2009.02.03.@ 11.02

Egészséges és finom, egyszemélyes receptek

Ugyan ma már nem alapfeltétele a házasságnak, hogy a nő a konyhában is remekeljen, azonban nem árt, ha ismersz néhány alapfogást, hiszen a konyhában is vannak olyan fondorlatok, amelyeket csak gyakorlattal, tapasztalatok árán tudsz megszerezni.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sok nő azonban azért nem áll neki főzőcskézni, mert egyedül él, míg a receptek nagy többsége legalább négy személyre szól, így korunk hősnőjének két választása marad; vagy jópár napig ugyanazt a kosztot majszolgatja, vagy nem főz. Ezért most összegyűjtöttünk pár egyszerű, egyszemélyes receptet, hogy ez az akadály is elhárulhasson!

Töltött tojás

4-5 egészben főtt tojás
Fél halkonzerv (hering, szardínia)
Egy kisebb paradicsom
Egy kiskanál dijoni mustár
Pár csepp citromlé
Kapor, só, bors
Kaviár (díszítésnek, ízlés szerint)

A tojásokat hosszában félbevágjuk, a sárgáját kikaparjuk. A halat, az apróra vágott paradicsomot, a tojás sárgáját, a mustárt és a fűszereket alaposan összenyomkodjuk. Az így kapott masszával megtöltjük a tojásokat, a tetejére díszítésnek rakhatunk egy kis kaviárt.

Gombás makaróni

8-10 fej kisebb gomba (csiperke, laska)
1-2 evőkanál tejszín, vagy tej
Egy kis marok makaróni tészta
Egy-két evőkanál reszelt sajt
Petrezselyem, bors, szerecsendió, majoranna

Kevés olajon 10 percig fedő alatt pároljuk a szeletekre vágott gombát, hozzáadjuk az ízlés szerinti tejszínt vagy tejet, a fűszereket és a reszelt sajtot, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a főtt makaróni tésztát. Reszelt sajttal a tetején tálaljuk.

Sült padlizsán

100 dkg padlizsán
2 közepes zöldpaprika
1 kisebb paradicsom
1-2 gerezd fokhagyma
Fél dl édes fehérbor
1-2 evőkanál reszelt sajt
Bors, só

A zöldségeket vékony csíkokra szeleteljük, majd kevés olajon, fedő alatt 15 percig a borban pároljuk. Ha átpuhultak, hozzáadjuk az összetört fokhagymát és a fűszereket. Rizzsel tálalhatjuk, a tetején reszelt sajttal.

Sajtos burgonyaleves

1 kisebb vöröshagyma
3-4 közepes burgonya
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb petrezselyemgyökér
2-3 evőkanál reszelt sajt
Szerecsendió, kapor

Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott répát, krumplit. Felöntjük vízzel, majd lassú tűzön, fedő alatt 30 percig főzzük. Reszelt sajttal, szerecsendióval ízesítheted.

Szöveg: Gyarmati Juci

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Könnyű, nyáridéző olasz receptek

A legegyszerűbb fogyókúrás receptek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend