Nincs sok időd idén húsvétkor sütögetni, mégis szeretnél egy finom  desszertet  összedobni? Akkor ezt az oreós sajttortát pont neked találták ki! Egyszerű, gyorsan megvan, mégis isteni finom!

Hozzávalók az oreós sajttortához

A tésztához:
  • 26 db Oreo keksz
  • 4 ek. olvasztott vaj
  • csipet só
A krémhez:
  • 225 g szobahőmérsékletű krémsajt
  • 1 bögre kristálycukor
  • 3 nagy tojás
  • 1 tk. vanília kivonat/vaníliáscukor
  • 1/4 bögre tejföl
  • 2 ek. univerzális liszt
  • 1/4 tk. só

+ díszítéshez Oreo morzsa, csokitojások

Így dobd össze!

  • Melegítsd elő a sütőt 165 fokra. Vajazz ki egy kerek tortaformát és az alját fedd be alufóliával.
  • Turmixold össze az kekszeket a vajjal és a csipet sóval. Majd nyomkodd a tortaforma aljába.
  • Egy konyhai mixerben keverd simára a krémsajtot a cukorral, majd egyesével add hozzá a tojásokat. Most mehet bele a tejföl és a vanília, végül pedig a liszt és a só. Ha már teljesen sima és csomómentes, öntsd a tortaformába.
  • Tedd a tortaformát egy nagyobb tepsibe, és öntsd körbe forrásban lévő vízzel, hogy kb. a feléig érjen.
  • Addig süsd, amíg a sajttorta közepe még picit remegős, kb. másfél órán át. Kapcsold ki a sütőt, nyisd ki félig az ajtaját és hagyd hűlni egy órát, majd még legalább 5 órán keresztül hűtsd hűtőben.
  • Díszítheted kekszmorzsával, kakaóporral, csokitojásokkal, de a csokiba mártott eper is jól áll neki.

Via