Sokan már a répatorta gondolatától is kiakadnak, és a világ legfurább dolgának tartják. Valószínűleg ők még nem ettek tökéletesen elkészített répatortát...

Viszont ha te szeretnél egy igazi villantós sütivel előrukkolni húsvétkor, vagy csak simán kipróbálnál egy extrás recpetet, akkor ezt neked találták ki!

Hozzávalók

A tortához:
  • 320 g liszt
  • 2 tk. sütőpor
  • 2 tk. őrölt fahéj
  • 1 1/2 tk. só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 400 g kristálycukor
  • 1 1/2 csésze növényi olaj
  • 4 nagy tojás
  • 1 tk. vanília kivonat/vaníliás cukor
  • 347 g hámozott sárgarépa apróra vágva vagy reszelve
  • 1 csésze mazsola
  • 1 csésze pirított pekándió, durvára vágva, plusz még a tálaláshoz
A krémsajtos cukormázhoz:
  • 225 g krémsajt
  • 1 csésze sózatlan vaj
  • 1/2 tk. só
  • 960 g cukor
  • 2 tk. vanília kivonat/vaníliás cukor

Elkészítés

A torta
  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Három kerek tortafomát kenj ki olajjal vagy vajjal.
  • Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fahéjat, a sót és a szódabikarbónát.
  • Egy másik nagy tálban konyhai robotgéppel alaposan keverd össze a kristálycukrot és az olajat. Egyenként add hozzá a tojásokat, majd habosítsd fel a vaníliával. Keverd hozzá a száraz hozzávalókat, amíg össze nem áll, majd mehet bele a sárgarépa, a mazsola és a pekándió.
  • Oszd el a tésztát az előkészített formák között, és süsd kb. 30-35 percig, vedd ki és hagyd teljesen kihűlni.
A cukromáz
  • Egy nagy tálban, kézi mixerrel közepes-nagy sebességgel keverd simára a krémsajtot, a vajat és a sót. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, majd keverd tovább simára és kenhetőre.
  • A piskóták tetejét kend meg a krémmel, majd tedd egymásra, végül az egész torta tetejét és oldalát is fedd be a krémsajttal. Végül díszíts pekándióval.

Via