2008.12.08.@ 12.12

Női lélek – férfi testben

A huszadik század nagy találmányaként eljött a várva várt egyenjogúság ideje. Jött, és hamar ment is, amikor megjelent az erős és független nő, aki már nem elégszik meg az egyenlőséggel, mert ő akar az első lenni. Így a férfinak be kellett érnie a második hellyel.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Manapság már egyáltalán nem meglepő, ha egy nő inkább a karriert választja a családalapítás helyett; ha nem várja el, hogy mindent a férfi fizessen az étteremben; vagy ha ő dolgozik és tartja el a családot, amíg férje gyereket nevel otthon. Pár éve óriási robbanás volt a szingli kifejezés, és csak a fejünket kapkodtuk, hogy ki is az a Samantha Jones, vagy Miranda Hobbes, és úgy próbáltunk mi is ezt az erős, kikezdhetetlen nő képét magunkra passzírozni, mint egy két számmal kisebb farmert a kedvenc boltunkból. Azonban az erős nő szigorúan megkövetel valamit maga mellé: az érzékeny férfit. Hiszen két dudás nem fér meg egy csárdában, és a nadrágot sem hordhatja egyszerre két személy.

Felcserélt szerepek

Tehát a modern nő megteremtette a modern férfit. Hiszen érzékenyebb, akár mondhatjuk úgy is, hogy feminin férfiak mindig is voltak, azonban a társadalom azt kívánta tőlük, hogy tartsák el és védelmezzék családjukat, miközben az erős és megingathatatlan családapa képét mutatják, aki nem retten meg a kihívástoktól. De a huszadik század egyik nagy újdonságaként megjelent az önálló, független nő, aki nem vágyik gyengédségre; nem vágyik rá, hogy eltartsák; és szívesebben építgeti karrierjét, minthogy pelenkázzon. Akinek nincs ideje megtanulnia főzni a munkahelyén eltöltött túlórák miatt, vagy gyereket nevelni, hiszen akkor felvesznek mást a hosszú évek kemény munkájának gyümölcseként kiérdemelt pozíciójára. Tehát megnőtt az igény a hímnem akkoriban még igencsak ritka fajtájára: az érzékeny férfira. Akinek nem okoz megoldhatatlan problémát egy gyors és egészséges vacsora összeütése, aki tudja, hogy mi a különbség a vízkőoldó és az ablaktisztító között, és nem a gordiuszi csomó története jut elsőként eszébe, amikor egy gyereket ki kell hámoznia a kezeslábasok, pelenkák, és kicsiny kardigánok sűrű erdejéből. A férfi tehát lassan megkapta a nők évszázadokon át eljátszott szerepét: a háztartásbelit.

Modernkori evolúció

Az eddig igen éles határ mostanra kezd elmosódottá válni a két nem között, ma már nem magától értetődő egy család alapmodellje. Ha kell, a nő családfenntartóvá, és a férfi pedig háztartásbelivé válhat. Persze ennek kialakulásához arra a nem kevésbé jelentős momentumra is szükség volt, hogy alapvetően a férfinak ma már nem kell erősnek lennie, hiszen nem kell nap mint nap vadállatokkal megküzdenie, vagy fát vágnia télire. Manapság már inkább csak esztétikum vagy divat kérdése a vastag bicepsz, nem a túlélésé. És így, hogy a fizikai követelmények megszűntek, nincs már szükség arra sem, hogy bátor oroszlánként viselkedjen. Vagyis sok férfi már nincs arra rákényszerítve, hogy mindig, minden esetben visszatartsa érzelmeit, hogy kemény legyen, hogy biztos lelki támaszként soha nem inogjon meg, mert ezt már sem a társadalom, sem az oldalán tipegő erős nő nem várják el tőle. Mostantól minden kósza érzelmét szabadjára engedheti, és nem kell többé engedelmeskednie a társadalmi nyomásnak, miszerint az igazi férfiak márpedig nem pityereghetnek.

Persze vannak, akik megkérdőjelezik, hogy mindez jóhoz vezet-e: nem erőszak-e a természet ellen, ha a férfi melengeti a családi tűzhelyet, míg a nő vadászik. Attól azért valószínűleg nem kell tartanunk, hogy pár száz éven belül a nemek összeolvadnának. A társadalmi elvárások és szerepek igen csekély idő alatt megváltoztak, ez tény, így a korábbi, mondhatni előre leosztott feladatok sem annyira maguktól értetődőek már. Azonban nem feltétlenül probléma, ha a szerepkörök kicsit keverednek, így ezután mindenki szabadon lehet érzelgős és karrierista, akár egyszerre is, nemtől és életkortól függetlenül: a választás lehetősége valamennyiünknek megadatik.

Szöveg: Gyarmati Juci

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

800 millióért adta el a szüzességét egy 19 éves modell

800 millióért adta el a szüzességét egy 19 éves modell

Újabb tini döntött úgy, hogy nem szerelemből szeretné elveszteni a szüzességét, hanem inkább eladja a neten! Ezért a lányért állítólag még egy híres hollywoodi sztár is bejelentkezett!

5 dolog, amit mondj el a pasinak az első randin

Parázol azon, hogy beáll a kínos csend az első tali alkalmával? Akkor most SOS mutatunk neked néhány témát, amit szinte kötelező bedobnod!

Ezért jobb az anál szex a pasik szerint

Ugye te is észrevetted már, mennyire rá vannak kattanva a srácok, ha megkörnyékezhetik a popsidat? A brit Cosmónak elárulták, hogy miért találják, ennyire izgatónak a dolgot!

4 millió forintba kerül a világ legdrágább vibrátora

Te képes lennél kiadni egy autó árát egy vibrátorért? Bizonyára neked is elképzelhetetlennek tűnik az ötlet, de állítólag a hollywoodi sztárok otthonában gyakran lapul egy-egy ilyen különleges kütyü!

Ezért fáj a fejed szex közben

Ha majd szétrobban a fejed, a nagy ÓÓÓ előtt, alatt, vagy után, ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül!

8 pasi elárulta, mit érez akkor, amikor szerelmes

A nők folyton csak úgy áradoznak arról a bizonyos rózsaszín ködről, de a férfiak szinte soha nem beszélnek arról, mit éreznek, amikor szerelmesek. 8 bevállalós pasi viszont az amerikai Cosmónak most elárulta!

8 dolog, amit az első nagy szakításodból tanultál

Oké, szakítani szívás és most lehet, hogy a gödör legmélyén sírdogálsz, de hamarosan rá fogsz jönni, mennyire hasznos tapasztalatokkal gazdagodtál! Íme néhány közülük!