2011.06.28.@ 11.06

„Romantikus lélek vagyok” – interjú Csőre Gáborral

Mi a közös Jake Gyllenhaalban, a South Park Cartmanjében és a Pókemberben? Eláruljuk: magyar hangjuk egy szimpatikus színész, Csőre Gábor, aki nem csak érdekes munkájáról mesélt a Cosmo.hu-nak…

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Gáborral a POSZT, vagyis a Pécsi Országos Színházi Találkozó után ülünk le beszélgetni. Én a város zajától és a hőségtől kábultan dőlök hátra a Vígszínház büféjében, ő viszont élményekkel telve kezd mesélni.

Igazából csak azt sajnálom, hogy nézőként nem jutottam be néhány előadásra, mert mindig próbáltunk, amikor a kollégáim játszottak – kezdi a beszélgetést Gábor. Borbély Szilárd „Olaszliszka” című új, magyar darabjával készültünk Pécsett, ami egy verses, görög típusú dráma: az olaszliszkai történéseket és ezt a problematikát mutatja be – kicsit új szemszögből.

A közönség hogyan fogadta ezt a darabot?

Szakmai közönség előtt adtuk elő, de nagy tapsot kaptunk (mosolyog). A színházi megvalósítás ilyenkor kicsit másodhegedűssé válik, hiszen inkább a darab erényeinek bemutatása lesz a fontos. Az „Olaszliszkát” talán egy kisebb színházban is játsszák majd, nem tudom. De mivel ez egy erkölcsi dráma, szerintem nem lesz hatalmas közönségsiker.

Szeretsz új városokban, más kollégákkal, addig sosem látott közönség előtt színpadra lépni?

Nagyon! És bevallom, ez egyre jobban hiányzik. Persze a saját társulatomat, kollégáimat is szeretem, de jó dolog új impulzusokkal találkozni.

Ilyen lehet az életedben a szinkron is…

Végül is igen, hiszen a szinkrontól sokat kaptam. Egyrészt ez adott egyfajta ismertséget, másrészt szakmailag is rengeteget segít: sok és sokféle figurának kölcsönzöm a hangom, és ezeket mindig az adott pillanatban kell jól „hozni”.

Ez azért nehéz lehet.

Nem könnyű, de esetenként segít a színpadi megoldásokban is. Emellett pedig a beszédtechnikám is sokat fejlődött, ami nélkül például a Vígszínház nagyszínpadán szerintem lehetetlen lenne élvezhetően játszani.

Az interneten jó pár percig eltart végigolvasni azon karakterek listáját, akiket szinkronizáltál. Ebből a több száz szereplőből van olyan, aki különlegesen kedves számodra valamiért?

Mindig a legnehezebbek (mosolyog). Nyilván a South Parkból Cartman, a Zsákos Frodó, vagy Jake Gyllenhaal, Tobey Maguire és Adam Sandler szinkronjai is fontosak. De egy olasz filmet, a Csillagos embert szeretném kiemelni, amelyben egy juhászt szinkronizáltam. Volt hat tekercsem, amit körülbelül húsz perc alatt bárki megcsinál.

Tippelek: neked ez a duplája alatt sikerült.

Áh, sokkal több! (nevet) Mivel nagyon tetszett a karakter, és a rendező is fogékony volt rá, egy bő órát szöszöltünk el vele.

Miért volt ennyire különleges ez a szereplő?

Éppen az egyszerűsége tette azzá. Ez a juhász – aki egyébként valószínűleg nem színész, hanem „civil” – csupán elmesélte, hogy milyen az, amikor fent van a birkákkal a hegyen, és nézi a csillagokat. De ezt olyan természetesen, olyan gyönyörűen mondta el, amit nehéz volt visszaadni.

Nem hittem volna, hogy az a könnyebb, ha a karakter több játékot követel meg.

Pedig így van. Szerintem nehezebb egyszerűen beszélni, úgy, hogy az mégse legyen száraz.

Mit gondolsz, a mocskos szájú Cartmant nehezebb szinkronizálni vagy mondjuk egy romantikus szeretőt valamelyik dél-amerikai szappanoperából?

Mivel romantikus lélek vagyok, a szerelmes gondolatoknak könnyebben átadom magam, mint az elsőre látszik, és könnyen el is sírom magam. Tehát nem esik nehezemre, ha mondjuk egy érzékeny macsót vagy egy hősszerelmes figurát szinkronizálok.

