2009.04.28.@ 12.04

Könnyű és finom, sós palacsintareceptek

Ha eddig a palacsintáról a túrós, ízes vagy kakaós finomság jutott az eszedbe, akkor itt az ideje, hogy főételként gondolj rá. Próbálj ki 5 egyszerű receptet, amit te is könnyen elkészíthetsz!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Keverd ki a palacsintatésztát, de ügyelj rá, hogy inkább a só domináljon, mint a cukor, hiszen most nem desszert lesz belőle.

Töltött palacsinta

Ennél a főételnél nem árt, ha kissé vastagabbra sütöd a palacsintákat, nehogy a töltésnél kiszakadjon a tészta. Szükséged lesz sonkára, tejfölre, majonézre, tojásra, zsemlemorzsára, sóra és borsra. A sonkát kockázd fel apróra és kissé pirítsd meg serpenyőben. Keverd össze a tejfölt a majonézzel, sózd, borsozd (érdemes fehér borsot használni, hogy ne legyen tele fekete pöttyökkel a tölteléked), majd add hozzá a sonkát. A palacsinta közepére tegyél egy kanállal a masszából és tekerd fel, mint a töltött káposztát. A végeit gondosan tűrd vissza, nehogy kifolyjon. A biztonság kedvéért tűzd meg a két végét és a közepét egy-egy fogpiszkálóval. Mártsd meg tojásban, majd zsemlemorzsában a kész „töltelékeket” és 1-2 perc alatt süsd ki forró olajban. Mielőtt tányérra raknád, a fogpiszkálókat húzd ki. Rizzsel és csemege uborkával tálald.

Palacsintatekercs

Készíthetsz palacsintából laktató falatkákat is. Ehhez nincs más dolgod, mint a kész palacsintákat megkenni pástétommal, padlizsánkrémmel, tonhalkrémmel vagy azzal, amit szeretsz, és szorosan tekerd fel őket. Ezután, már csak fel kell szeletelned körülbelül egy centiméteres darabokra és egy fogpiszkálóval rögzíteni, hogy szét ne tekeredjen. Tedd tálcákra és indulhat a buli! A vendégeid imádni fogják!

Sajtos-sonkás háromszögek

Keverj össze reszelt sajtot és kockára vágott sonkaszeleteket, halmozd a palacsintára és hajtsd háromszög-formára. A tetejére is szórj sajtot és tedd a mikrohullámú sütőbe néhány percre, hogy a sajt megolvadhasson, és az egész átmelegedjen. Kész is a palacsinta-melegszendvics!

Vega tekercsek tejszínben

A kisült palacsintákat töltsd meg párolt zöldségekkel. Bármit beletehetsz, amit szeretsz: sárgarépát, brokkolit, karfiolt, kukoricát, borsót vagy cukkinit. Készítsz hosszúkás tekercseket. Válassz egy akkora tepsit, amit széltében kitöltenek a palacsinták és öntsd le bőségesen sóval, fehérborssal ízesített főzőtejszínnel. Szórd meg reszelt sajttal és tedd a sütőbe. Kezdd alacsony hőfokon a sütést, hogy a tejszínnek legyen ideje kissé felforrni és besűrűsödni, a sajtnak pedig megolvadni és rápirulni a tetejére. Tejszín helyett készítheted besamel-mártással is.

Palacsinta-gyros

30 dkg pulyka- vagy csirkemellet vágj fel csíkokra, kevés olívaolajon pirítsd meg, közben fűszerezd sóval, durvára őrölt színes borssal, őrölt korianderrel, őrölt rozmaringgal, oregánóval és adj hozzá apróra vágott vagy passzírozott fokhagymát. Töltsd meg a palacsintatésztát hússal, tekerd fel lazán és öntsd le joghurtos dresszinggel.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ezt főzd a pasidnak!

Frutti di Mare – avagy a legjobb tenger gyümölcsei receptek

Egészséges és finom, egyszemélyes receptek

Minden, ami recept – klikk ide!

Címkék: finom könnyű palacsintareceptek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend