2008.10.16.@ 11.10

Se veled, se nélküled

Se veled se nélküled. Vajon kapcsolatnak nevezhető egyáltalán egy ilyen viszony? És mégis miért maradunk benne, ha már egyszer úgy sem jó? Ezek elgondolkodtató kérdések, de egy idő után már nem próbáljuk fejtegetni őket, csupán igyekszünk túlélni. Íme, néhány tipp, ami talán segít a pácban lévőkön!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Persze sokaknak azt mondják az ismerősei, amikor látják, hogy mennyire szenved, hogy lépjél, egyszerű, csak dobd ki, és menj tovább. Na, ezek az emberek azok, akik valószínűleg még soha nem voltak olyan kapcsolatban, ami bár szerelemnek indult, egy idő után a lángolás elmúlt, de valahogy az elszakadás mégsem ment. Íme, ennek a lehetséges okai:

Megszokás

A lehető legrosszabb, ami az emberrel történhet. Hiszen ez azt jelenti, hogy a szerelem, az igazi szeretet, ami elengedhetetlen egy kapcsolatban, az már rég kihűlt. Csupán az tartja össze a párt, hogy már nagyon régen együtt vannak, miért szakítanánk, ha a másik rigolyáit már ismerjük, és egyáltalán: mi lenne velem, ha nem lenne párom? De közben mindennaposak a tányérhajigálások, és már szívesebben töltöd a barátnőiddel a szombat estéket. Ha azonban a szakítás kerül szóba, akkor vagy nem léptek, vagy pár óráig, maximum pár napig tart az elválás, és aztán ott folytatjátok, ahol abbahagytátok.

Cosmo-tipp: Ha a fentiek közül bármelyik is jellemző a kapcsolatotokra, akkor itt az ideje elkészíteni a pro-kontra listát. Ennek egyik oldalán felsoroljuk azokat az érveket, amelyek a párunk és maga a kapcsolat mellett, illetve ellene szólnak. Mondanunk sem kell, hogy abban az esetben, ha az utóbbi lista a hosszabb, akkor itt az ideje lépni. Persze ez továbbra sem olyan egyszerű, de csodákat tud művelni, ha leírva látod, hogy miben vergődsz hónapok, évek óta. Ez hirtelen felnyithatja az ember szemét.

Amikor az érzelmek kihűlnek…

Van az a szitu, amikor a pár egyik tagja már nem szerelmes, ezért úgy dönt, hogy véget vet a kapcsolatnak. Bár hivatalosan már nem tartoznak össze, de mivel hosszabb időt együtt töltöttek, vagy rövidebbet, de annál mélyebb lelki kapcsolat alakult ki köztük, nem tudja úgy, ahogy van kiiktatni az életéből egyikük sem a másikat. Ezért rendszeresen összejárnak, jó esetben csak barátkozni próbálnak, ami csak a lehető legritkább esetben jön össze. A másik lehetőség az, hogy amíg nincs egyik félnek sem új partnere, egyszer-egyszer együtt töltik az éjszakát… sokszor csak a régi szép időkre hivatkozva.

Cosmo-tipp:
Vigyázz, mert függővé válhatsz! Bizony, nem ritka az az eset, hogy mivel van, akitől megkapod, amire szükséged van, mind lelkileg, hiszen ugyanaz az ember, akit évekig szerettél, mind testileg, nem vágysz majd normális párkapcsolatra. Megelégszel egy ilyen kissé szabadelvű, együtt is meg nem is állapottal. Ebbe pedig igen nehezen fér bele egy új férfi. Fel se fogsz figyelni senkire, amíg biztonságban érzed magad a régi partner mellett, és még a szabadságod is megvan. Majd jön a következő trauma: a párod mégis továbblépett, van egy új szerelem az életében. Ezt megélni talán sokkal rosszabb, mint mikor „hagyományos” módon történik a szakítás.

A szerelem hajszolása

Túl régóta tart már a kapcsolat, a szerelem pedig kihűlt. Vannak olyan típusú emberek, nemre való tekintet nélkül, akik ilyenkor úgy érzik: nincs értelme tovább együtt élni, hiszen mindennek az alapja a szerelem. Ezért továbbállnak, mert azt hiszik, hogy máshol majd tovább kitart. Csalódniuk kell azonban, mert ahogy az előzőben, úgy a következőben sem tart örökké a szerelem. Nos, ilyen esetben pedig jön az, hogy újra megpróbálja feléleszteni a lángot a régi kedvessel. Ez akkor veszélyes, ha az elhagyott fél időközben már valamelyest túltette magát a kapcsolaton, de annyira még nem, hogy nemet is tudjon mondani.

