2009.01.30.@ 11.01

Tönkretehetnek-e egy kapcsolatot a csajos filmek?

Édesek, de ettől függetlenül csúfos játékot űzhetnek velünk. Eláruljuk, miért veszélyesek a romantikus komédiák.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nappaliban ültök, belemerültetek a 27 idegen igen vagy a Hogyan veszítsünk el egy pasit tíz nap alatt? romantikus világába. Idilli kép, de mégsem teljesen az. Egy tanulmány azt állítja, ha valaki rabjává válik az ilyen filmeknek, előbb-utóbb tuti, hogy a pasija agyára fog menni. Skót kutatók megállapították, hogy a romantikus vígjátékok olyan elvárásokat teremtenek a szerelemmel szemben, amelyeknek nincs köze a valósághoz, és főleg akkor van probléma, ha a lány ezeket az elvárásokat kommunikálja is a párjának. Azok a csajok, akik imádják a szerelmes sztorikat, hajlamosak irreleváns követelményeket támasztani a kedvesük elé, elvárják, hogy a srác minden gondolatukat fejtse meg, és legyenek tisztában a legbensőbb érzéseikkel. Vagy gondolj azokra a mozis pillanatokra, amikor „megvilágosodik” a pasi, és máris tudja, hogy mit rontott el a kapcsolatban, és hogyan lehet helyrehozni a dolgokat. Jön a romantikus sallang, mint a mérhetetlen mennyiségű rózsa, vagy az, hogy a főhős a lány ablaka alatt szerelmes dalokat kezd énekelni. De az élet ennél azért bonyolultabb. Íme, három jel, ami arra utal, hogy beleestél a romantikus komédiák csapdájába.

Azt gondolod: „velünk ez sosem történik meg”

Tegyük fel, a párod nem mond igazat: azt mondja, hogy későig bent marad, ám amikor felhívod, félreérthetetlen hangokat hallasz, amelyek arra utalnak, hogy egy kocsmában lóg a haverjaival. Eddig meg voltál róla győződve, hogy a pasid soha nem hazudna neked. De szembe kell nézni a ténnyel, hogy a legtöbb kapcsolatban vannak töréspontok. Persze rossz, hogy most már kételkedsz a szavahihetőségében, de mindig lesznek olyan szituációk a szerelmetekben, amikor úgy érzed, félrevezettek, ám ezekkel a nehézségekkel meg kell birkóznod!

Mindenért viszonzást vársz

Fenséges vacsival várod, szerzel neki jegyet a kedvenc csapata mérkőzésére, még bókolsz is neki, hogy milyen jól néz ki. És arra vársz, hogy valamilyen úton-módon viszonozni fogja ezt neked. De mi a garancia arra, hogy ő is tesz majd érted ilyen kedves dolgokat? Elszomorodsz, és azon nyafogsz, hogy lehet ilyen hálátlan barátod. Ha szeretnél valamit a pasidnak adni, akkor előtte tedd fel a kérdést: kiakadnál-e, ha ő nem adna semmit cserébe. Ha örömet akarsz szerezni, ha boldoggá akarod tenni, akkor hajrá! De ne reméld azt titkon, hogy úgy fog viselkedni, mint egy romantikus főhős!

Meg van írva a csillagokban

Első randi, kávézóban ültök, veled szemben a kiszemelted, és csodák csodájára mindketten ugyanazt az italt kéritek. Ha azt hiszed ezek után, hogy ő a lelki társad, akkor határozottan túl sok csajos filmet láttál. Lehet, hogy van valami közös bennetek, de ez nem derül ki ilyen hamar. Még ha azt gondolod, hogy „ugyan, én nem is hiszek a végzetben”, biztos volt már legalább egy olyan pillanatod, amikor érezted, hogy azt a pasit neked teremtette az ég, mert valamiben nagyon hasonlítottatok. Hogyan tudod elkerülni ezt a csapdát? Maradj a realitások talaján, és beszélgess sokat a pasival! Egy kis szerencsével akár még a saját Mark Darcydat is meglelheted, de soha ne ítélj a legelső jelekből!

Szöveg: Kovács Orsi

Kapcsolódó cikkek:

Néhány dolog, amitől kíméld meg a pasidat!

Szakítottatok? Lépj túl rajta könnyedén!

Ha nem jössz ki a pasid szüleivel…

Címkék: csajos filmek kapcsolatot tönkretehetnek-e

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 kínos szitu, amikor a párokat rajtakapták szex közben

5 kínos szitu, amikor a párokat rajtakapták szex közben

Néhány bevállalós pár elárulta a brit Cosmónak életük legcikisebb hancúrozását! Kapaszkodj meg, mert a következő arcpirító sztorikat még olvasni is kellemetlen, nemhogy átélni!

8 szomorú jel, hogy már elmúlt a szerelem

Egy kapcsolatért dolgozni kell, de honnan tudhatod, hogy eljött az ideje a másik elengedésének? Két kapcsolati szakértő most elárulja, hogy mik az intő jelei, hogy a rózsaszín köddel együtt a szerelem is elszállt.

A génjeidben van, hogy elválsz-e

Bizony: nem csak a szemed színét örökölheted a szüleidtől, hanem a válásra való hajlamodat is!

Szexleckét vett a pasijával, ez történt

Gondolkoztál már azon, milyen érzés lenne matek vagy irodalom óra helyett beülni egy szexórára? Egy bevállalós pár bizony megtette, és meg is osztotta a neten a tapasztalatait!

650 kilométert utazott egy randiért, borzalmasan átverték

Egy nagyon cuki szerelmes sztorinak indult, azonban mikor a lány elutazott a sráchoz, hogy meglátogassa, kiderült, hogy az egész csak egy undorító fogadás volt.

Ez a legveszélyesebb szexpóz

Bár egy pajkos párnacsatánál kevés dolog hangzik mesésebben, a legfrissebb tanulmányok szerint némelyik szexpózban akár súlyos sérüléseket is elszenvedhettek!

Ez a legjobb módja annak, hogy szakíts a pasival

Egy szakítás mindig szörnyen fájdalmas - akkor is, ha te hozod meg a döntést, hogy véget vetsz a kapcsolatnak. Ezzel a módszerrel viszont talán kevésbé töröd össze a pasi szívét!

11 mondat, amitől a pasik bepörögnek az ágyban

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy a párod felbőszült bikaként viselkedjen a hálószobában?