Gondolom, az sem ritka az életedben, hogy felismerik a hangod, az arcod vagy a kettőt egyszerre. Vannak vicces sztorijaid ezzel kapcsolatban?

Persze, van pár történetem, de nem tudom, mennyire viccesek (mosolyog). Nemrég egy barátom építkezésén jártam, és szóltam az ablakos fiúknak, hogy majd hozzám is jöhetnének. Amikor bemutatkoztam, kikerekedett szemmel néztek rám, hogy tényleg én vagyok-e annak a South Parkos gyereknek a magyar hangja. A másik aranyos emlékem a Gyűrűk ura szinkronhoz kötődik. Amikor ennek kapcsán volt egy tévés megjelenésünk, megkértek, hogy mondjak valamit Zsákos Frodó hangján. Az asszisztens lány nézett egy ideig nagy szemekkel, majd megszólalt, hogy „Istenem, még az arcod is tiszta olyan lett, mint Elijah Woodé!”.

És tényleg olyan volt az arcod?

A dolgok összefüggnek, tehát ha épp Elijah Woodot szinkronizálom, megpróbálok olyanná válni. Így lehet, hogy az arcom, az arckifejezésem is az övéhez idomul.

Sokan kérik egyébként, hogy beszélj úgy, mint valamelyik szereplő, akit szinkronizálsz?

Előfordul, de ezt nem igazán szeretem, mert olyan, mintha produkálnám magam.

A gyerekeidnek sem utánzod rajzfilmhősök hangját?

Nem, nekik sem (mosolyog). De a kisfiam gyakran nézi a mesecsatornák műsorait, és ő könnyen felismer. Aranyos, amikor eltűnődik, hogyan hallhatja egyszerre a tévében és otthon is az apukáját.

Hódítottál már meg valakit a hangoddal?

Nem, erre még nem volt példa (szerényen mosolyog).

Ha jól tudom, féltve óvod a magánéleted.

Annyira, amennyire csak lehet. A színházi kollégáim nyilván ismerik a családomat, hiszen sok időt töltünk együtt, tulajdonképpen egymás második családja vagyunk (mosolyog). De ezen kívül megpróbálom a lehető legkevesebb figyelemnek kitenni a feleségem és a két gyermekünket. Nem biztos, hogy én csinálom jól, de ezt érzem helyes útnak.

A bulvárt elítéled, elutasítod, vagy próbálsz vele együtt élni?

Szerintem ez a szükséges rossz: a színészek élete elképzelhetetlen nélküle, de egy idő után nem tud „nem tolakodó” lenni. És látom, hogy számos kollégám elégett már benne. Szerintem hosszú távon még senki sem jött ki jól belőle… De ha én belekerülnék, nem tudom, hogyan reagálnék, mit csinálnék. Talán elkapna engem is a gépszíj, de talán nem.

Megcsörren a telefonja, udvariasan elnézést kér, majd csalikról és forgatásról kérdez és válaszol – legalább olyan lelkesen, mint ahogyan a színházról és a szinkronról beszél.

Jól sejtem, hogy horgászol?

Igen. Jó ideje a horgászat, illetve a versenyhorgászat is az életem része. Érdekes tény, hogy manapság hatszázezer ember horgászik Magyarországon, tehát ha pártot alapítanánk, bejuthatnánk a Parlamentbe (nevet).

Gondolom, már rajta vagytok az ügyön.

Ha ezen nem is, de a színészek horgászválogatottjával – Trokán Péter, Reviczky Gábor, Baráth Attila és én – igyekszünk a lehető legtöbb versenyen jól szerepelni. Én emellett műsorvezetőként is dolgozom a Fishing & Hunting televíziós csatornának.

Megnyugtató lehet a vízparton ülni a kollégákkal, barátokkal.

Van egy régi mondás, mely szerint az istenek a horgászattal eltöltött időt nem számolják bele az ember életébe. És ebben lehet valami, ami szerintem például a természetjárásra is igaz.

Úgy tudom, augusztusban leszel 40 éves…

Ne is mondd…

De ugye azért megünnepled magad?

Igazság szerint meglepetéspartit kértem ajándékba, szóval majd nagyon meglepődöm, ha tényleg megkapom (nevet). És tortát negyven gyertyával, te jó ég…

Ne izgulj, még évekig nem tűnsz majd negyvennek. A lényeg inkább az, hogy elégedett légy mindazzal, amin dolgozol, illetve, amit elértél.

