2011.12.02.@ 14.12

Így lehet tökéletes az első közös ünnep!

Újdonsült szerelmesként úszol a boldogság mámorában, ám kicsit aggódsz, hogy az első együtt töltött karácsony mennyire lesz gördülékeny? Eláruljuk, hogyan felelj meg a kihívásoknak!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ne kergess irracionális vágyálmokat!

Az első közös ünnep komoly kihívást jelent egy párkapcsolat esetében, hisz mindenkinek megvan a saját forgatókönyve a tökéletes alkalom megvalósításához. A közös nevezőre jutás különösen nehéz lehet karácsonykor, hisz az ajándékvásárlás, a rohangálás és az izgatott várakozás miatt egyre nagyobb nyomás nehezedik mindenkire. Az esetleges súrlódások elkerülése érdekében inkább próbáld megtervezni, hogyan szeretnéd tölteni az ünnepeket, majd egyeztess a pároddal. Ugyanakkor ne erőltesd rá a saját elképzeléseidet, ám ne is érezd úgy, hogy áldozatot hozol érte. Ha most jött el az ideje, hogy bemutat a családjának, természetesen módosulnak az eddig megszokott programok, amihez mindkettőtöknek alkalmazkodni kell. Legyél nyitott, befogadó és rugalmas, ha pedig előzetesen már valamilyen negatív információt hallottál a kedves anyós- és apósjelöltről, próbáld félretenni az előítéleteidet. Hangolódj lélekben is az ünnepre, és ne rontsd el a másik kedvét elutasító vagy nemtörődöm hozzáállással.

A párod is okozhat meglepetést

„A család megnyugtató légkörében vagy esetleg pár pohár bor elfogyasztása után előjöhetnek a partnernek olyan nem várt tulajdonságai, amelyek addig ismeretlenek voltak. Ha nem szimpatikus, amit látunk vagy hallunk, nagyon fontos, hogy soha ne kerüljünk nyílt konfliktusba az ünnepi asztalnál” – vélekedik Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus. Próbáld megőrizni a nyugalmadat, hisz attól, hogy csalódás ér, nem kell elrontanod az egész család kedvét és a szemük előtt számon kérni a kedvesedet. Ha véget ér a közös vacsora, és lehetőséged nyílik kettesben elvonulni, mondd el neki, hogy mi az, ami nem esett jól, ám itt sem kell feltétlenül leharapnod a fejét. Ügyelj a kommunikáció stílusára és maradj higgadt, ám fogalmazd meg egyértelműen, hogy nem szeretnél legközelebb hasonló helyzetbe kerülni. A hallgatás nem célravezető, hisz előfordulhat, hogy a pasidnak fel sem tűnik a saját viselkedése, ezért később nem fogja érteni, hogy miért duzzogsz napokig.

Ne zsarold érzelmileg!

A szüleiddel való első találkozás kétségtelenül nagyon fontos, ugyanakkor természetes, ha a párod vonakodik, vagy nem szeretné náluk tölteni az éjszakát. Beszéld meg vele, hogy neked ez miért fontos, és a szüleidet is készítsd fel előtte, hogy ha történetesen nem szimpatizálnak a kedveseddel (mert nem ismerik még), igyekezzenek őt barátságosan fogadni. Ha úgy érzed, hogy párod részéről túl nagy az ellenállás, semmiképp se erőltesd rá az akaratodat, mert egy rosszul sikerült karácsonyt nehéz kiheverni, ez pedig a későbbiekben komoly vitákat okozhat kettőtök között.

Segítsd a beilleszkedésben!

Párod egy teljesen új közegbe érkezik, és számára ismeretlen emberek veszik körül, ezért neked kell figyelni rá, és a te felelősséged bemutatni őt a jelenlévőknek. Ne hagyd magára, és vond be őt is a családi beszélgetésekbe, így kevésbé fogja kívülállónak érezni magát. A kezdeti izgalmakat redukálhatod akár egy gyengéd öleléssel vagy egy apró puszival, de ne faljátok egymást a család előtt úgy, mint a kamaszok, mert zavarba hozhatjátok a többieket. „A testi kontaktusban igyekezzünk megtalálni az egészséges határokat, ám ügyelnünk kell arra is, hogy ne legyünk túlzottan elutasítóak. A nyugodt hangulat megteremtésével meghitté és emlékezetessé válik az ünnep, ami erősíti a kapcsolat intimitását, és még inkább elmélyítheti az egymás iránti érzelmeket” – fűzi hozzá a szakértő.

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: http://www.gyoriszilvia.hu/

Csevegj tovább a témában a vadiúj Cosmo Fórumban!

Kapcsolódó cikkek:

Így vedd el újra a pasid eszét!

Hét tipp, hogy könnyebben túllépj az exeden

 

Címkék: karácsony párkapcsolat ünnep

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Szex-Szerelem

5 kínos szitu, amikor a párokat rajtakapták szex közben

5 kínos szitu, amikor a párokat rajtakapták szex közben

Néhány bevállalós pár elárulta a brit Cosmónak életük legcikisebb hancúrozását! Kapaszkodj meg, mert a következő arcpirító sztorikat még olvasni is kellemetlen, nemhogy átélni!

8 szomorú jel, hogy már elmúlt a szerelem

Egy kapcsolatért dolgozni kell, de honnan tudhatod, hogy eljött az ideje a másik elengedésének? Két kapcsolati szakértő most elárulja, hogy mik az intő jelei, hogy a rózsaszín köddel együtt a szerelem is elszállt.

A génjeidben van, hogy elválsz-e

Bizony: nem csak a szemed színét örökölheted a szüleidtől, hanem a válásra való hajlamodat is!

Szexleckét vett a pasijával, ez történt

Gondolkoztál már azon, milyen érzés lenne matek vagy irodalom óra helyett beülni egy szexórára? Egy bevállalós pár bizony megtette, és meg is osztotta a neten a tapasztalatait!

650 kilométert utazott egy randiért, borzalmasan átverték

Egy nagyon cuki szerelmes sztorinak indult, azonban mikor a lány elutazott a sráchoz, hogy meglátogassa, kiderült, hogy az egész csak egy undorító fogadás volt.

Ez a legveszélyesebb szexpóz

Bár egy pajkos párnacsatánál kevés dolog hangzik mesésebben, a legfrissebb tanulmányok szerint némelyik szexpózban akár súlyos sérüléseket is elszenvedhettek!

Ez a legjobb módja annak, hogy szakíts a pasival

Egy szakítás mindig szörnyen fájdalmas - akkor is, ha te hozod meg a döntést, hogy véget vetsz a kapcsolatnak. Ezzel a módszerrel viszont talán kevésbé töröd össze a pasi szívét!

11 mondat, amitől a pasik bepörögnek az ágyban

Gondoltad volna, hogy akár egyetlen mondat elég ahhoz, hogy a párod felbőszült bikaként viselkedjen a hálószobában?