2016.11.15.@ 11.11

Lilu: így készült a Keresem a családom új évada

Ma este 21:30-tól végre elstartol a Keresem a családom új évada, Lilu pedig Korn Anitával, a műsor felelős-szerkesztőjével idézte fel az izgalmas kulisszatitkokat. Sőt még néhány hatásos szépségtippet is elleshetsz tőle.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Lilu: így készült a Keresem a családom új évada

Csütörtök reggel fél 9. Az M5-ös autópályán vagyunk, a stábbusz hátsó ülésén. Másfél éve járjuk együtt az országot és a világot Liluval, na meg a Keresem a családom stábjával. Ő műsort vezet, Máté Kriszta a producer, én pedig Hadas Krisztával felváltva szerkesztek. Ez a mi szűk női csapatunk, akikkel családokat egyesítünk. Az új évad történeteit pedig kedd este 21:30-tól te is láthatod az RTL Klubon!

szöveg: Korn Anita, a Keresem a családom felelős-szerkesztője

Volt időm megismerni az utazási szokásaid. Most is nálad van a tablet, a füles, és kényelmes pulcsit viselsz. Mitől lesz komfortos ez a rengeteg utazás?

Nagyjából ezektől. Mindig velem vannak a zenéim, mivel néha szeretek kilépni a valóságból. Tudják is körülöttem, hogy ha berakom a fülest, akkor engem egy darabig elvesztettek. De ez nem azért van, mert duzzogok, vagy valami bajom van, hanem egyszerűen a zenéimtől újra feltöltődöm. A másik pedig, hogy mindig nálam van a tabletem.

A tablet, amit a nézők annyiszor láthatnak a műsorban.

Igen, a zebrás tokba rejtett tablet, amin hozzuk-visszük az üzeneteket a Keresem a családomban. Mindig nálam van a repülőn, a stábbuszban, és az üzeneteken kívül rajta vannak a filmjeim meg a sorozataim.

Melyik sorozatot nézed most?

Épp elkezdtem az új Trónok harcát, és befejeztem a Vikingek 3. évadát. Most jártunk Ausztráliában, szóval a repülőn megnéztem a Férjem védelmében utolsó évadát is.

Mennyit utaztál, amióta elindult a műsor? Számolod a kilométereket?

Igen. 95 ezret a levegőben és 26 ezret szárazföldön. Maga vagyok a két lábon járó törzsutaskártya.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-2

Lilu Amerikában is forgatott a műsorral

Én csak a kilométerek felét tettem meg, hisz ugye Hadas Kriszta a másik szerkesztő, akivel forgatsz. De így is már-már feldolgozhatatlan a sok élmény, város és történet…

Igen, vannak történetek, amiket könnyebben meg lehet emészteni, és vannak, amiket nehezebben. Volt olyan, hogy én hallgattam, átéreztem, megértettem egy sztorit, de nem érintett meg nagyon mélyen. Te viszont ott ültél velem szemben, és azt láttam, hogy teljesen összeomlasz. Az a te történeted volt, téged talált szíven. Aztán máskor meg ez pont fordítva történik.

Mint például Londonban….

Igen, amikor én jobban kiborultam, mint maga a szereplő, mert valamiért nagyon eltalált a története. Sírtam, annyira megérintett, ahogy az a lány beszélt a családjáról.

A ballagásáról volt szó, ahova az édesapja nem ment el.

Igen, és nyilván ez azért van, mert nekem az apukámmal különösen szoros a kapcsolatom. Minden egyes fontos pillanathoz, ami az életemben történt, van egy kép apuval. Meg persze anyuval is. És valószínűleg ezért sírtam annyira. De mindenkinek más a storyja. Az első adásban (november 15., 21:30, RTL Klub) láthatják a nézők Ágnes történetét Romániában, ami például az egyik operatőrt viselte meg rettenetesen.

Sokszor azt gondoljuk, hogy ez egy női műsor, a nők a fogékonyabbak a családi történetekre. Aztán tényleg azt látjuk, hogy az operatőr forgatás közben félrevonul sírni.

Az apukám azt mondta tavaly az első évad sajtótájékoztatóján, hogy azzal, akit ez a műsor nem érint meg, valami nagyon nagy baj van, és forduljon szakemberhez. És lényegében igaza van. Mindenkinek van, vagy valaha volt családja. Olyan pedig nincs, hogy valakit nem érdekel, vagy hidegen hagy ez. Valamilyen érzésnek kell lenni. Ebben nincs különbség férfi és nő között. Ráadásul több olyan történetünk is volt idén, ahol az apa elhagyta a gyerekét. Az, hogy ezek után odaáll a kamera elé, és egy ország előtt beismeri, hogy hibázott, az hatalmas bátorság.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-4

A műsorvezető itt épp Melbourne-ben pózol

Főleg, hogy a legmélyebb titkaikról beszélnek előttünk. Az életük részei leszünk pár óra alatt.

Szerintem néha könnyebb ismeretleneknek beszélni mélyen eltemetett dolgokról. Ráadásul ők azt érzik rajtunk, hogy mi segíteni akarunk. És az egész stáb, már a kutatócsapat is az elejétől kezdve szívvel-lélekkel áll ehhez. Ezt nem is lehetne másképp csinálni. Pont Balázs, az egyik operatőr mondta múltkor, hogy olyanok vagyunk, mint a vietnami veteránok. Hisz amit nap mint nap átélünk a forgatásokon, azt utána otthon, vagy a barátaidnak nem tudod elmesélni.

Ez a mi titkos csoportterápiánk…

Igen, és ezek a fiúk is tényleg nagyon érzékenyek. (Most épp Balázs, Attila és Csaba bólogat a busz elejében.) Ez látszik azon, ahogy például Csabi, a technikusunk a szereplőkkel beszél és bánik, ahogy megdicséri az almáspitét, amivel várnak minket vendégségbe. Ahogy négyszer szed, és látod a háziakon, hogy olyan boldogok ettől.

Hadas Kriszta fogalmazta meg egyszer, hogy olyan vagy, mint a tamagocsi…

Igen, a tamagocsit hagyni kell néha, hogy hallgassa a zenéjét, adni kell neki valamit enni, le kell fektetni időben, aztán újra bootol, és megint százról kezd.

És gondoskodik mindenkiről maga körül. Olyan pl. nincs, hogy te elmész kávét venni, és csak magadnak hozol.

Ez családi dolog. Ha valaki a szomszédos városba ment, akkor is hozott valami apróságot a többieknek. És nem azért, mert kötelező. Nekem tényleg nagyobb öröm adni. És ha látom, hogy boldogabbak vagytok attól a kávétól, akkor én is boldogabb vagyok.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-5

A világ minden pontjáról hoz magával egy különleges beauty újdonságot, így a bőrét sem viseli meg annyira a rengeteg utazás

Én például minden reggel boldogabb vagyok, amikor azzal az illatos, puha arctisztító habbal lemosom az arcom, amit Ausztráliából kaptam tőled. Minden városban, mindig tudod, hogy hova kell menni, ha szépségápolásról van szó?

Igen! Persze nyilván a forgatás az első, de aztán, ha van egy pici időnk, akkor jöhet minden, ami beauty! Én ezt imádom, nem véletlenül írom a blogot is itt a Cosmón. Most, mielőtt elutaztunk Ausztráliába, megnéztem legalább 15 oldalon a top 20 ausztrál beauty termékeket. Elolvastam róluk mindent, megnéztem, hol lehet kapni őket. De Laoszban is ugyanezt csináltam, vagy Peruban. Ott pl. avokádóból készítik a szépségápolási termékeiket. Úgyhogy rástartoltam és sikerült szereznem egy 100 százalékos avokádó zsírt, amit ha a szemem alá kenek, akkor gyönyörű lesz tőle másnapra a bőröm. Hát hol jutottam volna ilyen avokádó kulimászhoz különben az életemben? Szóval ez nekem nagy örömet okoz. A világtérképemet már tök jól ki tudnám rakni beauty termékekből.

És mi hiányzik erről a térképről?

Japán!

Tudtam, hogy ez lesz a válasz, tehát ezúttal közzé is tennénk a felhívást, hogyha bárki tud Japánban szétszakadt családról, azonnal jelezze nekünk!

Igen, nekem ez a gyerekkori álmom. Nagyon sok helyen voltam, de valahogy Japánba még nem jutottam el. És annyira szeretnék elmenni, ráadásul isteni lenne együtt. Persze egy pillanatig nem panaszkodom, idén is annyi helyen volt jó. Például Peruban, azt az utat nagyon szerettem.

Ott volt a szülinapod! Amikor átszörföztél…

…igen, a 40.-be. Ami nem feltétlenül a legnagyobb öröm egy nő életében, de azért olyan jó volt ott. Te hoztad a bőröndödben Budapestről a macaronokat, felköszöntött a stáb, és tényleg azt éreztem, hogy semmi bajom nem lehet. Jó, persze a családom hiányzott, meg jó volt hazamenni hozzájuk, de amúgy imádtam azt a szülinapot.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-peru-7

Lilu a mesés Peruban ünnepelte 40. szülinapját második családjával, a stábbal

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-6

Elég jól festesz a fotókon, és ez sokakat érdekel. Meg szerintem az is, hogy használnak az ázsiai beauty maszkok?

Persze! Mondjuk szerintem a lényeg az, hogy minden nap törődj magaddal. Ha minden nap teszel azért, hogy a bőröd szép legyen, akkor ez előbb-utóbb összeadódik, és jó állapotban leszel, ebben nagyon hiszek.

Még akkor is, ha a repülőutak nem tesznek túl jót a bőrödnek?

Igen, a repülőút nagyon tönkreteszi a bőrt, hisz rettentő száraz a levegő. Ezért én folyamatosan maszkban ülök, és kollagén spray-vel frissítem az arcom. Hazafelé Ausztráliából például feltettem a frissen szerzett disznós selfie maszkomat. Ott ültem nagy boldogan, hogy szívja a kollagént az arcom, a steward meg majdnem elejtette a tálcát, annyira megijedt, hogy egy disznó néz rá vissza.

Ma 8-kor indultunk forgatni, ami azt jelenti, hogy téged 7-kor elkezdtek sminkelni, ehhez pedig nagyjából 5-kor keltél. Ezen is segítenek a maszkok?

Ezen az alvás segít! Nekem mindig megvan a 8 óra. Ha tudom, hogy 5-kor kell kelnem, akkor este 9-kor már ágyban vagyok. Ebben nem ismerek tréfát. Szerintem egy képernyősnek ilyen szempontból nagyon fegyelmezettnek kell lennie. Igenis sportolnia kell, normálisan kell ennie, törődnie kell a bőrével, mert ez ugyanúgy a munkájához tartozik.

Mondjuk, amikor forgatunk, sokszor csak arra van időnk, hogy beszaladjunk egy benzinkútra, ahol ritkán találunk salátát…

Azokon a heteken, amikor minden nap forgatunk, akkor kifejezetten látom is, hogy rosszabb állapotban van a bőröm. De ez ezzel jár. Nyilván nem állhatunk le 3 óránként, hogy márpedig én most a tengeri fehérjémet bekanalazom, úgy, hogy közben valaki az élete nagy drámáját osztja meg velünk. De egyébként az év többi napján próbálom ezt egyenesbe hozni. Ha kevesebbet forgatunk, akkor minden nap edzem.

lilu-keresem-a-csaladom-cosmopolitan-9

A csapat egészen Szibériáig utazott, hogy segítsen újra egymásra találni a családoknak

Mit edzel?

Én csak otthon edzem, mert nem szeretem, ha néznek, miközben izzadok, és kiszolgáltatottan kapkodok levegőért. Úgyhogy nekem otthon a pincében van egy lépcsőző gépem, két kis súlyzóm meg egy jógamatracom. Tracy Anderson (világsztárok személyi edzője) programjait nézem, plusz nagyon szeretem a Rubint Réka DVD-ket. Én a terhességem alatt is arra tornáztam, és remek volt.

Nőként most vagy a legjobb formában?

Most. Sokkal jobb állapotban vagyok, mint 20 vagy 30 évesen. 20 évesen például 70 kiló voltam! Emlékszem, hogy próbálok úgy ülni a Viván a stúdióban, hogy ne lógjon rá a hasam a farmeremre. Akkor nagyon sokat küzdöttem a súlyommal. Egészen a szülésig. Aztán amikor megszületett Dávid, akkor lefogytam, beálltak a kilók, és tulajdonképpen kevesebb energiával tartom ezt a súlyt, mint 20 évesen.

Nemsokára megérkezünk a forgatásra, ahol egy nagyon kedves, fiatal lánynak elmondod, hogy megtaláltuk a testvérét. Izgulsz ilyenkor?

Olyan izgalom nincs bennem, mint egy élő adásnál, de ehhez a műsorhoz nem is való egy stresszes állapot. Az megölné a hangulatot. Inkább mindig arra gondolok interjú előtt, hogy kimászom a testemből, és átmegyek a riportalanyoméba. Hogy most én ő vagyok. Mi lehet a fejében, a szívében, hogy érezheti magát, mit vár, mit gondol? Ezek járnak a fejemben.

Ilyenkor mindig egy bőröndben viszed a hírt. A te képzeletbeli bőröndöd mivel van tele, amióta elindult a műsor?

Egyrészt azzal a rengeteg arccal, akikkel találkoztunk az elmúlt másfél évben. Ha meglátom az arcot, akkor már látom a szobát, ahol él, ahol forgattunk vele, és azonnal beugrik egy érzés, amit a története kiváltott belőlem.

És ilyenkor az is eszedbe jut, hogy te milyen szerencsés vagy, igaz?

Én ezt mindig tudtam. Attól vagyok a legszerencsésebb a világon, hogy ilyen családom van. Ezt kamaszkorom óta tudom. Akkora szeretetben és biztonságban élek, tudom, hogy nekem nem lehet bajom, velem nem történhet semmi rossz, amíg a családom körülöttem van.

Eláruljuk, hogy hol szerezd be a sulikezdés legfontosabb kellékeit!

Napsütés, frissítő vízpart, izgalmas programok – még eszünkbe sem jut, hogy pár hét múlva újra elkezdődik az iskola, pedig érdemes már előre felkészülni az új tanévre! Gondoltál már arra, hogy hol szerezd be a csemetéidnek az évnyitó vagy az ősz legfontosabb kellékeit? Semmi gond, mi most eláruljuk!
Címkék: interjú interjú liluval keresem a családom keresem a családom új évad lilu sztárhírek sztárok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Sztárhírek

Injekciózták Kim Kardashian fenekét

Injekciózták Kim Kardashian fenekét

Igen, a realitysztár nemrég maga vallotta be, hogy annak idején kapott szurikat a híres-neves popsijába - de nem azért, amire elsőre gondolnál!

Megtaláltuk Selena Gomez hasonmását

Az internet elképedve áll egy 22 éves lány fotói előtt, mert egy az egyben úgy néz ki, mint a világhírű énekesnő, Selena Gomez!

Miley Cyrus új videoklipjét egyszerűen látnod kell!

Megérkezett az énekesnő második dala a hamarosan megjelenő új albumáról. A Young Now videója pedig ugyanolyan jókedvűre és kicsit őrültre sikerült, mint amilyen Miley maga…

Blake Livelyt megcsalja a férje?

Neked is az egyik kedvenc hollywoodi álompárod Blake Lively és Ryan Reynolds? A hírek szerint mostanában nem olyan felhőtlen a házasságuk, mint amilyennek elsőre gondolnád!

Ezért nem utazhatna együtt Vilmos herceg a gyerekeivel

El sem tudnád képzelni, hogy egy szülő ne a kisfiával vagy kislányával egy repülőgépen utazzon, igaz? Márpedig a királyi családban ezt hivatalosan szabály tiltja!

Justin Bieber bekattant, de közben új dalt készített 

Úgy néz ki, Biebs nem akarja a véletre bízni friss kislemeze promóját, ezért saját kezébe vette a reklámozást. De talán mintha túlzásba vitte volna a dolgot…

Kim Kardashian kockás hasa szerinted valódi vagy Photoshop?

A Kardashian-Jenner lányok legújabb családi címlapfotójukon újra bebizonyították, milyen jól néznek ki. Azonban Kim teste a képeken már-már túlságosan is tökéletesnek tűnik, nem?

Kylie Jenner önbarnítós bakiján nevet most mindenki

Veled is tuti, hogy előfordult már, amikor a barnítókrém nem éppen egyenletesen fogott meg téged, igaz? Nos, elég valószínű, hogy Kylie Jenner is pontosan így járt nemrég!

Chris Brown először beszélt arról, miért ütötte meg Rihannát

Emlékszel, mekkora botrány volt Chris Brown és exe, Rihanna körül még 2009-ben? A rapper akkor súlyosan bántalmazta az énekesnőt, ami után évekig jártak bíróságra. A rapper először szólalt meg részletesen az ügy kapcsán.

Ők lettek idén a legjobban kereső színésznők

Az amerikai Forbes magazin idén is előrukkolt a legjobban fizetett hollywoodi színészcsajszik listájával. Csekkold, rajta van-e a kedvenced!

Ő lenne Leonardo DiCaprio új csaja?

Gyönyörű, fiatal és persze modell – igaz, nem szőke, hanem barna, de Lorena Rae paraméterei így is pontosan megfelelnek a világsztárnak. Ráadásul egyre többet látni őket együtt!

Nicki Minaj feneke: plasztikázott vagy nem?

A rapper csajszi feneke majdnem olyan legendás, mint Kim Kardashian hátsója. Viszont a rajongók egyre jobban kételkednek abban, hogy ez a bizonyos popsi természetes-e...

Nézd meg Selena Gomezt szülés közben!

A bájos Selenát egyik legújabb filmjében úgy láthatod, ahogy eddig még soha: vajúdás közben!