2007.11.23.@ 16.11

Bizarr városi legendák

Van egy jó sztorid. Hallottad valakitől, aki szintén hallotta valakitől, talán még azt is meg tudja nevezni, kitől, de te őt nem ismered. Viszont te is továbbmeséled, és közben annyira szeretnéd hinni, hogy valóban megtörtént. Pedig valószínűleg te is csak egy láncszem vagy ahhoz, hogy egy újabb igazi városi legenda születhessen.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha hallasz egy sokkoló történetet, és megvan benned az alapvető, természetes naivitás, fel sem merül benned, hogy valótlan a sztori. Hiszen aki mesélte, tudja, kivel történt, és minden részlettel pontosan tisztában van. De álljunk meg egy szóra. Kivel is történt? Általában a volt évfolyamtársa testvérével, a szomszéd unokájának a legjobb barátnőjével, és így tovább. Pontos név talán sosincs, vagy valaki, aki összeköttetést jelenthetne a sztori „áldozata“ és közted. Ezek a történetek nem pletykák, nem az a lényegük, hogy valakiről elterjedjen valami olyasmi, ami kellemetlen lehet a számára. Az ilyen esetekben a hangsúly valóban a sztorin van, mert az annyira jó, hogy nem is kell tudni, kivel történt, nem baj, ha nem ismerjük az illetőt, úgyis érdekes.

A pincér és a kurva
Egyetemeken, főiskolákon különösen jól terjednek az efféle történetek. Minden idők egyik legjobb egyetemi sztorija állítólag az egyik egyházi egyetem jogi karán történt. A diákok vizsgára várakoztak egy teremben, mikor belépett egy fiatal, lepukkant külsejű egyén, kopott zakóban és tarisznyával. Az egyik diák megkérdezte: „Mi van, b… meg, te így jöttél vizsgázni?“, mire a srác azt felelte: „Tudod, b… meg, én így jöttem vizsgáztatni."  Amikor először hallottam ezt a történetet, meg sem fordult a fejemben, hogy megkérdőjelezzem az igazságát. Hiszen aki mesélte, arra a karra járt, igaz, ő nem volt ott, mikor ez történt, de mindenki erről beszélt. Úgyhogy amikor én is elmeséltem valakinek, az felháborodva közölte, hogy ez nem is ott történt, hanem ott, ahova ő járt. Ekkor kezdtem először megkérdőjelezni a történet igazságát. Később, mikor egy másik egyetemi sztorit hallottam, ráadásul abból az intézményből, ahova én is jártam, mégsem voltak kétségeim. A vizsgáztató tanár állítólag végignézett a vizsgázókon, akik szépen kiöltözve várták a sorukat, és azt mondta: „Mindenki jöjjön be a terembe, a pincér és a kurva azonban maradjon kint." A pincérnek titulált fiú csokornyakkendőt, a kurvának nevezett lány miniszoknyát viselt. Nem sokkal később azonban mindenki a saját legfélelmetesebb tanárjáról kezdte ugyanezt mesélni, a körmönfontabbak úgy, hogy ők is a vizsgázók között voltak. Az ilyen történetek valószínűleg egyszerűen születnek: valaki például lát egy filmet, és úgy megtetszik neki az egyik mozzanat, hogy elkezdi valós történetként mesélni. A sztori futótűzként terjed, és innentől kezdve kibogozhatatlan, ki kezdte.

Folytatás a Cosmóban!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

A legjobb filmek ma este a tévében

A legjobb filmek ma este a tévében

Ha már kivásároltad magad a Black Friday-en, este huppanj le a tévé elé. Kuckózz be, csinálj magadnak egy forrócsokit és válassz a listáról egy filmet!

5 ruhaméretet hízott, sosem volt még ilyen boldog

Egy lány megelégelte, hogy állandóan csak edzeni jár, diétázik, ennek ellenére még sincs önbizalma. Úgy döntött, élvezni fogja az életet és nem csak a fitneszterembe jár!

Fogadjunk, ezt nem vetted észre a Harry Potter-filmekben!

Ezerszer láttad már a roxfortos mozikat, kívülről fújod a történetet és az összes varázsigét is? De valószínűleg még akkor is meg fogsz döbbenni ezen az apró, de fontos részleten!

Ilyen érzés résztvenni egy szexpartin

A hollywoodi filmekből biztos van már elképzelésed róla, hogyan zajlik egy forró szexparti, de vajon a valóság is olyan, mint a filmekben? A brit Cosmopolitan egyik bevállalós szerkesztője kipróbálta, csekkold le az élménybeszámolóját!

Ez a tökéletes ajándék számodra a csillagjegyed szerint

Nyugi, már nem kell sokat várnod és hivatalosan is rápöröghetsz az ünnepi szezonra. Addig pedig csekkold le, hogy a csillagok kinek milyen ajándékötletet szánnak!

Kulcsár Edina nagyon őszinte fotót posztolt

Az ex-szépségkirálynő megmutatta, mekkora a különbség a teljesen természetes pofija, és a kisminkelt arca között.

Lady Gaga vőlegénye magára tetováltatta az énekesnő arcát

Az énekesnő pasija örökre magára varratta menyasszonyát, annyira szerelmes. Vagy inkább teljesen megőrült?

Itt vásárolhatsz akciósan a Black Friday-en

Ismét eljött a shoppingmániások kedvenc napja, amikor szuper árakon zsebelheted be a legmenőbb kincseket! Kapd elő az ajándéklistád, és indulhat a vásárló körút!

Melyik alkoholos ital a legrosszabb a bőrödnek?

Bár az ősz talán nem a legvadabb bulik időszaka, az ünnepek alatt tuti, hogy te is ledöntesz néhány pohár koktélt. Bár ezután már nem biztos...

Kylie Jenner csak a szülése után hajlandó nyilatkozni

Állítólag a terhessége alatt csak az egészségére szeretne koncentrálni, és erre a pár hónapra teljesen el akar tűnni a nyilvánosság elől.

Csak egy szelfit akart, borzalmas tragédia történt

Borzalmas tragédia történt egy fiatal lánnyal, mikor szeretett volna magáról egy szuper szelfit készíteni.

Ezek lesznek 2018 legnépszerűbb babanevei

Gyereked talán még nincs, de névötleted annál több. Tudtad, hogy a választásnál legtöbben az aktuális trendeket veszik figyelembe? Egy netes felmérés alapján pedig meg is érkeztek 2018 toplistás bébinevei.

Miley Cyrus még sosem volt ilyen gyönyörű

Volt már cuki Disney-sztár, majd őrülten meztelenkedő botrányhős, legutóbb pedig laza hippi. Most viszont az elegáns dívás énjét villantotta meg Miley, és meglepően jól áll neki ez a stílus!