Általában nem vagyok elégedett magammal. Pedig valójában sikerült, amit szerettem volna: színész lettem, jó színházba kerültem, családom is van… De ha azt nézzük, azok a hegymászó csoportok is elégedettek lehetnének, akik eljutnak az alaptáborig, mert ez óriási teljesítmény. De onnan a csúcs még nagyon messze van…

És sok feladatot kell addig teljesíteni.

Így van. Nekem is szép számmal vannak terveim, céljaim, például egy hangoskönyv elkészítése. De mivel az író még nem tudja, hogy elkészültem egy olyan anyaggal, amit meg szeretnék neki mutatni, erről most nem is árulnék el többet. Színészként nyilvánvalóan szeretnék jó szerepeket kapni, és a rendezés gondolatával is többször eljátszottam már, de ehhez még bátortalan vagyok. Próbálkozom, feszegetem a határaimat, és bízom abban, hogy ha eljön az idő, majd berontok az ajtón.

Kapcsolódó cikkek:

A hét szexi pasija: John Krasinski

„Nem ácsingózom, hogy minél több kirakatban ott lehessek” – interjú Nagy Sanyival

 

Címkék: csőre gáborral interjú lélek romantikus vagyok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

5 lány elmesélte a legdurvább lekoppintós sztoriját

Nincs is annál kellemetlenebb, mint amikor valakinek el kell mondanod, hogy nem jön be neked. 5 bevállalós csaj elárulta, milyen durva módszerrel szabadult meg a hódolójától.

Ezt gondolják valójában a pasik a menstruáció alatti szexről

Minden hónapban kötelezően parkolópályára állítjátok a hancúrozást, amikor megjön? Végre kiderült, hogy valójában hogy állnak a pasik a piros betűs kérdéshez!

Kiderült: Ennyi ideig tart a jó szex

Gondolkodtál már azon, hogy vajon mennyi ideig tarthat egy ideális lepedőakrobatika? Most egy friss kutatásnak köszönhetően végre választ kaphatsz a kérdésedre!

Ezért ne színleld SOHA az orgazmust!

Ha néha veled is előfordul, hogy megjátszod a nagy ÓÓÓ-t, akkor jobb, ha sürgősen leszoksz róla. Eláruljuk, miért!

Ezt tedd, ha két pasiba vagy szerelmes

Sokszor szinte elképzelhetetlennek tartod, hogy rád találjon az igazi, most viszont egyszerre két fiú is ellopta a szívedet? Ne aggódj, erre a helyzetre is van megoldás!

Az új szexpózt te is ki akarod próbálni!

Sosem tapasztalt Ó-élményben lehet részed, ha a pasid ráveszed erre a szexpózra. Nyugi, csak elsőre tűnik nehéznek, de hidd el, a végén ő is hálás lesz, amiért teljesítette a kívánságod.

„A barátom az exe nevét mondta álmában”

Ezzel a lánnyal megtörtént minden csaj rémálma: a pasija szerelmet vallott volt barátnőjének alvás közben!

3 dolog, amire a srácok az ágyban vágynak, de nem merik elmondani

Mi már tudjuk, mi lenne a pasid 3 szex-kívánsága, amit persze semmi pénzért nem árulna el. Neki ciki bevallani, neked viszont térkép a Nagy Óóó(z) földjére.

Szakított a pasijával, mert az egy ágyban aludt a húgával

Szuper, ha valaki jóban van a testvérével. De vannak olyan esetek, amikor már zavaró a szoros kapcsolat.

5 jel, hogy 2018-ban szakítani fogtok a pasiddal

Ha ezeket a jeleket tapasztalod a kapcsolatodban, lehet, hogy idén újra a szinglik táborát fogod erősíteni!

Megcsalta a vőlegénye, most a szüzességét árulja

Az már nem újdonság, hogy valaki a neten árulja a szüzességét azért, hogy finanszírozza, mondjuk a tandíját. De az már biztosan, hogy valaki így álljon bosszút az exén, amiért megcsalta őt!

6 titok a zuhanyzós szexről, amit a pasik sohasem mondanának el

Szex a zuhanyban - izgalmasnak hangzik, nem? Hát a pasik szerint viszont egyáltalán nem annyira szexi, mint te azt gondolod!

Kérdések, amiktől minden pasi kiborul

Talán nem is gondolnád, de néhány ártatlannak tűnő kérdéssel is fel tudod húzni a srácokat. Eláruljuk, mik azok a témák, amiket a pasik a legijesztőbbnek tartanak egy kapcsolatban. Legalábbis akkor, ha nem jól kérdezel...