2011.01.13.@ 14.01

„Engem csak a béna pasik találnak meg!” – A férfiak közeledéséről pasiszemmel

Kivételesen szerencsés helyzetben vannak azok a nők, akik még soha nem panaszkodtak barátaiknak arról, hogy ők valahogy mindig a legbénább pasikat fogják ki. A párkapcsolat keresésének fázisában pedig bizony ez a szerencsés réteg az, akik kisebbségben vannak. Mert az ismerkedés legtöbbször egy ördögi kör, amiben nehéz megtalálni azt a középutat, aminek mindkét fél örül.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A legjobban ismerkedni még az iskolában lehetett volna, ebben valószínűleg mindkét fél egyetért. De hol és hogyan lehet ismerkedni, ha valaki már befejezte a tanulmányait, és ott nem jött össze neki a holtomiglan-holtodiglan? Adhatnék most olyan ötleteket, hogy munkahelyen, salsa klubban, jógán vagy nyelvtanfolyamon, de nem ez a célom, hiszen ismerkedni bárhol lehet. Minek szűkítené az ember az ismerkedés területét? Szerintem a jövőbeni párunk bárhonnan előbukkanhat. Egy véletlen találkozás az utcán egy régi ismerőssel, egy számcsere karambol után vagy egy elkapott tekintet egy kávézóban mind lehetnek szerelmi lavinát indító szituációk. „Hát akkor mégis miért van az, hogy engem soha egy normális pasi sem szólít meg?” Hmm. Valószínűleg ez a mi hibánk, férfiaké. Elsősorban nem vagyunk mind ugyanolyanok, ami normális, de a legtöbbünk ismerkedés közben inkább mondjuk ki: abnormális.

Vannak a vadászok, akik eleve azzal indulnak reggelente a dolgukra vagy esténként szórakozni, hogy minél szélesebb körből szedjenek össze potenciális randilehetőségeket telefonszámok formájában megtestesítve. Rövid ismerkedésetek alatt szellemes, jókiállású és megnyerő lesz. Viszonylag hamar kiváltja benned a szimpátiát, és pár perc beszélgetés után felajánlja, hogy folytassátok a beszélgetést máskor, amihez természetesen számot, e-mail címet vagy szociális háló függők lévén már csak nevet cseréltek. Három- négy nap után már épp elkönyvelted, hogy nem fog keresni, amikor felhív vagy rádír, és te örömmel mondasz igent egy találkozóra, hiszen örülsz, hogy a rossz érzéseid azzal kapcsolatban, hogy nem kellesz a jófej és helyes pasinak, nem igazolódtak be. Randi, kölcsönös szimpátia. Egy hét múlva újra randi. Megint egy hét eltelik, mire felhív. Ekkor randi után már csók, majd később szex, szex, esetleg még egy szex. Pasi eltűnik. Rövid idő múlva gáz dumával jelentkezik, sorry, ennyi volt. Nem volt lángolás, találkoztam mással, még mindig a volt nőmet szeretem, stb.

Mi ebből a tanulság? A nők gyakran vonzódnak ahhoz a képhez, ami nem igazolja be a saját félelmeiket. Ha valakiről azt hiszed, hogy nem fog már keresni, és ő mégis felkeres, akkor ahelyett, hogy örülsz neki és szó nélkül igent mondasz egy randira a pasinak, miközben elkönyveled, hogy mennyire sármos ez a titokzatosság, inkább kérdezz. Kérdezd meg tőle például, hogy miért nem hívott előbb. Kérdezd meg magadtól, hogy ha képes volt eltűnni több napra vagy akár hétre, akkor vajon tetszem-e neki annyira, hogy hosszú távon rajongjon értem? Ha egy pasi igazán akar egy nőt, akkor nem vesztegeti az idejét. A lehető leghamarabb felkeresi, és még ha nem is ér éppen rá, akkor is a legközelebbi időpontra, amikor van ideje egy randira, megpróbálja elhívni. Legyen az 2 nap, 1 hét vagy 1 hónap múlva. Aki nem ezt teszi, az csak szórakozik. Veled és valószínűleg veled párhuzamosan másokkal is.

Vannak ezzel szemben az alapból nagyon kedves, férjnek való pasik, akik csak ismerkedésben űberlúzerek. Valószínűleg – ha nem egy szakmai konferencián elegyedsz velük beszélgetésbe a saját munkájukról – alapvetően két értelmes szót nem tudnak maguktól kinyögni, ha egy nekik tetsző nő kerül a közelükbe. Pedig ők alapvetően lehet, hogy humorosak és magabiztosak, sőt férfiasak is. De egyszerűen nincs tapasztalatuk abban, hogyan kell odamenni egy nőhöz, mert eddig kevés kapcsolatuk volt, amihez ragaszkodtak, hiszen féltek elveszíteni a nő jelentette biztonságot. Ők azok, akik, amíg annyira le nem isszák magukat, hogy két értelmes szót nem tudnak mondani, addig nem mennek oda hozzád. Utána meg jobb esetben elkönyvelik, hogy most már felesleges, rosszabb esetben a pult és a mellékhelyiség között odabüfögnek egy „hello bébi”-t fél oktávval a saját hangjuk alatt. Rajtuk sajnos nem lehet segíteni rövidtávon. Ezeknek a férfiaknak olyan sikerélményekre volna szükségük a nőktől, amit soha nem kaptak meg. A saját gyávaságuk az oka annak, hogy a csücsökből odabiggyesztett „hello bébik”-re kapott reakciókból próbálják meg leszűrni a saját ismerkedési sikerességüket.

