2009.02.04.@ 10.02

Mesés Valentin-nap: menü csak szerelmeseknek!

Nincs az a pasi, akit ne lehetne levenni a lábáról egy tökéletesen kivitelezett Valentin-napi meglepetésvacsival. Ehhez próbálunk most segítséget nyújtani az előkészületektől a desszertig!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A Valentin-nap manapság az egyik leginkább vitatottabb ünnepünk. Vannak, akik különleges ajándékkal, meglepetéssel vagy akár egy kettesben töltött hosszú hétvégével örvendeztetik meg szerelmüket. Vannak, akik azt vallják, hogy a szerelmet az év minden napján ünnepelnünk kell. Azonban azt lássuk be: a dolgos hétköznapok forgatagában ez sokszor kivitelezhetetlen, ám mindenkinek jólesik olykor egy kis figyelmesség, így a párod biztos nagyra értékeli majd, ha egy különleges menüvel leped meg őt.

Előkészületek

A legjobb menüsor is unalmas lehet, ha nincs meg a megfelelő hangulat! Készíts be jó előre valami kellemes háttérzenét! Gondoskodj a világításról is: a lámpákat takard le vörös színű kendőkkel, és gyújts gyertyákat! A telefonjaitoktól szabaduljatok meg erre az időre, legyetek igazán kettesben ezen a különleges estén!

Szerelmi bájital

Habár a boszorkányok ideje leáldozóban van, azonban egy ünnepi koktél nem hiányozhat a csábító menüből. Erre az alkalomra a legjobb valamilyen könnyű, gyümölcsös koktél, lehetőleg perzselő piros színben. Ne feledkezz el a megfelelő piros díszítésről sem!

Sex on the beach

2 rész vodka
1 rész barackpálinka
3 rész áfonyalé
3 rész narancslé

Seebreeze

2 rész vodka
4 rész áfonyalé
2 rész grapefruit juice

Cosmopolitan

2 rész vodka
1 rész triple sec
1 rész limelé
1 rész áfonyalé

Előétel – Kaviáros szivecskék

A szendvicskenyerekből szív alakú darabokat vágunk. Megkenjük teavajjal, majd a két féle kaviárral (piros, fekete) “bekeretezzük”. A közepére kerüljön apróra vágott kaporlevél.

Főétel

1 db sertés szűzpecsenye
2 sárgarépa
3 újhagyma
1/2 kínai kel
5-6 fej közepes gombafej
1 cm-es darab gyömbér
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
1/2 ek liszt
1,5 dl húsleves (instant is lehet)
Méz, dijoni mustár, szójaszósz, só, bors

tálaláshoz: szezámolaj, szójaszósz, rizs

Elkészítés:
A húst bekenjük a mustárral, sózzuk és borsozzuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. 180 fokos sütőben kb 20 percig süssük tovább a kívánt állagúra. Amíg a hús sül, a serpenyőben maradt olajra szórjuk rá a lisztet, öntsük fel a húslevessel, és forraljuk össze, míg szósz állagot nem kapunk. Tegyük bele a mézet, szójaszószt, esetleg sót és borsot. Szűrjük át finomlyukú szűrőn. A zöldségeket pucoljuk meg, majd vágjuk vékony szeletekre, csíkokra mindet. Wokban vagy serpenyőben kevés olajat forrósítunk. Beletesszük előbb a répát, majd pár perc után a többi zöldséget is. Ha minden átpuhult, hozzáadunk ízlés szerint egy kis szójaszószt vagy szezámolajat. A húst vékony szeletekre vágva a rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk.

Cosmo-tipp: az igazán különleges végeredményhez rendezd a zöldségköretet a hús köré szív alakban!

Desszert – Valentin-napi marcipándesszert

Fél kg darált keksz
Negyed kg gríz
Negyed kg cukor
Kb negyed l tej
2 mandulaaroma
Piros ételfesték
Kókuszreszelék

A darált kekszet, a grízt, a cukrot, a tejet és a mandulaaromát formázható masszává gyúrjuk, egy napig hidegen állni hagyjuk. Ezután kis golyókat gyúrunk, majd a piros ételfestékkel megfestett kókuszreszelékben átforgatjuk.

Szöveg: Gyarmati Juci

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Könnyű, nyáridéző olasz receptek

Mesés Valentin-nap: romantikus úticélok

Néhány dolog, amitől kíméld meg a pasidat!

Címkék: csak menü mesés szerelmeseknek! valentin-nap

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend