2009.02.11.@ 11.02

Frutti di Mare – avagy a legjobb tenger gyümölcsei receptek

A tenger gyümölcsei, azaz a halak, rákok, kagylók, tintahalak és egyéb sósvízi élőlények iránt nem lehet közömbösnek maradni. Jellegzetes ízük miatt egyesek rajongásig imádják a különleges hozzávalókból készült fogásokat, mások a világ minden kincséért sem kóstolnák meg ezeket az ínyencségeket. Egy biztos: amíg nem próbáltad, addig ne jelentsd ki, hogy nem szereted, mert nem tudod, miről maradhatsz le!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tenger gyümölcsei saláta

60 dkg fekete kagyló
30 dkg vénuszkagyló
20 dkg apró tintahal
15 dkg nyers garnéla
1 dl száraz fehérbor
1 citrom leve, só, 1 gerezd fokhagyma, mustár, bors, 3 evőkanál olívaolaj
1 kis csomó petrezselyemzöld

A kagylókat folyó víz alatt alaposan tisztítsd meg, a tintahalakat pedig hideg víz alatt öblítsd le és vágd gyűrűkre. A garnélákat szabadítsd meg a páncéljától. Egy lábasban forralj fel fél liter vizet a borral, fél citrom levével és sóval. A tintahalat 1-2 percig fedő alatt főzd, majd tedd egy külön tálra. Ugyanebben a lében 1 percig főzd a garnélát, majd rakd külön a tintahal mellé. A kagylókkal ismételd meg ugyanezt 3 percig. Ami zárva marad, dobd ki, a többit szedd ki a héjából. A megtisztított és apróra vágott fokhagymával keverd össze a tenger gyümölcseit. A mustárt, a maradék citromlevet, a sót, a borsot és az olajat keverd össze, majd add a herkentyűkhöz. Hagyd néhány órát állni. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszítheted.

Rákleves

20 darab kisebb rák
vaj, liszt
fél liter húsleves (húsleveskockából)
citrom, kapor

A rákokat megmossuk, majd 10 percig forraljuk egy fazékban. Leszűrjük, óvatosan lehántjuk a páncélját, hogy a hús egyben maradjon. A páncélt kis darabokra vágjuk vagy törjük, kevés olajon pirítjuk, majd felöntve a húslevessel negyed órán keresztül főzzük. Leszűrjük, ízlés szerint főzhetünk bele tésztát vagy rizst, majd a végén visszatesszük a rákhúst a levesbe. Citromkarikákkal, kaporlevéllel díszítve tálalhatjuk.

Spagetti a tenger gyümölcseivel

40 dkg mélyhűtött tenger gyümölcsei
25 dkg spagetti tészta
3-4 piros paprika
3-4 pepperoni
2-3 paradicsom
olaj, só, citromlé, petrezselyem

A fagyasztott tenger gyümölcseit felolvasztjuk, a spagettit puhára főzzük. A zöldségeket kockákra vágjuk, majd a tenger gyümölcseivel együtt kevés olajon egy serpenyőben állandó keverés közben pár percig pirítjuk. Sóval, citromlével és az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük, majd az előre elkészített tésztával alaposan összekeverjük.

Szöveg: Gyarmati Juci

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Egészséges és finom, egyszemélyes receptek

Könnyű, nyáridéző olasz receptek

A legegyszerűbb fogyókúrás receptek

Címkék: avagy frutti gyümölcsei legjobb mare receptek tenger

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend