, de az legalább tényleg nagyon vicces lett!

61 milliót költött esküvői ruhájára ez a nő

Ha a Bazi nagy görög lagzinak lenne harmadik része, akkor biztosan sok ihletet meríthetnének annak a menyasszonynak az esküvőjéről, aki csupán a ruhájára képes volt egy luxusvilla árát elkölteni!

Esküvőjén ütötte meg a vőlegény a menyasszonyt

A napokban egy elképesztő videó járta be a netet, szinte mindenki felháborodott. A vőlegény ugyanis képes volt megütni a menyasszonyát, ráadásul a vendégek előtt!

Az esküvői fotó, ami felrobbantotta a netet

Valószínűleg ez a titokzatos pár nem is sejtette a Nagy Napon, hogy a világ egyik leghíresebb esküvői fotója készül majd róluk!

Te bevállalnád a virágos esküvői ruhát?

El tudod képzelni, hogy véget érjen a hófehér esküvői ruhák évszázados hagyománya? Pedig úgy néz ki, eljöhet a virágos menyasszonyi rucik korszaka, mert egyre több lány ilyenben vonul az oltárhoz!