2009.04.09.@ 11.04

Húsvéti finomságok – szuper receptek az ünnepre

Vannak bizony a jól bevált, hagyományos húsvéti étkek, mint a sonka, a tojás és kalács. Ha kicsit fel akarod dobni az ünnepi fogásaidat, akkor mi most tálcán kínálunk neked néhány új ötletet! És fogadj meg egy jó tanácsot: itt a tavasz, ideje friss zöldségek után nézned! Így még ízletesebbé teheted a menüdet.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Ha nem vagy egy konyhatündér: Friss saláta

Hozzávalók:

4 tojás
1 csomag retek
Fél kígyóuborka
1 csokor petrezselyem
1 csokor snidling
1 dl kefir
Kevés citrom leve
Fél kávéskanál mustár (lehet csípős is)

Elkészítés:

Főzd meg a tojásokat, majd pucold meg. Szeleteld fel apróra a friss retket, uborkát. Aprítsd fel a petrezselymet és snidlinget. Egy tálban keverd össze a kefirt, citromlevet, mustárt, és ízesítsd mindezt sóval, borssal, végül add hozzá az előbbi zöldfűszereket. Ebbe a mártásba forgasd bele a retket és a petrezselymet, majd a tojást apró kockákra vágva szintén keverd bele! Nem muszáj minden tojást beletenni, a maradékot használhatod majd díszítésnek. Tedd az egészet egy órára a hűtőbe, majd tálald szépen, ettől még étvágygerjesztőbb lesz!

Ha már unod a sonkát: Sörben párolt csülök

Hozzávalók:

1 kg sertéscsülök
2 csapott teáskanál só
1 fej vöröshagyma
Fél liter sör
0,5 dl olaj

Elkészítés:

A csülköt tisztítsd jól le, sózd be, és hagyd legalább 1 órát állni. Öntsd az étolajat a tepsibe, tedd bele a felkarikázott vöröshagymát, rá a csülköt, és így tedd be a sütőbe.
Folyamatosan locsold sörrel, és 25 percenként forgasd is meg! Ne lepődj meg, akár 2 óra is eltelhet, mire megpuhul. Utána könnyen le tudod vágni a csontról. A levét bent hagyhatod, amíg be nem sűrűsödik. Tálalj hozzá tört krumplit és savanyúságot!

Ha már egy sütést is be mersz vállalni: Marcipános tojás (kb. 20 darab)

Hozzávalók:

Tészta:

200 g liszt
200 g őrölt mogyoró
100 g margarin
75 g cukor
3 tojás
½ üveg keserűmandula-aroma
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só
(margarin a sütéshez)

Töltelék és bevonat:

300 g marcipánmassza
100 g bevonó fehércsokoládé
100 g bevonó tejcsokoládé
100 g bevonó étcsokoládé
1 csomag világos cukormáz

Keverd össze a margarint a cukorral, a keserűmandula-aromával, csipet sóval. Egyenként üsd bele a tojást, majd add hozzá a sütőporral elkevert lisztet, végül szórd bele a mogyorót. A sütőt 180°C-ra melegítsd elő. Ezek után a marcipánmasszából készíts 20 kicsi golyót, a tésztából pedig szintén 20 tojást. A tojások közepébe ugyanis a marcipángolyókat kell benyomni. A kész tojásokat egy kanállal a forró margarinba kell tenni, és kb. 5 percig sütni, de közben ne felejtsd el forgatni őket! Már csak annyi maradt hátra, hogy leitasd a kész tojáskákról az olajat, és a bevonó csokoládék valamelyikével díszítsd őket!

Szöveg: Kis Adri

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Készülj velünk a Húsvétra!

Ezt főzd a pasidnak!

Kimozdulnál? Szuper programok húsvétra!

Böngéssz a receptek között itt!

Címkék: finomságok húsvéti receptek szuper ünnepre

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend