2016.11.15.@ 11.11

Lilu: így készült a Keresem a családom új évada

Ma este 21:30-tól végre elstartol a Keresem a családom új évada, Lilu pedig Korn Anitával, a műsor felelős-szerkesztőjével idézte fel az izgalmas kulisszatitkokat. Sőt még néhány hatásos szépségtippet is elleshetsz tőle.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Lilu: így készült a Keresem a családom új évada

Csütörtök reggel fél 9. Az M5-ös autópályán vagyunk, a stábbusz hátsó ülésén. Másfél éve járjuk együtt az országot és a világot Liluval, na meg a Keresem a családom stábjával. Ő műsort vezet, Máté Kriszta a producer, én pedig Hadas Krisztával felváltva szerkesztek. Ez a mi szűk női csapatunk, akikkel családokat egyesítünk. Az új évad történeteit pedig kedd este 21:30-tól te is láthatod az RTL Klubon!

szöveg: Korn Anita, a Keresem a családom felelős-szerkesztője

Volt időm megismerni az utazási szokásaid. Most is nálad van a tablet, a füles, és kényelmes pulcsit viselsz. Mitől lesz komfortos ez a rengeteg utazás?

Nagyjából ezektől. Mindig velem vannak a zenéim, mivel néha szeretek kilépni a valóságból. Tudják is körülöttem, hogy ha berakom a fülest, akkor engem egy darabig elvesztettek. De ez nem azért van, mert duzzogok, vagy valami bajom van, hanem egyszerűen a zenéimtől újra feltöltődöm. A másik pedig, hogy mindig nálam van a tabletem.

A tablet, amit a nézők annyiszor láthatnak a műsorban.

Igen, a zebrás tokba rejtett tablet, amin hozzuk-visszük az üzeneteket a Keresem a családomban. Mindig nálam van a repülőn, a stábbuszban, és az üzeneteken kívül rajta vannak a filmjeim meg a sorozataim.

Melyik sorozatot nézed most?

Épp elkezdtem az új Trónok harcát, és befejeztem a Vikingek 3. évadát. Most jártunk Ausztráliában, szóval a repülőn megnéztem a Férjem védelmében utolsó évadát is.

Mennyit utaztál, amióta elindult a műsor? Számolod a kilométereket?

Igen. 95 ezret a levegőben és 26 ezret szárazföldön. Maga vagyok a két lábon járó törzsutaskártya.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-2

Lilu Amerikában is forgatott a műsorral

Én csak a kilométerek felét tettem meg, hisz ugye Hadas Kriszta a másik szerkesztő, akivel forgatsz. De így is már-már feldolgozhatatlan a sok élmény, város és történet…

Igen, vannak történetek, amiket könnyebben meg lehet emészteni, és vannak, amiket nehezebben. Volt olyan, hogy én hallgattam, átéreztem, megértettem egy sztorit, de nem érintett meg nagyon mélyen. Te viszont ott ültél velem szemben, és azt láttam, hogy teljesen összeomlasz. Az a te történeted volt, téged talált szíven. Aztán máskor meg ez pont fordítva történik.

Mint például Londonban….

Igen, amikor én jobban kiborultam, mint maga a szereplő, mert valamiért nagyon eltalált a története. Sírtam, annyira megérintett, ahogy az a lány beszélt a családjáról.

A ballagásáról volt szó, ahova az édesapja nem ment el.

Igen, és nyilván ez azért van, mert nekem az apukámmal különösen szoros a kapcsolatom. Minden egyes fontos pillanathoz, ami az életemben történt, van egy kép apuval. Meg persze anyuval is. És valószínűleg ezért sírtam annyira. De mindenkinek más a storyja. Az első adásban (november 15., 21:30, RTL Klub) láthatják a nézők Ágnes történetét Romániában, ami például az egyik operatőrt viselte meg rettenetesen.

Sokszor azt gondoljuk, hogy ez egy női műsor, a nők a fogékonyabbak a családi történetekre. Aztán tényleg azt látjuk, hogy az operatőr forgatás közben félrevonul sírni.

Az apukám azt mondta tavaly az első évad sajtótájékoztatóján, hogy azzal, akit ez a műsor nem érint meg, valami nagyon nagy baj van, és forduljon szakemberhez. És lényegében igaza van. Mindenkinek van, vagy valaha volt családja. Olyan pedig nincs, hogy valakit nem érdekel, vagy hidegen hagy ez. Valamilyen érzésnek kell lenni. Ebben nincs különbség férfi és nő között. Ráadásul több olyan történetünk is volt idén, ahol az apa elhagyta a gyerekét. Az, hogy ezek után odaáll a kamera elé, és egy ország előtt beismeri, hogy hibázott, az hatalmas bátorság.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-4

A műsorvezető itt épp Melbourne-ben pózol

Főleg, hogy a legmélyebb titkaikról beszélnek előttünk. Az életük részei leszünk pár óra alatt.

Szerintem néha könnyebb ismeretleneknek beszélni mélyen eltemetett dolgokról. Ráadásul ők azt érzik rajtunk, hogy mi segíteni akarunk. És az egész stáb, már a kutatócsapat is az elejétől kezdve szívvel-lélekkel áll ehhez. Ezt nem is lehetne másképp csinálni. Pont Balázs, az egyik operatőr mondta múltkor, hogy olyanok vagyunk, mint a vietnami veteránok. Hisz amit nap mint nap átélünk a forgatásokon, azt utána otthon, vagy a barátaidnak nem tudod elmesélni.

Ez a mi titkos csoportterápiánk…

Igen, és ezek a fiúk is tényleg nagyon érzékenyek. (Most épp Balázs, Attila és Csaba bólogat a busz elejében.) Ez látszik azon, ahogy például Csabi, a technikusunk a szereplőkkel beszél és bánik, ahogy megdicséri az almáspitét, amivel várnak minket vendégségbe. Ahogy négyszer szed, és látod a háziakon, hogy olyan boldogok ettől.

Hadas Kriszta fogalmazta meg egyszer, hogy olyan vagy, mint a tamagocsi…

Igen, a tamagocsit hagyni kell néha, hogy hallgassa a zenéjét, adni kell neki valamit enni, le kell fektetni időben, aztán újra bootol, és megint százról kezd.

És gondoskodik mindenkiről maga körül. Olyan pl. nincs, hogy te elmész kávét venni, és csak magadnak hozol.

Ez családi dolog. Ha valaki a szomszédos városba ment, akkor is hozott valami apróságot a többieknek. És nem azért, mert kötelező. Nekem tényleg nagyobb öröm adni. És ha látom, hogy boldogabbak vagytok attól a kávétól, akkor én is boldogabb vagyok.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-5

A világ minden pontjáról hoz magával egy különleges beauty újdonságot, így a bőrét sem viseli meg annyira a rengeteg utazás

Én például minden reggel boldogabb vagyok, amikor azzal az illatos, puha arctisztító habbal lemosom az arcom, amit Ausztráliából kaptam tőled. Minden városban, mindig tudod, hogy hova kell menni, ha szépségápolásról van szó?

Igen! Persze nyilván a forgatás az első, de aztán, ha van egy pici időnk, akkor jöhet minden, ami beauty! Én ezt imádom, nem véletlenül írom a blogot is itt a Cosmón. Most, mielőtt elutaztunk Ausztráliába, megnéztem legalább 15 oldalon a top 20 ausztrál beauty termékeket. Elolvastam róluk mindent, megnéztem, hol lehet kapni őket. De Laoszban is ugyanezt csináltam, vagy Peruban. Ott pl. avokádóból készítik a szépségápolási termékeiket. Úgyhogy rástartoltam és sikerült szereznem egy 100 százalékos avokádó zsírt, amit ha a szemem alá kenek, akkor gyönyörű lesz tőle másnapra a bőröm. Hát hol jutottam volna ilyen avokádó kulimászhoz különben az életemben? Szóval ez nekem nagy örömet okoz. A világtérképemet már tök jól ki tudnám rakni beauty termékekből.

És mi hiányzik erről a térképről?

Japán!

Tudtam, hogy ez lesz a válasz, tehát ezúttal közzé is tennénk a felhívást, hogyha bárki tud Japánban szétszakadt családról, azonnal jelezze nekünk!

Igen, nekem ez a gyerekkori álmom. Nagyon sok helyen voltam, de valahogy Japánba még nem jutottam el. És annyira szeretnék elmenni, ráadásul isteni lenne együtt. Persze egy pillanatig nem panaszkodom, idén is annyi helyen volt jó. Például Peruban, azt az utat nagyon szerettem.

Ott volt a szülinapod! Amikor átszörföztél…

…igen, a 40.-be. Ami nem feltétlenül a legnagyobb öröm egy nő életében, de azért olyan jó volt ott. Te hoztad a bőröndödben Budapestről a macaronokat, felköszöntött a stáb, és tényleg azt éreztem, hogy semmi bajom nem lehet. Jó, persze a családom hiányzott, meg jó volt hazamenni hozzájuk, de amúgy imádtam azt a szülinapot.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-peru-7

Lilu a mesés Peruban ünnepelte 40. szülinapját második családjával, a stábbal

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-6

Elég jól festesz a fotókon, és ez sokakat érdekel. Meg szerintem az is, hogy használnak az ázsiai beauty maszkok?

Persze! Mondjuk szerintem a lényeg az, hogy minden nap törődj magaddal. Ha minden nap teszel azért, hogy a bőröd szép legyen, akkor ez előbb-utóbb összeadódik, és jó állapotban leszel, ebben nagyon hiszek.

Még akkor is, ha a repülőutak nem tesznek túl jót a bőrödnek?

Igen, a repülőút nagyon tönkreteszi a bőrt, hisz rettentő száraz a levegő. Ezért én folyamatosan maszkban ülök, és kollagén spray-vel frissítem az arcom. Hazafelé Ausztráliából például feltettem a frissen szerzett disznós selfie maszkomat. Ott ültem nagy boldogan, hogy szívja a kollagént az arcom, a steward meg majdnem elejtette a tálcát, annyira megijedt, hogy egy disznó néz rá vissza.

Ma 8-kor indultunk forgatni, ami azt jelenti, hogy téged 7-kor elkezdtek sminkelni, ehhez pedig nagyjából 5-kor keltél. Ezen is segítenek a maszkok?

Ezen az alvás segít! Nekem mindig megvan a 8 óra. Ha tudom, hogy 5-kor kell kelnem, akkor este 9-kor már ágyban vagyok. Ebben nem ismerek tréfát. Szerintem egy képernyősnek ilyen szempontból nagyon fegyelmezettnek kell lennie. Igenis sportolnia kell, normálisan kell ennie, törődnie kell a bőrével, mert ez ugyanúgy a munkájához tartozik.

Mondjuk, amikor forgatunk, sokszor csak arra van időnk, hogy beszaladjunk egy benzinkútra, ahol ritkán találunk salátát…

Azokon a heteken, amikor minden nap forgatunk, akkor kifejezetten látom is, hogy rosszabb állapotban van a bőröm. De ez ezzel jár. Nyilván nem állhatunk le 3 óránként, hogy márpedig én most a tengeri fehérjémet bekanalazom, úgy, hogy közben valaki az élete nagy drámáját osztja meg velünk. De egyébként az év többi napján próbálom ezt egyenesbe hozni. Ha kevesebbet forgatunk, akkor minden nap edzem.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-9

A csapat egészen Szibériáig utazott, hogy segítsen újra egymásra találni a családoknak

Mit edzel?

Én csak otthon edzem, mert nem szeretem, ha néznek, miközben izzadok, és kiszolgáltatottan kapkodok levegőért. Úgyhogy nekem otthon a pincében van egy lépcsőző gépem, két kis súlyzóm meg egy jógamatracom. Tracy Anderson (világsztárok személyi edzője) programjait nézem, plusz nagyon szeretem a Rubint Réka DVD-ket. Én a terhességem alatt is arra tornáztam, és remek volt.

Nőként most vagy a legjobb formában?

Most. Sokkal jobb állapotban vagyok, mint 20 vagy 30 évesen. 20 évesen például 70 kiló voltam! Emlékszem, hogy próbálok úgy ülni a Viván a stúdióban, hogy ne lógjon rá a hasam a farmeremre. Akkor nagyon sokat küzdöttem a súlyommal. Egészen a szülésig. Aztán amikor megszületett Dávid, akkor lefogytam, beálltak a kilók, és tulajdonképpen kevesebb energiával tartom ezt a súlyt, mint 20 évesen.

Nemsokára megérkezünk a forgatásra, ahol egy nagyon kedves, fiatal lánynak elmondod, hogy megtaláltuk a testvérét. Izgulsz ilyenkor?

Olyan izgalom nincs bennem, mint egy élő adásnál, de ehhez a műsorhoz nem is való egy stresszes állapot. Az megölné a hangulatot. Inkább mindig arra gondolok interjú előtt, hogy kimászom a testemből, és átmegyek a riportalanyoméba. Hogy most én ő vagyok. Mi lehet a fejében, a szívében, hogy érezheti magát, mit vár, mit gondol? Ezek járnak a fejemben.

Ilyenkor mindig egy bőröndben viszed a hírt. A te képzeletbeli bőröndöd mivel van tele, amióta elindult a műsor?

Egyrészt azzal a rengeteg arccal, akikkel találkoztunk az elmúlt másfél évben. Ha meglátom az arcot, akkor már látom a szobát, ahol él, ahol forgattunk vele, és azonnal beugrik egy érzés, amit a története kiváltott belőlem.

És ilyenkor az is eszedbe jut, hogy te milyen szerencsés vagy, igaz?

Én ezt mindig tudtam. Attól vagyok a legszerencsésebb a világon, hogy ilyen családom van. Ezt kamaszkorom óta tudom. Akkora szeretetben és biztonságban élek, tudom, hogy nekem nem lehet bajom, velem nem történhet semmi rossz, amíg a családom körülöttem van.

Címkék: interjú interjú liluval keresem a családom keresem a családom új évad lilu sztárhírek sztárok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Kulcsár Edina bikinis fotójáról beszél most mindenki

Kulcsár Edina bikinis fotójáról beszél most mindenki

A szépségkirálynőből lett műsorvezető a hétvégén a Balatonon lazított, ahonnan több bikinis fotót is posztolt. Ám bevallotta, cseppet sem elégedett alakjával – és valószínűleg ő sem gondolta volna, milyen kommentözönt indít el ezzel!

Teszt: felismered a sztárokat a gyerekkori fotóik alapján?

A menő hírességeket egy elmosódott lesifóton is felismered? Na és mi a helyzet azokkal a képekkel, amik jóval azelőtt készültek, hogy kedvenced befutott volna? Olvass tovább, és azonosítsd be őket a gyerekkori fotóik alapján.

Hírességek, akik diszlexiával küzdenek

Néha legszívesebben feladnád? Akkor olvasd el ezeknek a sztároknak a történetét, akik annak ellenére lettek Hollywood legmenőbb arcai, hogy gyerekkoruk óta olvasási zavarral küzdenek, és háromszor annyit kellett harcolniuk az álmaikért!

Sztárok őszintén a szülésről

A hírnév és gazdagság rengeteg mindent megkönnyít, de a szülés nehéz perceit azért a hírességek sem ússzák meg. Páran a sztárok közül most megpróbálták elmondani, mit éreztek a szülőszobában…

Johnny Depp az amerikai elnök megölésével viccelődött

Rengeteg sztár felháborodott, mikor Donald Trumpot választottak az USA elnökének, és azóta is többen kampányolnak ellene. A Karib-tenger kalózai sztárja viszont most talán túl messzire ment…

Jennifer Lopez visszavágott a netes trolloknak

Az énekesnő bombaformában van és nem szégyelli megmutatni a sok edzés eredményét. Persze a rosszindulatú kommentelők így is találtak hibát a legújabb fotóján, de J.Lo nem hagyta magát!

Khloé Kardashian outfitje mindenkinél kiverte a biztosítékot

A realitysztár tesóihoz hasonlóan imádja sokkolni követőit, és ezúttal sem tett másképp. Csekkold, miben domborít legújabb Insta-posztjaiban!

Ezek a sztárok mind béranyát fogadtak fel

Kim Kardashian és Kanye West nincsenek egyedül: ők ugyan még csak tervezik, hogy béranya hordja ki gyereküket, de többen vannak a celebvilágban , akik már korábban így lettek szülők!

Hihetetlen, milyen ruhában túrázott Lady Gaga!

Oké, az énekesnőtől már megszokhattad az extravagáns szetteket, de azt tuti nem gondoltad, hogy még túrázáshoz is feszes maxiszoknyát választ. Pedig így történt, és akkor a cipőjéről még nem is beszéltünk...

Harry herceg nem akar király lenni

A brit királyi család fekete báránya nemrég interjút adott, ahol szóba került többek között az is, mennyire vágyik az uralkodói cím után. Kiderült, hogy nem csak ő, de más sem nagyon szeretne király lenni a famíliában!

Courteney Cox arca régen volt már ilyen természetes

A Jóbarátok Monicájának szétplasztikázott arca az utóbbi időben teljesen megváltozott. A színésznő megerősítette, hogy a bőrében már minden töltőanyag feloldódott, és most teljesen természetes.

Brad Pitt újra beleszeretett Jennifer Annistonba?

Több mint tíz év után mentek szét Angelina Jolie-val, akiért a színész Jennifer Anistont dobta még 2005-ben. Lehet, hogy most bánta meg?

Mindenki kiakadt Vilmos herceg új fotóján

A királyi család ritkán oszt meg személyes képeket a nyilvánossággal, és akkor általában hatalmas sikert aratnak. Most azonban a legtöbben felháborodtak a legutóbbi felvételen, amiről lemaradt egy fontos személy!