2007.11.01.@ 08.11

De mi is az a rehab?

Ha néhány évvel ezelőtt meghallottuk volna ezt a szót, lelki szemeink előtt valószínűleg valami ortopédiai rehabilitációs központ lebeghetett volna. De akkoriban még senki nem beszélt ilyesmiről. Ma azonban a „rehab” nem más, mint a sztárság fokmérője.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sztárallűr, feltűnési viszketegség vagy valódi probléma? Nagy kérdés, mi áll a hátterében annak, hogy a hírességek többsége előbb-utóbb a rehabon, vagyis valamilyen elvonókúrán köt ki. Manapság hangos a sajtó az olyan hírektől, hogy különböző sztárok hogyan és miért kerültek elvonóra, sokszor nem önszántukból. Van, aki már szinte visszajáró vendég, van, aki a végsőkig próbálja elkerülni, van, akit kényszerítenek, a lehetőségek száma szinte végtelen.

Függő játszma

Elvonóra annak kell mennie, akinek olyan függőséggel küzd, amellyel súlyosan károsítja a saját (és sokszor a környezetében élők) egészségét. Ez tiszta ügy. Alkohol, drog. Nagyjából ez a két leggyakoribb ok, amelyért valaki szakember segítségét veszi igénybe. Mindegy, hogy hírességekről vagy hétköznapi emberekről van szó, a világon rengetegen élnek valamilyen szenvedély rabságában. Hogy a sztárvilágban ez miért gyakoribb, vagy miért hallunk róla többször, annak két oka van. Az egyik, hogy nyilván ha a szomszédod kerül elvonóra, az nem érdekel különösebben, ha azonban egy híresség botlik, az már annál inkább. A másik ok azonban ennél sokkal összetettebb. A hírességek életformája sokszor szinte együttjár a rosszal.

Nagy egók, még nagyobb nyomás

Vegyünk például egy feltörekvő énekest, akit addig a pillanatig, míg fel nem kapják, senki nem ismer, majd hirtelen arra eszmél, hogy a rádiók folyton az ő dalait játsszák, és hogy hirtelen mindenki vele akar barátkozni. Egyszerre csak  semmi sem lesz elérhetetlen, már nincsenek lehetetlenek az életében. Igen, megeshet, hogy egy sztáron nagy a nyomás. Olyan nagy, hogy arról nekünk fogalmunk sem lehet. A pénz és a hírnév nem minden, ez már sokszor kiderült. Aki azelőtt évekig gürcölt, hogy végre egy kiadó hajlandó legyen egyáltalán meghallgatni a demóját, majd amikor végre felfigyeltek rá, gőzerővel dolgozni kezdett az albumán, ezután népszerűsítő körútra és turnéra indult, ahol paparazzik követték minden lépését és a csapból is ő folyt, könnyen lehet, hogy elfárad. Vagy ha nem is fárad el, akkor is szembesül egy olyan közeggel, amelyről eddig fogalma sem volt. Igenis lehetséges, hogy a siker súlyát nem olyan könnyű elviselni. Lehet, hogy azt a nyomást, ami ezzel jár, nem bírják sérülés nélkül még a legnagyobb egók sem.

