2009.06.30.@ 12.06

Receptek a Született feleségek konyháiból – Lynette

A Született feleségek sztárjairól már eddig is tudtunk pár dolgot, most azonban az is kiderül, mit készítenek a legszívesebben vacsorára. Az öt szuperfeleség beavat minket konyhája titkaiba és két-két kedvenc receptjét megosztja a Cosmo.hu olvasóival!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Most egy újabb vérbeli feleség, Lynette konyhájába kukkantunk be, hogy megtudjuk, mivel kápráztatja el otthon családját a szőke konyhatündér.

Lynette burgonyaraguja

Gyors, egyszerű és rendkívül finom – így lehetne jellemezni a szőke feleség burgonyás receptjét.

Hozzávalók 6 személyre:

1 csésze csirkehúsleves vagy csirke erőleves kockából (kb. 2,5 dl)
1 csésze főzőtejszín
2 nagy újburgonya (ha kisebb, akkor 3 darab)
1 közepes póréhagyma megtisztítva, felkarikázva
Só és frissen őrölt fekete bors
1/4 csésze zsemlemorzsa
1 csésze reszelt svájci sajt vagy füstölt trappista

Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. A húslevest és a tejszínkrémet tedd egy 28 cm-es tűzálló tálba. Hámozd meg a burgonyákat, és mosd meg őket. Vágd őket 1-2 cm-es kockákra, majd rendezd el a tálban. Szórd szét a póréhagymát a burgonyák tetején, ízesítsd sóval és borssal, és rázd össze, majd fedd le alufóliával. Süsd nagyjából 25 percig, amíg a burgonyák megpuhulnak, de a közepük még kemény.

Szórd szét a zsemlemorzsát a tepsiben és jól keverd össze a burgonyával. Ízlés szerint adj még hozzá sót és borsot. Hintsd meg egyenletesen egy réteg sajttal. Süsd, amíg a folyadék legnagyobb része felszívódik, és a burgonyák teljesen megpuhulnak. Az utolsó negyed órára vedd le a fóliát a tepsi tetejéről, hogy aranybarnára süljön. Tálalás előtt pihentesd 5 percig.

Lynette mustáros lazacfiléje

Ennek a remek lazacreceptnek a titka, hogy saját gőzében puhul meg a hal. A lazac felszíne ropogós és barna lesz, a belseje pedig puha és ízletes. Mennyei fogás!

Hozzávalók 4 személyre:

1 csésze zsemlemorzsa
3 evőkanál szemcsés mustár
1 evőkanál friss citromlé
1 evőkanál zöldségolaj (helyette használhatsz kukoricaolajat is)
1 evőkanál barnacukor
1 teáskanál só
Frissen őrölt fekete bors
4 lazacfilé (bőrrel együtt, mindegyik nagyjából 2 dkg és kb. 3 centinként be van vagdosva)

Terítsd szét egy tányéron a zsemlemorzsát. Egy közepes méretű tálban keverd el a mustárt, citromlé, olajat, barna cukrot, sót, és borsot. Márts meg egy filéket a mustárkeverékben úgy, hogy a bőrös oldalát kihagyod. Azután forgasd meg a zsemlemorzsában úgy, hogy teljesen befedje – a bőrös oldalra nem tapad rá – és finoman paskold meg, hogy a morzsa ráragadjon. Helyezd a filét bőrös oldalával lefelé egy alufólia darabra és a kész lazacszeleteket így könnyen el tudod csomagolni, amíg magába szívja a hal a fűszereket – ez nagyjából 2 óra. (Ha később szeretnéd elkészíteni, le is fagyaszthatod és utólag is kisütheted.)

Közben melegítsd elő a sütőt alacsony hőfokra. Tedd a halszeleteket – továbbra is a bőrös felével lefelé – egy közepes méretű hőálló tálba és fóliával fedd be. Süsd addig, amíg a külseje aranybarna lesz és közepesen át nem sül a filé – ez körülbelül 8 perc. Ekkor már leveheted róla fóliát, anélkül süsd tovább. Ellenőrizd gyakran a filéket. Ha a zsemlemorzsa-bevonat túl gyorsan barnul, de a hal még nem sült át, fedd le újra a tálat és kapcsold le a sütőt, hogy a melegben tovább tudjon párolódni a hal. Tálald azonnal.

A Cosmo.hu tippje: Ha a filét bőr nélkül szeretnéd tálalni, csúsztass egy fémspatulát vagy vékony pengéjű kést a bőr alá, fogd le a szélét és óvatosan húzd végig a kést a bőr mentén. Emeld át az filét a tányérra és tálalhatod is. Köretként burgonyát adhatsz hozzá.

Fotó: Desperate Housewives

Kapcsolódó cikkek:

Receptek a Született feleségek konyháiból – Gabrielle

Minden, ami gasztronómia!

Minden, ami recept!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend