2009.02.05.@ 11.02

Segítség, a pasim pornófüggő!

Míg pár éve még hatalmas, felbecsülhetetlen kincsnek számított, ha valaki egy-egy erotikus, netán pornográf szakirodalom tulajdonosának mondhatta magát, amit az ágya mögött, hét lakat alatt óvott fagytól, széltől; addig mára már ingyen és bérmentve, bármilyen mennyiségben fellelhető eme, a férfiak számára csodás kincs, melyet úgy hívnak: pornó. Márpedig a jóhoz könnyen hozzá lehet szokni: mindig új, mindig más, így soha nem lehet megunni.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Mikortól betegség?

Persze most sokan kapják fel fejüket; sokaknak juthat eszébe a nemrégiben felfedezett kis titkosított alkönyvtár, ahol a kéj és a mámor kéz a kézben csábítják a hímet egy kis hancúrra. Merthogy ugye mi is a függőség első, és egyben félreérthetetlen jele? Ha kiszemeltünk tekintete egyre gyakrabban kalandozik a számítógép monitorján, fedetlen keblek után kutatva. Tévedés azt gondolni, hogy a pornó, mint műfaj – fogalmazzunk úgy – tisztelete már betegség lenne. Azonban abban a pillanatban, hogy a pornó, mint egy szexuális segédeszköz, vagy mint ajzószer átalakul a nagybetűs Pornóvá, mint a férfi vágyainak tárgya és netovábbja: na, ott kezdődnek a bajok.

És itt, rögtön az elején nem árt tisztázni néhány alapfogalmat. Mi is a vitatott kategória eredeti célja? A feltétel nélküli kielégülés. Nem kell gondolni a másikra, sehol a teljesítés kényszere, csak a tiszta kéjérzet: dupla szex jég nélkül, mondhatni. A féltékenység ebben az esetben felesleges, hiszen az érzelmeknek itt nincs helyük. Szívünk egyetlen választottja nem azért mered titokban, a takaró biztos rejteke alatt eme remekművekre, hogy megtalálja, amit bennünk hiányol! Amíg teljes tudatában van annak, hogy a pornó csak egy mese, a maga eltúlzott és ugyanakkor a végletekig leegyszerűsített megoldásaival, addig nem lehet okunk az aggodalomra. Legyünk inkább társai a képernyő előtt is, tanulni ugyanis soha nem szégyen, még a szexualitást sem! Elmúlt már a tündérmesék és a romantikus lányregények rózsaszín fátylába burkolt erotika ideje, egyetlen ember sem születik a lepedő ördögének, vagy a végzet asszonyának természetéből fakadóan.

Az első jelek

Azonban sok esetben sajnos már nem lehet elintézni a dolgot egy kézlegyintéssel, és lehet, hogy a „vagy én, vagy a pornó!” felkiáltásra igen kedvezőtlen válasz érkezik szívünk választottjától. Nem kell persze megszállottan keresni a függőség jeleit, azonban nem árt, ha pár dologra figyelsz, így könnyen elkerülhetőek lesznek a kellemetlen meglepetések.

– A pasid egyre kevesebbet jár társaságba
– A szeretkezések alkalmával egyre érzéketlenebb, esetenként akár erőszakos is lehet
– Sokszor mogorva, zárkózott, és indokolatlanul ingerült
– Elzárkózik attól a lehetőségtől, hogy esetleg ketten nézzetek meg egy szexfilmet
– Egyre ritkábban, esetleg egyáltalán nem kívánja a szexet
– Gyakran nem tud elszámolni a szabadidejével, vagy az egyedül töltött órákkal
– És ami a legfontosabb: tagadja, hogy bármi baja lenne!

Ha a felsorolt tünetek nagy része ráillik kedvesedre, mindenképpen üljetek le nyugodt körülmények közt, és beszéljétek át alaposan a dolgot. Ne hagyd annyiban, ha rossz érzéseid vannak ezzel kapcsolatban, és legfőképpen ne támadj neki! Ezzel ugyanis csak azt éred el, hogy még jobban elzárkózik majd tőled, és nem fogsz tudni segíteni neki. Ha figyelsz, és még időben észleled a jeleket, akkor egy őszinte beszélgetéssel sok mindent megoldhattok. Azonban nehezebb a helyzet, ha mondjuk nem laktok együtt, hiszen így, „állandó felügyelet” nélkül előfordulhat, hogy már egyedül nem tudtok megbirkózni a problémával. Ebben az esetben érdemes szakemberhez fordulni, ellenkező esetben a függőség a kapcsolat végét is jelentheti.

Szöveg: Gyarmati Juci

Kapcsolódó cikkek
:

Pörögj be pornóval!

A csajok és a pornó

A legnépszerűbb női szexfantáziák

Miért (ne) nézzünk pornót?

Hárman párban – két nő kontra egy férfi

A swingerklubok varázsa – te bevállalod?

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

800 millióért adta el a szüzességét egy 19 éves modell

800 millióért adta el a szüzességét egy 19 éves modell

Újabb tini döntött úgy, hogy nem szerelemből szeretné elveszteni a szüzességét, hanem inkább eladja a neten! Ezért a lányért állítólag még egy híres hollywoodi sztár is bejelentkezett!

5 dolog, amit mondj el a pasinak az első randin

Parázol azon, hogy beáll a kínos csend az első tali alkalmával? Akkor most SOS mutatunk neked néhány témát, amit szinte kötelező bedobnod!

Ezért jobb az anál szex a pasik szerint

Ugye te is észrevetted már, mennyire rá vannak kattanva a srácok, ha megkörnyékezhetik a popsidat? A brit Cosmónak elárulták, hogy miért találják, ennyire izgatónak a dolgot!

4 millió forintba kerül a világ legdrágább vibrátora

Te képes lennél kiadni egy autó árát egy vibrátorért? Bizonyára neked is elképzelhetetlennek tűnik az ötlet, de állítólag a hollywoodi sztárok otthonában gyakran lapul egy-egy ilyen különleges kütyü!

Ezért fáj a fejed szex közben

Ha majd szétrobban a fejed, a nagy ÓÓÓ előtt, alatt, vagy után, ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül!

8 pasi elárulta, mit érez akkor, amikor szerelmes

A nők folyton csak úgy áradoznak arról a bizonyos rózsaszín ködről, de a férfiak szinte soha nem beszélnek arról, mit éreznek, amikor szerelmesek. 8 bevállalós pasi viszont az amerikai Cosmónak most elárulta!

8 dolog, amit az első nagy szakításodból tanultál

Oké, szakítani szívás és most lehet, hogy a gödör legmélyén sírdogálsz, de hamarosan rá fogsz jönni, mennyire hasznos tapasztalatokkal gazdagodtál! Íme néhány közülük!