2008.10.22.@ 11.10

Ha sikeresebb vagy, mint a pasid…

Blogos hozzászólásaitok minket is inspirálnak, sőt mi is „vitát” szoktunk indítani egy-egy témakörben. Így történt ez most is, amikor felvetődött a kérdés: vajon párválasztásnál számít, hogy milyen végzettségű a nő? És mi van, ha többet keres, mint a párja? Körbenéztünk, és az alábbi következtetéseket sikerült levonnunk.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Kell a végzettség, de nem kizáró ok

Az ember nem azért kezd el sulikat, hogy aztán a kezében tartott végzettséget lobogtatva szerezzen pasit. Az sem jellemző, hogy egy bemutatkozásnál ez az elsődleges, amit kiemelünk saját magunkról. De azért az biztos, hogy már egy rövid beszélgetés során kiderül a két fél számára, hogy kinek milyen az előélete. És igenis van az a kategória, ahol már két ember igen nehezen ért szót, ha nagyon távol állnak egymástól tájékozottságban, műveltségben, tanultságban. Természetesen mi is tudjuk, hogy léteznek olyan párok, ahol lényeges társadalmi különbségek vannak a két ember közt, de ők a ritka kivételek.

Mit szól a mi diplománkhoz?

A legtöbb férfiban még mai napig él, hogy az asszony feladata a család, a háztartás. Ha te, a nő úgy állsz elé, hogy már van két diplomád és egy éppen induló karriered, akkor abból könnyen levonhatja azt a következtetést, hogy nem fogsz tudni maximálisan a házkörüli teendőkre, vagy éppen a gyereketekre figyelni. Természetesen a karrier és a család összeegyeztetése nem lehetetlen, hiszen ha csak az ismert emberek között nézünk körbe, akkor is láthatjuk, hogy megoldható. De akkor te már nem a hagyományos értelemben vett feleség, vagy anya leszel. És van olyan típusú férfi, akinek ez nem jön be. Tapasztalataink szerint még mindig ők vannak többen. Hozzátartozik mindehhez, hogy valahol ez nem is olyan nagy baj: ezek a férfiak legalább igyekeznek ezekkel az elvárásaikkal legalább mesterségesen fenntartani a tipikus női-férfi szerepeket.
Megint más szitu, ha úgy ismerted meg a párodat, hogy még mindketten az életetek sava-borsa előtt álltatok, és együtt indultatok el. Ilyen esetben a legritkább az, hogy a tanultság éket verjen két ember közé, már csak azért is, mert a párok sokszor húzzák egymást, ösztönzőleg hatnak egymásra.

Az anyagiak

De itt van az a fránya pénz. Persze, nagyon álszent szöveg lenne, ha azt kezdenénk el fejtegetni, hogy mennyire nehéz a gazdag családba született lányoknak párt találni. Nem nehezebb, mint szegényebb társaiknak, csak éppen nekik mással kell megküzdeniük, illetve meg kell tanulniuk a pénzükkel, és ezáltal a hatalmukkal bánni. Fennállhat az a helyzet is, hogy bár mindketten ugyanolyan társadalmi rétegből származnak, pont ugyanolyan szintű a végzettségük, mégis a nőnek nagyobb szerencséje van, és olyan helyen tud elhelyezkedni, ahol többet keres, mint a párja. Frusztráló lehet egy férfi számára, hiszen mégis csak neki kéne lennie a családfenntartónak. De ilyen esetekben is megoldás lehet az, ha nem dörgöljük folyton kedvesünk orra alá az újonnan vásárolt Louis Vuitton táskánkat, hanem hagyjuk, hogy időnként ő költsön ránk.

Cosmo-tipp: Nem kell kérkedni azzal, amink van, de ne is húzódjunk vissza a csigaházunkba, ha a végzettségünk, a karrierünk, vagy esetleg az anyagi helyzetünk kerül szóba! Bízzunk abban, hogy ez egy áthidalható különbség kettőnk közt! Ha pedig nekünk fontos, hogy a másik a fentiek közül mikkel rendelkezik, akkor ne adjuk alább, hiszen nem szólhat az egész életünk egy megalkuvásról!

Szöveg: Kis Adri

Kapcsolódó cikkek:

Miért ne lőj házinyúlra?

A jó kapcsolat titka: örüljetek egymás sikereinek!

10+1 dolog, amit a pasik nem tudnak elviselni egy nőben

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor valakinek el kell mondanod, hogy nem jön be neked. 5 bevállalós csaj elárulta, milyen durva módszerrel szabadult meg a hódolójától.

Ezt gondolják valójában a pasik a menstruáció alatti szexről

Minden hónapban kötelezően parkolópályára állítjátok a hancúrozást, amikor megjön? Végre kiderült, hogy valójában hogy állnak a pasik a piros betűs kérdéshez!

Kiderült: Ennyi ideig tart a jó szex

Gondolkodtál már azon, hogy vajon mennyi ideig tarthat egy ideális lepedőakrobatika? Most egy friss kutatásnak köszönhetően végre választ kaphatsz a kérdésedre!

Ezért ne színleld SOHA az orgazmust!

Ha néha veled is előfordul, hogy megjátszod a nagy ÓÓÓ-t, akkor jobb, ha sürgősen leszoksz róla. Eláruljuk, miért!

Ezt tedd, ha két pasiba vagy szerelmes

Sokszor szinte elképzelhetetlennek tartod, hogy rád találjon az igazi, most viszont egyszerre két fiú is ellopta a szívedet? Ne aggódj, erre a helyzetre is van megoldás!

Az új szexpózt te is ki akarod próbálni!

Sosem tapasztalt Ó-élményben lehet részed, ha a pasid ráveszed erre a szexpózra. Nyugi, csak elsőre tűnik nehéznek, de hidd el, a végén ő is hálás lesz, amiért teljesítette a kívánságod.

„A barátom az exe nevét mondta álmában”

Ezzel a lánnyal megtörtént minden csaj rémálma: a pasija szerelmet vallott volt barátnőjének alvás közben!

3 dolog, amire a srácok az ágyban vágynak, de nem merik elmondani

Mi már tudjuk, mi lenne a pasid 3 szex-kívánsága, amit persze semmi pénzért nem árulna el. Neki ciki bevallani, neked viszont térkép a Nagy Óóó(z) földjére.

Szakított a pasijával, mert az egy ágyban aludt a húgával

Szuper, ha valaki jóban van a testvérével. De vannak olyan esetek, amikor már zavaró a szoros kapcsolat.

5 jel, hogy 2018-ban szakítani fogtok a pasiddal

Ha ezeket a jeleket tapasztalod a kapcsolatodban, lehet, hogy idén újra a szinglik táborát fogod erősíteni!

Megcsalta a vőlegénye, most a szüzességét árulja

Az már nem újdonság, hogy valaki a neten árulja a szüzességét azért, hogy finanszírozza, mondjuk a tandíját. De az már biztosan, hogy valaki így álljon bosszút az exén, amiért megcsalta őt!

6 titok a zuhanyzós szexről, amit a pasik sohasem mondanának el

Szex a zuhanyban - izgalmasnak hangzik, nem? Hát a pasik szerint viszont egyáltalán nem annyira szexi, mint te azt gondolod!

Kérdések, amiktől minden pasi kiborul

Talán nem is gondolnád, de néhány ártatlannak tűnő kérdéssel is fel tudod húzni a srácokat. Eláruljuk, mik azok a témák, amiket a pasik a legijesztőbbnek tartanak egy kapcsolatban. Legalábbis akkor, ha nem jól kérdezel...