És természetesen az ősbunkókat sem hagyhatjuk ki, akik a vadászok egy külön elkorcsosult válfaja. Ők is rengeteg nőnél próbálkoznak, különös ismertetőjelük, hogy legkedvesebb fegyverük a cinizmus. Ha valaha valaki a „gondolom órákig készülődtél, mielőtt lejöttél ide, hogy így nézz ki” vagy az „áruld már el nekem, miért iszol ilyen puccos bort egy kocsmában”, illetve ezekhez hasonló szöveggel közeledett felétek, akkor tudjátok, miről beszélek. Ez egy olyan stílus, amibe néhány nő belemegy, és közösen élvezik, hogy verbálisan egymást alázhatják a másikkal. Az ősbunkók ritkán találnak ehhez partnert, de ha soha nem találnának, akkor előbb-utóbb kihalnának a párkapcsolat-kereső szavannáról. Ha nem lenne kereslet erre, akkor kínálat sem lenne. Minél több ilyen pasit utasítotok vissza, érezzétek magatokat annál jobban! Még csak véletlenül se jusson eszetekbe őket kiosztani. Figyelem, ők ezt élvezik, hiszen akkor már belementél a játékukba.

Ha én nő lennék, biztos, hogy csak olyan pasikkal ismerkednék, akik nem akarnak ismerkedni. Ha a tekintetetek összeakad, akkor onnantól már mindegy, ki teszi meg az első lépést. Ha egy mosoly nem elég, legyél te a bátrabb, és ints neki, hogy menjen oda. Arra vagy pattanni fog, vagy nem érdekled, mert felesége van, meleg, vagy a még nem ivott eleget kategóriába tartozik. Ha odajön, és öt perc után kiderül, hogy mégsem ő az igazi, akkor váljatok el egymástól egy kedves beszélgetés élményével, ami mindkettőtöknek jól fog esni. Beszélgettem egy nagyon kedves és aranyos emberrel, akivel mégsem kellettünk egymással életünk végéig. Ennyi. A többiekért pedig én kérek elnézést.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Biológiai óraátállítás pasiszemmel

Divatdiktátorok pasiszemmel

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: „engem béna csak férfiak közeledéséről meg! pasik pasiszemmel találnak

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

800 millióért adta el a szüzességét egy 19 éves modell

800 millióért adta el a szüzességét egy 19 éves modell

Újabb tini döntött úgy, hogy nem szerelemből szeretné elveszteni a szüzességét, hanem inkább eladja a neten! Ezért a lányért állítólag még egy híres hollywoodi sztár is bejelentkezett!

5 dolog, amit mondj el a pasinak az első randin

Parázol azon, hogy beáll a kínos csend az első tali alkalmával? Akkor most SOS mutatunk neked néhány témát, amit szinte kötelező bedobnod!

Ezért jobb az anál szex a pasik szerint

Ugye te is észrevetted már, mennyire rá vannak kattanva a srácok, ha megkörnyékezhetik a popsidat? A brit Cosmónak elárulták, hogy miért találják, ennyire izgatónak a dolgot!

4 millió forintba kerül a világ legdrágább vibrátora

Te képes lennél kiadni egy autó árát egy vibrátorért? Bizonyára neked is elképzelhetetlennek tűnik az ötlet, de állítólag a hollywoodi sztárok otthonában gyakran lapul egy-egy ilyen különleges kütyü!

Ezért fáj a fejed szex közben

Ha majd szétrobban a fejed, a nagy ÓÓÓ előtt, alatt, vagy után, ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül!

8 pasi elárulta, mit érez akkor, amikor szerelmes

A nők folyton csak úgy áradoznak arról a bizonyos rózsaszín ködről, de a férfiak szinte soha nem beszélnek arról, mit éreznek, amikor szerelmesek. 8 bevállalós pasi viszont az amerikai Cosmónak most elárulta!

8 dolog, amit az első nagy szakításodból tanultál

Oké, szakítani szívás és most lehet, hogy a gödör legmélyén sírdogálsz, de hamarosan rá fogsz jönni, mennyire hasznos tapasztalatokkal gazdagodtál! Íme néhány közülük!