Cosmo-tipp: Ha te vagy az a fél, akit elhagytak, akkor sajnos a legtöbb esetben csak sodródsz az árral. De annyival könnyebb helyzetben vagy, hogy neked nem kell megkérdőjelezned az érzelmeidet. Ha viszont te vagy az, aki szakított, akkor mielőtt sokkolnád a másikat azzal, hogy időről-időre visszamész hozzá, gondolkozz el azon, hogy pontosan mit is érzel, hogy miért nem működtek a következő kapcsolataid, miért is vágysz vissza a régihez? Bár mondják, hogy a felmelegített káposzta már nem az igazi, de azért láttunk már olyat, hogy valakit egy szakítás döbbentett rá arra, hogy mégis csak a másik a tökéletes társ számára. De bárhogyan is dönts, az lebegjen a szemed előtt, hogy akivel most csúnya játékot űzöl az örökös kötélhúzással, az a szerelmed volt valaha!

Szöveg: Kis Adri

Fotó: profimedia.hu

Kacsolódó cikkek:

Jó veszekedést!

Hogyan kezeld a vitákat a szerelemben?

Mitől jó egy kapcsolat?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor valakinek el kell mondanod, hogy nem jön be neked. 5 bevállalós csaj elárulta, milyen durva módszerrel szabadult meg a hódolójától.

Ezt gondolják valójában a pasik a menstruáció alatti szexről

Minden hónapban kötelezően parkolópályára állítjátok a hancúrozást, amikor megjön? Végre kiderült, hogy valójában hogy állnak a pasik a piros betűs kérdéshez!

Kiderült: Ennyi ideig tart a jó szex

Gondolkodtál már azon, hogy vajon mennyi ideig tarthat egy ideális lepedőakrobatika? Most egy friss kutatásnak köszönhetően végre választ kaphatsz a kérdésedre!

Ezért ne színleld SOHA az orgazmust!

Ha néha veled is előfordul, hogy megjátszod a nagy ÓÓÓ-t, akkor jobb, ha sürgősen leszoksz róla. Eláruljuk, miért!

Ezt tedd, ha két pasiba vagy szerelmes

Sokszor szinte elképzelhetetlennek tartod, hogy rád találjon az igazi, most viszont egyszerre két fiú is ellopta a szívedet? Ne aggódj, erre a helyzetre is van megoldás!

Az új szexpózt te is ki akarod próbálni!

Sosem tapasztalt Ó-élményben lehet részed, ha a pasid ráveszed erre a szexpózra. Nyugi, csak elsőre tűnik nehéznek, de hidd el, a végén ő is hálás lesz, amiért teljesítette a kívánságod.

„A barátom az exe nevét mondta álmában”

Ezzel a lánnyal megtörtént minden csaj rémálma: a pasija szerelmet vallott volt barátnőjének alvás közben!

3 dolog, amire a srácok az ágyban vágynak, de nem merik elmondani

Mi már tudjuk, mi lenne a pasid 3 szex-kívánsága, amit persze semmi pénzért nem árulna el. Neki ciki bevallani, neked viszont térkép a Nagy Óóó(z) földjére.

Szakított a pasijával, mert az egy ágyban aludt a húgával

Szuper, ha valaki jóban van a testvérével. De vannak olyan esetek, amikor már zavaró a szoros kapcsolat.

5 jel, hogy 2018-ban szakítani fogtok a pasiddal

Ha ezeket a jeleket tapasztalod a kapcsolatodban, lehet, hogy idén újra a szinglik táborát fogod erősíteni!

Megcsalta a vőlegénye, most a szüzességét árulja

Az már nem újdonság, hogy valaki a neten árulja a szüzességét azért, hogy finanszírozza, mondjuk a tandíját. De az már biztosan, hogy valaki így álljon bosszút az exén, amiért megcsalta őt!

6 titok a zuhanyzós szexről, amit a pasik sohasem mondanának el

Szex a zuhanyban - izgalmasnak hangzik, nem? Hát a pasik szerint viszont egyáltalán nem annyira szexi, mint te azt gondolod!

Kérdések, amiktől minden pasi kiborul

Talán nem is gondolnád, de néhány ártatlannak tűnő kérdéssel is fel tudod húzni a srácokat. Eláruljuk, mik azok a témák, amiket a pasik a legijesztőbbnek tartanak egy kapcsolatban. Legalábbis akkor, ha nem jól kérdezel...