2010.03.25.@ 14.03

Csodapasi a kapuban – interjú Balajcza Szabolccsal

Az Újpest FC kapusának bőven volt ideje válaszolni minden kérdésünkre, mivel az interjú előtt két nappal sérült meg. Így nem csak a fociról kérdezgettük…

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Balajcza Szabolccsal már beszélgetésünk első pillanatában megtaláljuk a közös hangot, ugyanis mindketten sérülten érkezünk a találkozóra: én a bal kezem hüvelykujját amortizáltam le egy otthoni balesetben, neki pedig az orra tört el egy mérkőzés előtt.

Szerencsétlen baleset történt – emlékszik vissza a történtekre Szabolcs. A Győr elleni meccsünk előtt bemelegítettünk, majd az öltözőbe indultam. Egy kulacsból épp vitaminos italt ittam, amikor az egyik játékos figyelmetlenségből még elrúgta a labdát, és eltalálta a kulacsot: ez vágta szét a számat és az orromat, ami eltört. Ennek ellenére vállaltam a játékot, de sajnos a teljesítményem nem volt elég jó: három gólt kaptunk.

Talán pályára lépés helyett azonnal kórházba kellett volna menned…

Ha azt nem is, de a játékot nem lett volna szabad vállalnom, már belátom. Akkor viszont nem tudtam átgondolni a dolgokat, mert vérzett az orrom, és kicsit meg is szédültem.

Mondom: kórház…

Á, azért nem tűnt ez olyan súlyosnak. A pálya mellett gyorsan ellátott egy orvos, betamponálták a sérüléseimet, majd másnap, a röntgennél derült ki, hogy el van törve az orrom. De mivel a csont sem mozdult el, az is előfordulhatott volna, hogy nincs nagy baj.

Ezek szerint a futball közelebbi rokona az amerikai focinak, mint gondoltam…

Meglehet… A kapusoknál egyébként nagyon sok az orr- és fejsérülés. Láttad a Chelsea kapusát, milyen fejvédőben lép pályára a csapat mérkőzésein? Arra azért van szükség, mert neki koponyaalapi törése volt egyszer. Csoda, hogy ismét játszhat!

Visszatérve a te sérülésedre: a szurkolóktól és a barátaidtól kaptál üzeneteket, ajándékot vagy bármit, ami jobb kedvre derített az eset után?

Nyilván százból száz ember nem szerethet, de úgy érzem, hogy nyolcvan vagy kilencven kedvel, vagy legalábbis elfogad. Ők biztatnak, és sok kedves üzenetet kaptam mind személyesen, mind az interneten vagy telefonon, ezek nagyon sokat jelentenek nekem. Ezúton is köszönöm mindenkinek!

Gondolom, ezek után nem az az első, hogy a szabadságod alatt is valami extrém sportba veted magad. A klub engedné egyébként?

Vannak úgynevezett „nem javasolt tevékenységek”, amiket a szabadidőnkben is figyelembe kell vennünk. Ilyen például a síelés, mert az elég balesetveszélyes, tehát kifejezetten tiltott dolog. De én ezt nem is bánom, mert a téli sportok nem vonzanak igazán.

És mondjuk egy külföldi szerződés lehetősége?

Az már talán jobban, de inkább csak azért, mert a külföldön futballozó játékosok számára valamivel könnyebb bekerülni a válogatottba. 2012-ig van szerződésem az Újpest FC-vel, tehát ha addig megkeresne egy külföldi csapat, annak ki kellene vásárolnia innen. De csak akkor mennék, ha szakmailag és anyagilag is megfelelő lenne az ajánlat. Ha nem, akkor nagyon szeretnék továbbra is Újpesten maradni, mert itthon nem vágyom máshová.

A foci mellett azért gondolom, találsz időt arra is, hogy a családoddal kikapcsolódj.

Igen, nős vagyok és két kisfiú apukája. A nagyobb 5 éves múlt októberben, a kisebb pedig 3 éves lesz májusban, és a szabadidőmet többnyire ők töltik ki. Ha van néhány napunk, akkor hazamegyünk Kaposvárra, ám ha csak néhány órát töltünk együtt, akkor játszótérre, játszóházba járunk, vagy kirándulunk a Dunakanyarban.

Focizni nem szoktál velük?

A nagyobbik nem igazán fogékony rá, viszont a kicsin már lehet látni, hogy ő igen. De még túl pici hozzá, egyelőre csak rugdossuk neki a labdát. Egyébként nem ragaszkodom ahhoz, hogy a gyerekeim focizzanak, de annak azért örülnék, ha mindketten sportolnának valamit, és szeretnének mozogni.

A srácokról már beszéltünk, a párodról azonban még nem kérdeztelek…

Elég különös történet a mienk, mert ugyanabba az általános iskolába jártunk, ráadásul egy évfolyamba, de csak úgy elvoltunk egymás mellett.

Meghúztad a haját, meg ilyenek?

Még azt sem! Egyszerűen nem vettünk egymásról tudomást, egészen addig, amíg mellénk nem költöztek a családjával Kaposváron – abban a társasházban, ahol mi is laktunk. Akkor olyan 16-17 éves lehettem, és már azért érdekeltek a lányok (mosolyog). Ezután gyakran elmentem az ablaka előtt, beszélgetésbe elegyedtünk, és kialakult valami.

És azóta tart a szerelem?

Volt egy kisebb vihar 20 éves korunk körül, de azóta folyamatosan együtt vagyunk.

Ha jól számolom, ennek több mint tíz éve. Mi a titkotok? Hiszen ma mást sem hallunk, mint „összevesztek, szakítanak, válságba jutott a kapcsolatuk, válnak”…

Talán az, hogy a feleségem már a karrierem kezdetén is velem volt, és tudja, hogy egy sportolófeleségnek nagyon türelmesnek, megértőnek és kitartónak kell lennie. Hiszen nem egyszerű velünk, hogy csak egy példát említsek: ő hétvégén érne rá, amikor nekem szinte mindig meccsem van. Jó néhány olyan embert ismerek, akinek azért ment tönkre a házassága, mert ez a fajta megértés és türelem hiányzott.

És mi a helyzet a külsővel? Mert azért egy csinos lányt általában észrevesznek a férfiak…

Persze, nem tagadom, hogy én is megnézem a külsőt, de szerintem még ennél is fontosabb az összbenyomás és az, hogy egy lány arányos legyen. Hiszen lehet valaki csinos 190 centisen, de 150 centisen is, ha arányos testalkatú.

Az arányokról jut eszembe: nemrég múltál 30 éves. Ez a kerek születésnap jelentett nálad egyfajta számvetést mindazzal, amit eddig elértél, és amit még el szeretnél érni?

Persze, számot vetettem magamban ezekről a dolgokról – nyilván nem a születésnapomon, mert ott nem azzal foglalkozik az ember, de utána egy kicsit elgondolkodik. Úgy érzem, hogy 30 évesen elértem azt futballistaként, hogy Magyarország egyik legnagyobb klubjánál játszom, ahol megbecsülnek. Van két gyönyörű gyerekem, megértő feleségem, szóval ennél többet talán nem is kívánhat az ember. Persze most mondhatnék egy nagyobb összeget, ami ott lehetne a bankszámlámon, de én nem ilyen ember vagyok: aki ismer, tudja rólam, hogy elég szerény srác vagyok. Elégedettnek érzem magam, de azért nem állok le: továbbra is sikereket szeretnék elérni mind labdarúgóként, mind a magánéletemben.

Kapcsolódó cikkek:

„Szeretem feszegetni a határaimat” – interjú Nagy Balázzsal

A Dirty Dancing magyar főszereplőjével találkoztunk! – Interjú Rákász Danival

A legszexibb kommentátor – interjú Vincze Ottóval

Címkék: balajcza csodapasi interjú kapuban szabolccsal

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 kínos szitu, amikor a párokat rajtakapták szex közben

5 kínos szitu, amikor a párokat rajtakapták szex közben

Néhány bevállalós pár elárulta a brit Cosmónak életük legcikisebb hancúrozását! Kapaszkodj meg, mert a következő arcpirító sztorikat még olvasni is kellemetlen, nemhogy átélni!

8 szomorú jel, hogy már elmúlt a szerelem

Egy kapcsolatért dolgozni kell, de honnan tudhatod, hogy eljött az ideje a másik elengedésének? Két kapcsolati szakértő most elárulja, hogy mik az intő jelei, hogy a rózsaszín köddel együtt a szerelem is elszállt.

A génjeidben van, hogy elválsz-e

Bizony: nem csak a szemed színét örökölheted a szüleidtől, hanem a válásra való hajlamodat is!

Szexleckét vett a pasijával, ez történt

Gondolkoztál már azon, milyen érzés lenne matek vagy irodalom óra helyett beülni egy szexórára? Egy bevállalós pár bizony megtette, és meg is osztotta a neten a tapasztalatait!

650 kilométert utazott egy randiért, borzalmasan átverték

Egy nagyon cuki szerelmes sztorinak indult, azonban mikor a lány elutazott a sráchoz, hogy meglátogassa, kiderült, hogy az egész csak egy undorító fogadás volt.

Ez a legveszélyesebb szexpóz

Bár egy pajkos párnacsatánál kevés dolog hangzik mesésebben, a legfrissebb tanulmányok szerint némelyik szexpózban akár súlyos sérüléseket is elszenvedhettek!

Ez a legjobb módja annak, hogy szakíts a pasival

Egy szakítás mindig szörnyen fájdalmas - akkor is, ha te hozod meg a döntést, hogy véget vetsz a kapcsolatnak. Ezzel a módszerrel viszont talán kevésbé töröd össze a pasi szívét!

11 mondat, amitől a pasik bepörögnek az ágyban

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy a párod felbőszült bikaként viselkedjen a hálószobában?