2015.07.09.@ 12.07

4 fesztiválkaja, hogy hajnalig bírd a bulizást

Szeretnél non-stop partizni a Balaton Soundon? Fogjatok össze a haverokkal, és próbáljátok ki ezeket a street food recepteket, amik még a pizzánál is finomabbak!

Szabados Blanka
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

4 fesztiválkaja, hogy hajnalig bírd a bulizást

1. Fish ’n’ chips:

fesztivál-kaja-recept-cosmopolitan

Hozzávalók 4 főre:

– 60 dkg friss tőkehal filé

– 3 púpozott evőkanál liszt

– 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő

– tojás

– fél csomag sütőpor

– 1 pohár sör

– kb. 1 dl szóda

– 1 teáskanál só

– 1 kg nagyobb szemű krumpli, egy kis só

– kb. 1 liter étolaj a sütéshez

A zöldborsópüréhez:

– 40 dkg fagyasztott zöldborsó

– 3-4 mentalevél

– só

Így készítheted el:

Keverd el a lisztet sütőporral és sóval, majd robotgéppel dolgozd össze a sörrel, hogy sűrű masszát kapj. A zöldborsót főzd ki sós-cukros vízben kb. 5-10 perc alatt, majd csepegtesd le és pépesítsd. Forgasd át az enyhén sózott halat a lisztes masszában, és süsd ki forró olajon. Egy-egy oldal 3-4 perc alatt sül át. Akkor jó, ha bundája szép aranyszínű lesz. A meghámozott krumplit vágd nagyobb szeletekre, és rakd egy tepsibe, kicsit locsold meg olívaolajjal, majd először lefedve, majd anélkül süsd aranyszínűre. Hmm, nem véletlenül ez Rita Ora egyik kedvenc kajája!

2. Panzerotti alla Romana:

fesztivál-kaja-recept-cosmopolitan

Hozzávalók 4 főre:

– 10 dkg liszt

– 10 dkg gruviera sajt vagy mozzarella

– 10 dkg sonka

– 5 dkg vaj

– olaj a sütéshez

– 3 tojás

– reszelt parmezán sajt

– só, bors

Így készítheted el:

Vágd apró kockákra a sajtot, add hozzá a darált sonkát, egy kiskanál parmezánt, egy tojást és sót, borsot. Szórd bele a lisztet egy tálba, adj hozzá pici sót, a megpuhult vajat darabokban, két tojás sárgáját és egy pici vizet. Keverd jól össze, és nyújtsd ki, de ne túl vékonyra. Szaggass belőle darabokat, és mindegyik tetejére tegyél az előzőleg elkészített töltelékből. Hajtsd félbe a tésztát, és a szélét nyomkodd össze jól, hogy ne nyíljanak ki, majd süsd őket aranybarnára az olajban. Csepegtesd le, és már kész is a fesztivál-finomság!

3. Hagymás-avokádós quesadilla:

fesztivál-kaja-recept-cosmopolitan

Hozzávalók (adagonként):

– 2 db tortilla lap
– 3 dkg reszelt cheddar sajt
– 1 szál újhagyma
– fél avokádó

Így készítheted el:

Kezdj el melegíteni egy serpenyőt közepes lángon. Szórd meg az egyik tortilla lapot reszelt sajttal, felkarikázott újhagymával és vékonyra szeletelt avokádóval. Ezután illeszd rá a másik lapot, majd tedd be a forró, száraz serpenyőbe, süsd 1-2 percig, hogy színt kapjon a tészta alja. Fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd kb. 2 percig, közben pedig teljesen elolvad a sajt. Vedd ki a serpenyőből, és vágd fel hat szeletre. Salátával és tejföllel is lehet tálalni, a guacamole például szenzációsan passzol hozzá!

4. Baursak

fesztivál-kaja-recept-cosmopolitan

Hozzávalók:

– 1 bögre tej

– 2 evőkanál majonéz (vagy tejföl)

– 3 evőkanál növényi olaj (vajat is lehet használni)

– 1 tojás

– 1 teáskanálnyi só

– 1 evőkanálnyi cukor

– 50 dkg liszt

– Fél evőkanálnyi élesztő

Így készítheted el:

Az élesztőt dobd bele a langyos tejbe, utána a többi hozzávalót keverd össze a liszttel egy lábasban, majd tedd bele a langyos (élesztős) tejbe. Ha megvan, folyamatosan kevergesd, amíg össze nem áll (figyelj rá, hogy ne legyen túl nedves vagy túl száraz az állaga). Hagyd kelni a tésztát lefedve, vagy valamilyen ruhába beletekerve. Egy óra múlva nyújtsd ki, vágd fel apró darabokra, és süsd forró olajban, amíg piros nem lesz. Dobj be belőle párat a koncertek előtt, és rájössz, miért ez Kazahsztán kedvenc partinasija!

Címkék: 2015 balaton balaton sound étel ételek buli előtt fesztivál recept

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Fesztivál