2008.09.19.@ 14.09

Madonna titkai – még mindig a csúcson!

2001-ben Madonna újra világ körüli turnéra indult, 1993 óta először. A 48 fellépésre órák alatt elfogytak a jegyek. Erre a koncertkörútra nem egyedül utazott a sztár: két gyermeke és férje is vele tartott, komoly megpróbáltatásoknak kitéve ezzel az egész családot. De ilyen az ő élete.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

2001. szeptember 11.

2001. szeptember 11. után azonban, ahogyan a világon és Amerikában sokan, úgy Madonna is átértékelte az életét a hozzá közelállók szerint. Nem nagyon tudta eldönteni, hogy ekkora drámák árnyékában vajon folytathatja-e megkezdett turnéját. „Szeptember 11-én, kedden lemondta fellépését a Staples Centerben Los Angelesben. A két nappal későbbre halasztott koncerten és a rá következő fellépések alkalmával Madonna egyperces néma csendet kért a publikumtól, amely alatt megemlékeztek a terrorcselekményben megsérült és elhunyt áldozatokról. Emellett a sztár felajánlotta a turnéból még hátra lévő koncertek bevételét az áldozatok családjainak megsegítésére. Skót szoknyája helyett most amerikai zászlót kötött magára, és a színpadot arra használta, hogy hangot adjon véleményének: mi mind hozzájárultunk ahhoz a gyűlölethez, ami napjainkban elöntötte a világot.”
Ez az időszak nem csak a világban történtek miatt volt számára nehéz. A két híresen jó gyermeke egyre türelmetlenebb lett, egyre rosszabbul bírták az örök utazgatást, már nehezen lehetett őket kezelni. Kizökkentek szokásos napirendjükből, ami mindkét csemetét igencsak megviselte. Egy idő után barátnőjének azt mondta, soha többé nem teszi ezt velük.

Újra turnén

„Madonnát a színpad élteti, imád szerepelni… és legfőképpen szeret Madonna lenni. Így hát 2003-ban már újabb show-t tervez. A látványos koncertsorozat a Reinvention (újrafelfedezés) nevet kapta, és 2004 májusában indult.” Eddig tartott elhatározása, miszerint soha többé… De hogy is képzelte bárki, hogy egy ilyen izgő-mozgó világsztár sokáig a fenekén tud maradni?
Szokás szerint rendkívüli látvánnyal, csodálatos show-val lépett a közönség elé. Mind az Egyesült Államokban, mind pedig Európában koncertezett. Összesen 25 fellépése volt, ami azonban rendkívül lefárasztotta a 45 éves sztárt.
Ebben az időben az is megnehezítette a dolgát, hogy az utolsó állomások egyikén kezébe került egy cikk, ami arról számolt be, hogy Guy válni akar, mert úgy sejti: felesége megcsalja. Ennek már csak azért sem volt alapja, mert egy-egy fellépés után Madonnának jártányi ereje sem volt. Arról nem is beszélve, hogy végig vele tartott egész családja.
„Sokféle pletyka keringett a turnéról, és mindenféle rémhír is lábra kapott, míg úton voltak, ám a legfontosabb és legsokatmondóbb mindig is az volt, amit egy forrás szerint Guy mondott a házasságukról: „Nem minden tökéletes a házasságunkban, de ahogy Madonna fogalmazott, csaknem teljesen tökéletes.”

Család és karrier

2006-ban újabb CD-jének megjelenéséhez időzítette új, Confessions nevű turnéját. „Ez a show Madonna egész karrierjének csúcspontja: a látványos előadással egyszerre tesz a régi rajongók kedvére, és bűvöli el az új generációt, a fiatalabb közönséget. Bemutatja egész pályafutását, tehetségének minden oldalát. Megmutatja azt, honnan jött, hogyan lett az utcagyerekből popsztár. Pontosan azt adta a nézőknek, amit elvártak tőle: igazi szórakoztatást – és közben eléjük varázsolta azt, amit huszonöt éves karrierje alatt elért.”
Mindeközben azonban sajnos Guy filmjei nem aratták a legnagyobb sikereket. Azért, hogy új filmötleteivel tudjon foglalkozni, úgy döntöttek, hogy nem minden turnéállomásra tart feleségével, csak bizonyos koncerteken vesz részt. Ez az idő arra is jó volt, hogy Madonna rádöbbent, mennyire fontos neki a férje, a családja. Nagyon hiányoztak neki. Ezért aztán úgy döntött, hogy az ausztráliai állomásokat lemondja, és szeptemberre haza megy. Azzal indokolta mindezt, hogy a gyerekek beiskolázása vár rá otthon.

Újabb gyerek a láthatáron

Madonnában 2006-ra újabb terv fogalmazódott meg. Szeretett volna segíteni a világban szegénységben élő gyerekeknek. Malawi árváinak 3 millió dollárt ajánlott fel, és egy új alapítványt hozott létre, aminek a neve Raising Malawi Foundation lett. 2006 októberében férjével együtt Afrikába utazott. Beindították az AIDS-árvákat befogadó gyermekotthon építési munkálatait, de nem csak ezért keresték fel az országot. Elhatározták, hogy örökbe fogadnak egy afrikai árvát. Szárnyra kaptak olyan hírek, melyek szerint gyerekeket vonultattak fel Madonna előtt, és így választotta ki a kis David Bandát.
„Mivel a Malawiban élő árvák életéről szóló dokumentumfilm elkészítésére adományt adtam, lehetőségem nyílt arra, hogy sok gyermekről filmrészleteket és fényképeket nézhessek meg – tisztázta a helyzetet később a sztár. – Egy HIV-fertőzött nyolcéves kislány tartotta kezében ezt a kisfiút. Amikor megláttam, szinte megdermedtem, de ekkor még nem tudtam, hogy majd örökbe akarom fogadni. Egyszerűen csak vonzódtam hozzá.”
Mindenekelőtt azonban a gyerekeikkel beszélték meg, hogy jöhet-e a következő tesó. Mivel ők beleegyeztek, ezért elindult a hosszas procedúra. Sokan azt gondolták, és a hírek is arról szóltak, hogy Madonnáék a pénzükkel akármit el tudnak intézni.
Ezek után pedig felröppent az a hír is, hogy a fiú apja Afrikában mégsem egyezik bele az örökbe adásba. Komoly hadjárat indult a sajtóban, de végül minden megpróbáltatás ellenére ma már tudjuk: a kis David biztos otthonra lelt a sztár családjában.

És hogy mit gondol az életéről Madonna?

„Jó életem van – állapította meg 2007-ben. – Hogyan is mernék panaszkodni? Minden elképzelést felülmúlóan áldott az életem. – Mi több, ahogy közeledik az ötvenhez, egyre inkább úgy véli: – … a korral együtt jár a szabadság, hogy még autentikusabb lehessen az ember – mintha korábban bármikor is problémája lett volna az eredetiséggel!
– Azt figyeljétek, amikor elérem a bűvös ötvenet! – tette hozzá a rá jellemző humorral. – Ha korábban azt gondolták rólam, hogy egy hülye k… vagyok, nos… akkor csak várjátok ki a végét!”

Szöveg: Kis Adri

Forrás: J. Randy Taraborrelli: Madonna hiteles története (bővített kiadás)

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Titkos üzenetet rejtenek a Starbucks karácsonyi poharai?

Titkos üzenetet rejtenek a Starbucks karácsonyi poharai?

Ha egy ideje már nem csekkoltál be a Starbucksra, akkor ideje megjutalmaznod magad egy elviteles forró csokival vagy kávéval. Kár lenne kihagynod az idei karácsonyi poharukat, ami amellett, hogy hangulatos lett, a netezők szerint nagyon különleges üzenetet hordoz.

Disney-hercegnők ruháját utánozta le, mesések a fotói

Ha hatalmas Disney rajongó vagy, akkor biztosan te is szívesen felpróbálnád Hamupipőke vagy Belle szettjeit. Képzeld, egy lány úgy döntött leutánozza kedvenc hercegnői ruháit, amit az Instán is megmutat a többi fannak.

Budapesten forgatták az év legromantikusabb reklámját

Lassan már csak egy hónap van karácsonyig, így folyamatosan futnak be a meghatóbbnál meghatóbb ünnepi kisfilmek. Egyik kedvencünket ráadásul éppen a magyar fővárosban vették fel!

Készíts süti lasagnét!

Egy igazán különleges finomságra vágysz, ami szuperül is néz ki? Akkor ezt az olasz mintára készült torta különlegességet egyszerűen imádni fogod!

Kitalálod, melyik a luxus és melyik az olcsó karácsonyfa?

Igazi karácsony-fan vagy, aki már november elején azon gondolkozik, hogyan díszíti fel a fáját! Akkor biztosan nem lesz nehéz kitalálnod, melyik a luxus fenyő és az olcsó!

Ennél a kutyás fotósorozatnál nincs ma cukibb

Kint kezd egyre hűvösebb lenni az idő, de ne aggódj, mert ettől az édes kismama kutyától azonnal elolvadsz majd!

Megvannak a Cosmo szülinapi játékának nyertesei

A Cosmo 20. szülinapja nem csak rólunk szólt, hanem rólatok is! Mivel mi is szerettünk volna egy kis ajándékkal meglepni titeket ezért 1 hónapig játszhattatok a szuper beauty termékekért. Csekkold a nyertesek teljes listáját!

Erre az Instagram újításra várt mindenki

A képmegosztó oldal legalább annyira belehúzott, mint a Facebook legalábbis, ami az újításokat illeti. Most meg is érkezett a legújabb funkció, amire már régóta várt minden Insta-fan.

Leutánozta a sztárok szettjeit ez a srác

Mindenki azon a pasin nevet, aki megpróbálta leutánozni a sztárok legmenőbb szettjeit! Persze a menő rucikat alufóliából, sálból és takarókból készítette el!

A vécé, ami 26 milliót ér

Luxus a javából: aranyból és szétszabdalt Louis Vuitton-táskákból készült el a világ talán legdrágább toalettje.

Így néz ki egy repülőgép luxuslakosztálya

Saját, akár ággyá is alakítható ülés egy teljesen zárt szobában, hangulatvilágítás, ínyenckonyha és saját, hatalmas tévé – mintha egy komplett hotelszobát vennél ki, csak éppen a levegőben!

Te megkóstolnád a hústortát?

A legújabb Insta-trend, hogy csoki, vanília, vagy lekvár helyett nyers húsokból készítik el a szülinapi „édességet.”

A fotósorozat, amiről ma mindenki beszél

Tizenöt nő bevállalta, hogy meztelenre vetkőzik, és egész testét glitteres festékkel borítja. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, miért vállalták be a meztelen képeket!