2010.09.23.@ 16.09

Ha tudnád, mennyire szeret!

Ahelyett, hogy a nagy szerelmi vallomására várnál, inkább figyeld meg a srác viselkedését. Hamarabb elárulja magát, mint gondolnád.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szeret, nem szeret…, egyfolytában ezen agyalsz? Ne tépkedd le az összes virágszirmot a mezőről, tedd fel inkább magadnak az alábbi kérdéseket, hogy kiderüljön: odáig van-e érted, esetleg bizonytalan (de van még benne lehetőség), vagy pedig fél lábbal már kinn is van a kapcsolatotokból. Ha körönként minden válaszod „igen”, csodásan virágzik a szerelmetek, ám ha több mint kétszer válaszolsz „nem”-mel, talán érdemes lenne új rétek után nézned. Geist Klára párkapcsolati szakértőt kértük meg, segítsen eligazodni a pasik természetében.

Mit szövegel?

1. Szokott a közös jövőtökről beszélni, mondjuk arról, hová utazna el veled nyáron?
2. Mindent elkövet, hogy segítsen megoldani a problémáidat?
3. Valahányszor csipkelődik veled, kedvesen teszi?
4. Használja a „szeret” szót, amikor hozzád beszél – mint például „Úgy szeretnék veled reggelizni holnap”?

Lássuk, mennyire szeret!

Geist Klára szerint: a pasid nyelvhasználatából megtudhatod, mennyire van odáig érted. „Figyeld meg, milyen gyakran alkalmaz többes szám első személyt (»mi«) és jövő időt – a legjobb persze, ha egy mondaton belül mindkettő szerepel nála” – mondja. Ha szeret veled lenni, akkor nemcsak a hétvégi programotokat tervezi, de el tudja képzelni azt is, hogy együtt szánkóztok télen, és lekocsikáztok nyáron a tengerhez. Az is nagyon beszédes, ahogyan a problémáidat kezeli. „Biztos lehetsz benne, hogy ragaszkodik hozzád, ha támogatni szeretne téged, és legszívesebben helyetted gyürkőzne meg a gondokkal.” Még a szűkszavú Mr. Darcy-típusok is, akik tanácsadásban és lelkizésben talán nem a legjobbak, észrevehetően igyekezni kezdenek, ha valaki elcsavarja a fejüket.

„A gyengéd piszkálódás szintén jót ígér: annak a jele, hogy a fickó kényelmesen érzi magát a kapcsolatban” – állítja a szakértő. De a legerősebb bizonyíték az, ha gyakran használja a „szeret” szót. „Amikor arról beszél: szerette, hogy ezt vagy azt csináltátok együtt, akkor ezzel azt mondja, hogy téged szeret. Ha olyanokat ejt ki a száján, hogy veled még a boltba leugrani is egy kaland, akkor fülig szerelmes.”

Miről beszél a teste?

1. Megfogja a kezed az utcán?
2. Szeret bújni, és jólesik neki, ha hozzáérsz?
3. Amikor beszélsz, egyenesen a szemedbe néz?
4. Ugyanazokon a dolgokon nevettek?

Lássuk, mennyire szeret!

„A pasik nem valami jók a testbeszéd értelmezésében, és nem is figyelnek oda arra, hogy ne adjanak egyértelmű jelzéseket, mint ahogy talán te néha szoktad” – mondja a Cosmopolitan szakértője. Tehát ez azt jelenti, hogy a mozdulataikból olvasni gyerekjáték.

És mi van akkor, ha nyilvánosság előtt egyáltalán nem mutatja ki, hogy vonzódik hozzád? „Ennek semmi köze ahhoz, mennyire szeret – magyarázza a párkapcsolati tanácsadó. – Sok férfi érzi magát kényelmetlenül attól, ha a legmélyebb érzéseit vadidegenek társaságában kell kifejeznie. Az, hogy nem szeret az utcán vagy buszon csókolózni, esetleg kézen fogva sétálgatni, lehet, csak annak a jele, hogy zavarban érzi magát mások előtt.”

Ami sokkal többet elárul az érzéseiről, inkább az, hogy működik-e köztetek az interakciós szinkron – vagyis mennyire utánozzátok egymás viselkedését. Megfigyelted már, hogy a szerelmespárok sok mindent egyidejűleg tesznek? A bárban például ugyanakkor emelik fel a poharat, és egyszerre sóhajtanak. Ha már nagyon egy hullámhosszon vagytok, megvannak a saját kis poénjaitok, és azonos szitukon nevettek. És ez fordítva is igaz – amikor a szerelem elmúlik, akkor már inkább idegesít, ha őt szórakoztatja valami.

És mi a helyzet a szemezéssel? „A legtöbb pár a beszélgetés idejének 70%-ában tartja a szemkontaktust, de ahogy az események rosszabbra fordulnak, úgy tekingetnek majd inkább másfelé – bármilyen szomorú is ez.”

A cikk folytatását megtalálod az októberi Cosmóban!

Kapcsolódó cikkek:

El a kezekkel a pasimtól!

Bed timing – ha később engeded be az ágyadba, jobban szeret?

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: mennyire szeret tudnád

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor valakinek el kell mondanod, hogy nem jön be neked. 5 bevállalós csaj elárulta, milyen durva módszerrel szabadult meg a hódolójától.

Ezt gondolják valójában a pasik a menstruáció alatti szexről

Minden hónapban kötelezően parkolópályára állítjátok a hancúrozást, amikor megjön? Végre kiderült, hogy valójában hogy állnak a pasik a piros betűs kérdéshez!

Kiderült: Ennyi ideig tart a jó szex

Gondolkodtál már azon, hogy vajon mennyi ideig tarthat egy ideális lepedőakrobatika? Most egy friss kutatásnak köszönhetően végre választ kaphatsz a kérdésedre!

Ezért ne színleld SOHA az orgazmust!

Ha néha veled is előfordul, hogy megjátszod a nagy ÓÓÓ-t, akkor jobb, ha sürgősen leszoksz róla. Eláruljuk, miért!

Ezt tedd, ha két pasiba vagy szerelmes

Sokszor szinte elképzelhetetlennek tartod, hogy rád találjon az igazi, most viszont egyszerre két fiú is ellopta a szívedet? Ne aggódj, erre a helyzetre is van megoldás!

Az új szexpózt te is ki akarod próbálni!

Sosem tapasztalt Ó-élményben lehet részed, ha a pasid ráveszed erre a szexpózra. Nyugi, csak elsőre tűnik nehéznek, de hidd el, a végén ő is hálás lesz, amiért teljesítette a kívánságod.

„A barátom az exe nevét mondta álmában”

Ezzel a lánnyal megtörtént minden csaj rémálma: a pasija szerelmet vallott volt barátnőjének alvás közben!

3 dolog, amire a srácok az ágyban vágynak, de nem merik elmondani

Mi már tudjuk, mi lenne a pasid 3 szex-kívánsága, amit persze semmi pénzért nem árulna el. Neki ciki bevallani, neked viszont térkép a Nagy Óóó(z) földjére.

Szakított a pasijával, mert az egy ágyban aludt a húgával

Szuper, ha valaki jóban van a testvérével. De vannak olyan esetek, amikor már zavaró a szoros kapcsolat.

5 jel, hogy 2018-ban szakítani fogtok a pasiddal

Ha ezeket a jeleket tapasztalod a kapcsolatodban, lehet, hogy idén újra a szinglik táborát fogod erősíteni!

Megcsalta a vőlegénye, most a szüzességét árulja

Az már nem újdonság, hogy valaki a neten árulja a szüzességét azért, hogy finanszírozza, mondjuk a tandíját. De az már biztosan, hogy valaki így álljon bosszút az exén, amiért megcsalta őt!

6 titok a zuhanyzós szexről, amit a pasik sohasem mondanának el

Szex a zuhanyban - izgalmasnak hangzik, nem? Hát a pasik szerint viszont egyáltalán nem annyira szexi, mint te azt gondolod!

Kérdések, amiktől minden pasi kiborul

Talán nem is gondolnád, de néhány ártatlannak tűnő kérdéssel is fel tudod húzni a srácokat. Eláruljuk, mik azok a témák, amiket a pasik a legijesztőbbnek tartanak egy kapcsolatban. Legalábbis akkor, ha nem jól kérdezel...