2011.02.03.@ 11.02

Te jó irányban haladsz?

Manapság az önmegvalósítás, az önismeret, a siker szavak szervesen beépültek a mindennapokba. Ha azonban nincs jövőképed, nem tűzöl ki magad elé célokat, és fontos döntéseknél nem hagyatkozol a belső hangra, boldogtalan életre számíthatsz.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Fedezd fel a benned rejlő lehetőségeket!

Századokon keresztül úgy vélték, hogy az önismeret az első lépés a bölcsesség felé – mondja Carla Galli coach és önismereti tréner. Ha pontosan felméred adottságaidat, személyiséged pozitív és negatív tulajdonságait, gyengeségeidet és erősségeidet, csak akkor tudod kézbe venni saját sorsodat.

Ha folyton panaszkodsz, elégedetlenkedsz, és nem gondolod végig életedet, könnyen zsákutcába kerülhetsz. A toporgás helyett helyesebben teszed, ha pontosan felméred terveidet, és reálisan értékeled azokat. Az elégedett, kiegyensúlyozott élethez nagyon fontos a célkitűzés és az energiák megfelelő helyen, időben történő mozgósítása.

Te alkotod meg saját tapasztalataidat

Mindannyian rendelkezünk egyfajta célmegvalósító ösztönnel, mely különös módon kapcsolódik az univerzális örömszerző-fájdalomkerülő tendenciához – vélekedik szakértőnk. Tetteidnek, gondolataidnak, érzelmeidnek értelme és célja van, akár tudsz ezekről, akár nem. Minden mozzanatod mögött valamilyen mentség vagy indoklás húzódik, ez azonban nem jelenti azt, hogy mindig előre megfontolt cél érdekében cselekedsz.

A siker alaplépései

A szakértőnk által kidolgozott módszerrel elérhetővé válnak álmaid, jobban megismered saját magadat, és elindulhatsz azon az úton, mely pozitív, látványos változásokat mutat.

1. Döntsd el, mit akarsz! (Célkitűzés)
2. Csinálj valamit!
3. Figyeld meg, mi történik!
4. Változtass a cselekvéseden addig, amíg el nem éred a kitűzött célt!

Az esetek zömében akkor is így teszel, ha nem vagy tudatában, hisz természetes módon haladsz a célok felé. Ám gyakran előfordul, hogy hibákat vétesz, és nem a megfelelő feladatra fókuszálsz. A tudatos gondolkodás elvezet a tapasztalatokhoz, és hamarosan látni fogod, milyen hatásosan működik minden élethelyzetben.

A siker és kudarc közti határvonal rendkívül vékony, a kudarc pedig visszavezethető valamely lépés kihagyására vagy alulteljesítésére (rossz vagy hiányzó cél, a tapasztalatok figyelmen kívül hagyása).

A következőkben minden lépést alaposan vizsgálj meg:

1. Fogalmazd meg pozitívan a célt!
2. Állítsd a célt a megfelelő környezetbe!
3. Fejezd ki a célt konkrét, érzékekre vonatkozó kifejezésekkel!
4. Válassz olyan célt, amelyet magad is végre tudsz hajtani!
5. Értékeld őszintén célod elérésének hatásait!

Ismered önmagad?

Válaszolj őszintén az alábbi kérdésekre, vesd őket papírra, majd pár hónap elteltével vedd elő, és hasonlítsd össze a leírtakat az azóta megvalósult dolgokkal.

1 Megoldásra váró téma:
2. Mottóm, szimbólumom:
3. Magamról őszintén:
4. Amiben fejlődni szeretnék/mit szeretnék elérni:
5. Az elvárásaim önmagamtól:
6. Dolgok, amiket szeretek az életemben, amikre büszke vagyok:
7. Mi az, amit teszek annak érdekében, hogy ezt erősítsem?
8. Dolgok, amiket nem szeretek az életemben
9. Mi az, amit teszek annak érdekében, hogy az létrejöjjön?

Szakértőnktől itt kérdezhetsz: www.carlagalli.hu

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Győzd le a téli melankóliát!

Így erősítsd meg az önbizalmad szakítás után!

Címkék: haladsz? irányban

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több Te Te Te

Készíts süti lasagnét!

Készíts süti lasagnét!

Egy igazán különleges finomságra vágysz, ami szuperül is néz ki? Akkor ezt az olasz mintára készült torta különlegességet egyszerűen imádni fogod!

Kitalálod, melyik a luxus és melyik az olcsó karácsonyfa?

Igazi karácsony-fan vagy, aki már november elején azon gondolkozik, hogyan díszíti fel a fáját! Akkor biztosan nem lesz nehéz kitalálnod, melyik a luxus fenyő és az olcsó!

Ennél a kutyás fotósorozatnál nincs ma cukibb

Kint kezd egyre hűvösebb lenni az idő, de ne aggódj, mert ettől az édes kismama kutyától azonnal elolvadsz majd!

Megvannak a Cosmo szülinapi játékának nyertesei

A Cosmo 20. szülinapja nem csak rólunk szólt, hanem rólatok is! Mivel mi is szerettünk volna egy kis ajándékkal meglepni titeket ezért 1 hónapig játszhattatok a szuper beauty termékekért. Csekkold a nyertesek teljes listáját!

Erre az Instagram újításra várt mindenki

A képmegosztó oldal legalább annyira belehúzott, mint a Facebook legalábbis, ami az újításokat illeti. Most meg is érkezett a legújabb funkció, amire már régóta várt minden Insta-fan.

Leutánozta a sztárok szettjeit ez a srác

Mindenki azon a pasin nevet, aki megpróbálta leutánozni a sztárok legmenőbb szettjeit! Persze a menő rucikat alufóliából, sálból és takarókból készítette el!

A vécé, ami 26 milliót ér

Luxus a javából: aranyból és szétszabdalt Louis Vuitton-táskákból készült el a világ talán legdrágább toalettje.

Így néz ki egy repülőgép luxuslakosztálya

Saját, akár ággyá is alakítható ülés egy teljesen zárt szobában, hangulatvilágítás, ínyenckonyha és saját, hatalmas tévé – mintha egy komplett hotelszobát vennél ki, csak éppen a levegőben!

Te megkóstolnád a hústortát?

A legújabb Insta-trend, hogy csoki, vanília, vagy lekvár helyett nyers húsokból készítik el a szülinapi „édességet.”

A fotósorozat, amiről ma mindenki beszél

Tizenöt nő bevállalta, hogy meztelenre vetkőzik, és egész testét glitteres festékkel borítja. Olvass tovább, ha kíváncsi vagy, miért vállalták be a meztelen képeket!

Ezen stresszelsz a legtöbbet a csillagjegyed szerint

Még csak hétfő van, de már teljesen be vagy feszülve? Megmutatjuk, milyen stresszcsapdákat kerülj el a csillagjegyed szerint.

Megérkezett a sós karamellás kóla

Bizarrul hangzik? Valahol az is, de ne mondd, hogy nem akarod kipróbálni ezt az új ízt!

Ilyen bizarr fotósorozatot még nem láttál

Te is imádod a sellőket, ugye? Gyönyörűek, színesek, kecsesek. De mi van akkor, ha férfiak öltöznek hableányoknak? Hát ez!