Itt van például Amy Winehouse. Alig huszonnégy éves, és Back to Black című albuma akkora bombasiker lett, hogy elképzelhető, hogy az énekesnő egyszerűen nem tud megbirkózni a helyzettel. Mivel ő valóban tehetséges, az ő esetében beszélhetünk arról is, hogy a művészlelkek néha könnyebben sodródnak, mert távolabb állnak a realitás talajától, mint az átlagember. Amy annyira magáénak érzi a problémát, hogy még dalt is írt a rehabról, feltételezve magáról, hogy ő aztán soha nem fog odajutni. Nemrég viszont vele is megtörtént az addig elképzelhetetlen, és bevonult az elvonóra. Érdekesség, hogy az ottani ellátásért heti 10.000 angol fontot, azaz közel 3,8 millió forintot fizet. Amy állítólag heroinista, ami nagyon nagy baj. Nem egyszer esett áldozatául a túladagolásnak, azonban miután segítettek rajta, mindig úgy döntött, már jobban van, és nincs szüksége további kezelésre. Balhés tag, az nem vitás, pedig ideje lenne elgondolkoznia. Ha ugyanis így folytatja, pillanatok alatt eltűnhet a süllyesztőben. Folyamatosan lemondja a fellépéseit, mert képtelen színpadra állni, és közben elfelejti, hogy neki ez a foglalkozása, ebből van pénze, ezért népszerű. Ha azonban folyamatosan csalódást okoz a rajongóinak, akkor azok el fognak pártolni tőle, hiszen az, hogy valaki tehetséges, csinál egy eszméletlenül jó albumot, nem ad felmentést a végtelenségig. Ez pedig azért kár, mert Amyban például ott van a lehetőség, hogy igazán nagy énekesnő váljék belőle, de egyelőre úgy tűnik, őt más dolgok foglalkoztatják.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Készíts süti lasagnét!

Készíts süti lasagnét!

Egy igazán különleges finomságra vágysz, ami szuperül is néz ki? Akkor ezt az olasz mintára készült torta különlegességet egyszerűen imádni fogod!

Kitalálod, melyik a luxus és melyik az olcsó karácsonyfa?

Igazi karácsony-fan vagy, aki már november elején azon gondolkozik, hogyan díszíti fel a fáját! Akkor biztosan nem lesz nehéz kitalálnod, melyik a luxus fenyő és az olcsó!

Ennél a kutyás fotósorozatnál nincs ma cukibb

Kint kezd egyre hűvösebb lenni az idő, de ne aggódj, mert ettől az édes kismama kutyától azonnal elolvadsz majd!

Megvannak a Cosmo szülinapi játékának nyertesei

A Cosmo 20. szülinapja nem csak rólunk szólt, hanem rólatok is! Mivel mi is szerettünk volna egy kis ajándékkal meglepni titeket ezért 1 hónapig játszhattatok a szuper beauty termékekért. Csekkold a nyertesek teljes listáját!

Erre az Instagram újításra várt mindenki

A képmegosztó oldal legalább annyira belehúzott, mint a Facebook legalábbis, ami az újításokat illeti. Most meg is érkezett a legújabb funkció, amire már régóta várt minden Insta-fan.

Leutánozta a sztárok szettjeit ez a srác

Mindenki azon a pasin nevet, aki megpróbálta leutánozni a sztárok legmenőbb szettjeit! Persze a menő rucikat alufóliából, sálból és takarókból készítette el!

A vécé, ami 26 milliót ér

Luxus a javából: aranyból és szétszabdalt Louis Vuitton-táskákból készült el a világ talán legdrágább toalettje.

Így néz ki egy repülőgép luxuslakosztálya

Saját, akár ággyá is alakítható ülés egy teljesen zárt szobában, hangulatvilágítás, ínyenckonyha és saját, hatalmas tévé – mintha egy komplett hotelszobát vennél ki, csak éppen a levegőben!

Te megkóstolnád a hústortát?

A legújabb Insta-trend, hogy csoki, vanília, vagy lekvár helyett nyers húsokból készítik el a szülinapi „édességet.”

A fotósorozat, amiről ma mindenki beszél

Tizenöt nő bevállalta, hogy meztelenre vetkőzik, és egész testét glitteres festékkel borítja. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, miért vállalták be a meztelen képeket!

Ezen stresszelsz a legtöbbet a csillagjegyed szerint

Még csak hétfő van, de már teljesen be vagy feszülve? Megmutatjuk, milyen stresszcsapdákat kerülj el a csillagjegyed szerint.

Megérkezett a sós karamellás kóla

Bizarrul hangzik? Valahol az is, de ne mondd, hogy nem akarod kipróbálni ezt az új ízt!

Ilyen bizarr fotósorozatot még nem láttál

Te is imádod a sellőket, ugye? Gyönyörűek, színesek, kecsesek. De mi van akkor, ha férfiak öltöznek hableányoknak? Hát ez!