2010.05.12.@ 09.05

„A férfihez hozzátartozik a szabadság” – interjú Nagy Ervinnel

Ti, kedves olvasók, Nagy Ervint szavaztátok meg legutóbb a „Te vagy a legjobb” nagydíj egyetlen férfi nyertesének, amiből arra következtettünk, hogy igencsak szeretnétek közelebbről megismerni a titokzatos színészt. Mi tagadás: mi is nagyon kíváncsiak voltunk rá…

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ervin bő félórával a megbeszélt időpont előtt már megérkezett a kávézóba, ami nem jellemző a színészekre. Először kissé zárkózottnak tűnt, így kíváncsian vártam, vajon egyszavas válaszai lesznek-e. Nem így történt. Csak mesélt, és mesélt. Egy óra múlva már én mondtam neki, hogy ha jól tudom, mennie kell játszani.

Hogyan fogadtad a hírt, hogy a Cosmopolitan olvasói neked ítélték a „Te vagy a legjobb” díjat?

Távolságtartóan. Úgy gondolom, hogy ha ezt ujjongva fogadja bárki is, az már gyanús, hogy miért ennyire elégedett magával. Persze örülök, hiszen jó érzés, hogy gondolnak rám a nők, de ez csupán egy visszajelzés. Bár én már foglalt vagyok, úgy gondolom, akkor is működnie kell az ember férfias kisugárzásának, amikor már négy gyerek apja. Van számomra egy-két példaértékű színész, akik ezt egészen jól csinálják.

Kik ők?

Például Sean Penn. Azt gondolom, hogy a minőségi színészi munkához kell a háttér. Már csak azért is, mert amikor kinövünk abból, hogy mindenkit meg akarunk kapni, akkor jó, ha stabilan van mellettünk valaki, és nem azzal megy el az energiánk nyolcvan százaléka, hogy partnert keresünk, és kajtatunk az éjszakában. Kell, hogy legyen egy olyan nő, aki biztosan ott van velünk, így tudunk a hivatásunkra koncentrálni.

Te mindig ilyen bölcs voltál?

Az ember általában arra formálja a világképét, amiben éppen él (nevet). Ezt próbáljuk erősíteni. Nyilván az én életritmusom is változott az utóbbi években, hiszen én is öregszem, másképp gondolkodom. Körülöttem úgy öt éve változtak meg a dolgok.

Ez a jelenlegi párodnak köszönhető?

Már előtte megfogalmazódott bennem, mi három és fél éve vagyunk együtt.

Mikorra várható az esküvő?

Még az is lehet, hogy először gyereket akarunk, és aztán esküvőt…

Szereted, ha téged ünnepelnek, jelen esetben majd titeket?

Nem. A harmincadik szülinapomra kibéreltem egy helyet, meghívtam sok mindenkit, de elég rosszul sikerült, így ezzel a próbálkozással fel is hagytam. Különben is annyi a nyüzsgés körülöttem, hogy nem igazán vágyom erre, pedig szeretem a társaságot. Ugyanakkor a barátnőm szerint valójában én egy magamnak való ember vagyok. Ez nekem fel se tűnt. De tény, hogy nem rohanok folyton a haverjaimhoz, sőt, mostanában hanyagolom is őket. Talán a szakmai életem megette némileg a barátságaimat. Az elmúlt két évben ez sajnos tendencia nálam. Egyszerűen annyi munkám van, hogy szétesik a fejem. Állandóan emberek között vagyok, ezért szükségem van a nyugalomra.

Mennyire vagy szabad lélek? Számít neked, hogy mehess akárhova, akárkivel?

A szabadság nagyon fontos számomra. Ez a nevelésemből is fakad, azt a példát hozom otthonról, hogy a férfihoz hozzátartozik a szabadság. Ez persze nem azt jelenti, hogy prostikhoz jár éjszaka, miközben a gyereke otthon sír, hanem a maga ura. Nem vagyok papucs, és a család sem fogja ezt megváltoztatni. Természetesen egy-egy kimaradást bizonyos szinten be kell jelentenem otthon. Én azonban már csak azért is tudom feszegetni a határaimat, mert az éjszakában dolgozom. Ehhez persze komoly tolerancia kell a másik részéről.

Párod szakmabeli, ezért viseli jól?

Ő nagyon okos, ügyes, és mindig is jól kezelt engem. Mondhatni futóláncon hagy. Nincs balhé, ha elmegyek. Sértődés persze annál inkább, de ettől még másnap megy tovább az életünk. Valahogy úgy csinálja, hogy mindig nekem legyen lelkiismeret-furdalásom. Nem az a lényeg számára, hogy ő kivághasson egy nagy hepajt, hanem, hogy nekem legyen rossz, amiért kimaradtam. Ezt nagyon kevés nő tudja így csinálni.

Volt olyan időszak az életedben, amikor elszálltál?

Előfordult, hogy egy kicsit botrányosabban éltem a magánéletemet, de nekem mindig fontos volt, hogy ezt kívülről ne lássák. Csendben, halkan, éjszaka csináltam. Nem kell mindenkinek azt látni, hogy én szétcsapom magam valamelyik szórakozóhelyen. Ha bemegyek valahova, és megfordulnak utánam, amit nem feltétlen szeretek, az azért legyen, mert megbecsülnek, nem pedig lenéznek.

Hogyan kezeled, ha megfordulnak utánad?

Inkább nem veszem észre. Hozzátartozik az életemhez, hogy ha belépek egy térbe, akkor tudják, hogy ki vagyok, és ez jó. De hogy én ott hangoskodjak, az kizárt. Szeretek úriemberként viselkedni, és nem bírom, ha valaki erről megfeledkezik azért, mert megismerte a fél ország. Sosem voltam aranyifjú, most meg már le is csúsztam róla (nevet). 33 évesen nem bájos, sokkal inkább kínos lenne, ha James Deant akarnám adni.

Térjünk rá egy kicsit a munkára is. Van szerepálmod?

A Kaméleon főszerepe az volt, de végül csalódás lett. Vannak olyan pontok az ember karrierjében, amikor már előre látja, hogy ha ezt jól megcsinálja, akkor az nagyot dob rajta. Igaz, hogy közönségsiker lett, és tolhatja a fél világ a szekerét ennek a filmnek, de nekem akkor se tetszik. A kezemben volt a lehetőség, hogy nagy legyek benne. Ez azért is szomorú számomra, mert ilyen nagyon ritkán, tízévente egyszer jön szembe velem.

Tavaly év végén mutattátok be a Varázsfuvolát a Vígszínházban, és azóta is játszod benne Papagenót. Prózai színészként hogyan tudtál felkészülni egy operára?

Rengeteg munka van benne, sokkal több, mint amennyi látszik. Határozottan jó szerep, nagyon szeretem, főleg a kihívást, ami az éneklést és a zenei nehézségeket jelenti. Ez egy egészen más műfaj, nem lehet a prózaival összehasonlítani, már csak azért sem, mert itt az éneken kívül másra nem is figyelnek. Szóljon jól, ez a lényeg. Ráadásul előtte két hétig beteg voltam, infúziókúrára jártam, éppen hogy összeszedtem magam a premierre.

Belevágnál még egy ilyen szerepbe?

Szerintem egyszer volt Budán kutyavásár. Tudod, eddig Kaszás Attilának sikerült rajtam kívül prózai színészként énekelni úgy, hogy nem égett be. Senki másnak. Büszke vagyok rá. És arra is, hogy egyáltalán gondoltak rám, meg merték velem kockáztatni. És azért az megtisztelő, amikor Miklósa Erika agyoncsókolgat. Persze még akkor sem hiszem el, hogy jó voltam, ha ő mondja, és nem gondolom magamról, hogy az Operabálon fogok énekelni. De ha csak a premier lett volna meg az egészből, és többet nem játszanám, már akkor is rendben vagyok.

Mik a terveid?

Nyáron lesz egy nagyon érdekes munkám, amit már várok: az Esőember színházi adaptációját csinálom Kulka Jánossal. Ő játssza Dustin Hoffmannt, én pedig Tom Cruise-t, a pszichológus pedig Garas Dezső lesz. Június 25-én lesz a premierje a Belvárosi Színházban.

Filmben láthatunk?

Nem, és most nem is várok rá. A metrón idefelé jövet éppen azon gondolkoztam, hogy én mindig kétévente forgatok. Akármilyen díjat nyertem színészként, akkor sem jött hamarabb a következő. Tehát akkor még van egy évem.

Kapcsolódó cikkek:

A Dirty Dancing magyar főszereplőjével találkoztunk! – Interjú Rákász Danival

Rosszfiú – vagy mégsem? Interjú Hujber Ferivel

Születésnap Szindbáddal – Kovács Ákossal beszélgettünk

Címkék: ervinnel férfihez hozzátartozik interjú nagy szabadság

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 lány bevallotta, miért nem szexelt még sosem

5 lány bevallotta, miért nem szexelt még sosem

Igazi lepedőakrobata vagy, vagy éppenséggel még mindig vársz az igazira és az első alkalomra? 5 húszas éveiben járó lány most bevállalta, hogy elmondja, miért nem szexelt még soha életében

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor valakinek el kell mondanod, hogy nem jön be neked. 5 bevállalós csaj elárulta, milyen durva módszerrel szabadult meg a hódolójától.

Ezt gondolják valójában a pasik a menstruáció alatti szexről

Minden hónapban kötelezően parkolópályára állítjátok a hancúrozást, amikor megjön? Végre kiderült, hogy valójában hogy állnak a pasik a piros betűs kérdéshez!

Kiderült: Ennyi ideig tart a jó szex

Gondolkodtál már azon, hogy vajon mennyi ideig tarthat egy ideális lepedőakrobatika? Most egy friss kutatásnak köszönhetően végre választ kaphatsz a kérdésedre!

Ezért ne színleld SOHA az orgazmust!

Ha néha veled is előfordul, hogy megjátszod a nagy ÓÓÓ-t, akkor jobb, ha sürgősen leszoksz róla. Eláruljuk, miért!

Ezt tedd, ha két pasiba vagy szerelmes

Sokszor szinte elképzelhetetlennek tartod, hogy rád találjon az igazi, most viszont egyszerre két fiú is ellopta a szívedet? Ne aggódj, erre a helyzetre is van megoldás!

Az új szexpózt te is ki akarod próbálni!

Sosem tapasztalt Ó-élményben lehet részed, ha a pasid ráveszed erre a szexpózra. Nyugi, csak elsőre tűnik nehéznek, de hidd el, a végén ő is hálás lesz, amiért teljesítette a kívánságod.

„A barátom az exe nevét mondta álmában”

Ezzel a lánnyal megtörtént minden csaj rémálma: a pasija szerelmet vallott volt barátnőjének alvás közben!

3 dolog, amire a srácok az ágyban vágynak, de nem merik elmondani

Mi már tudjuk, mi lenne a pasid 3 szex-kívánsága, amit persze semmi pénzért nem árulna el. Neki ciki bevallani, neked viszont térkép a Nagy Óóó(z) földjére.

Szakított a pasijával, mert az egy ágyban aludt a húgával

Szuper, ha valaki jóban van a testvérével. De vannak olyan esetek, amikor már zavaró a szoros kapcsolat.

5 jel, hogy 2018-ban szakítani fogtok a pasiddal

Ha ezeket a jeleket tapasztalod a kapcsolatodban, lehet, hogy idén újra a szinglik táborát fogod erősíteni!

Megcsalta a vőlegénye, most a szüzességét árulja

Az már nem újdonság, hogy valaki a neten árulja a szüzességét azért, hogy finanszírozza, mondjuk a tandíját. De az már biztosan, hogy valaki így álljon bosszút az exén, amiért megcsalta őt!

6 titok a zuhanyzós szexről, amit a pasik sohasem mondanának el

Szex a zuhanyban - izgalmasnak hangzik, nem? Hát a pasik szerint viszont egyáltalán nem annyira szexi, mint te azt gondolod!