2009.07.10.@ 12.07

Rendezz szuper nyáresti grillpartit Cosmo-módra!

A nyár és a forróság beköszöntével ki ne szeretne a szabadban eltölteni egy fergeteges nyáresti grillpartit elégedett házigazdaként? Mi eláruljuk, hogyan lehet lazítani egyet úgy, hogy még jól is lakjatok, ráadásul michelin-csillagos szakácsnak sem kell lenni ahhoz, hogy összedobj otthon egy villámgyors vacsorát. A jól sikerült este titka: a jó tervezés, az egyszerű és jól kiválasztott ételek, no meg persze egy jó koktél.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A szervezés

Az otthon rendezett vacsorák egyik elengedhetetlen feltétele az, hogy minden esetben jól gondold át a parti részleteit. Vedd górcső alá, hogy kiket hívsz meg a bulira, hányan lesztek összesen, milyen ételeket és italokat szolgálsz fel. Ez első körben elég bonyolultan hangzik, de az alapos felkészülés nagyban megkönnyítheti a dolgodat! Ha egyszerű recepteket is választasz, akkor nyert ügyed van!

A koktél

Limonádé és Mojito, avagy a recept, mellyel két legyet üthetsz egy csapásra

A grillpartik elmaradhatatlan itala a limonádé. Nem kell hozzá semmi más, mint citromlé, cukor, ásványvíz és jég. Ha ezt kombinálod még fehér rummal, lime-mal és néhány mentalevéllel, máris kész a házilag gyártott Mojito!

Az ételek

Mivel nyáron az emberek zöme inkább frissítő esti lakomára vágyik, mint nehéz ételre, így inkább olyan recepteket gyűjtöttünk össze, amiket az elkészítésen túl még megemészteni is könnyű.

Sajtfondü

Nincs jobb annál, mint amikor páran a barátnőkkel egy könnyű fondü mellett összegyűltök pletykálni. Gyors, egyszerű elkészíteni, és ha odafigyelsz, hogy mit tűzöl a pálca végére, még súlykímélő is.

Hozzávalók (4 személyre):

1 gerezd fokhagyma
75 dkg sajt (pl. ementáli, gouda, cheddar)
3 evőkanál cseresznyepálinka
3 dl száraz fehérbor
1 teáskanál keményítő
Bármilyen apró falat, amit pálcára tudsz tűzni

Elkészítés: Reszeld le a sajtokat, és gyújtsd be a fondü alatt a lángot vagy a gyertyát. A fondü belsejét dörzsöld be a fokhagymával. Öntsd bele a bort, majd ha elkezd gyöngyözni, add hozzá a sajtot. Ha felolvadt a sajt, akkor keverd össze a cseresznyepálinkát a keményítővel, és öntsd rá. Keverd össze, és kész is van a fondü. Annyi dolgod van még, hogy az edény mellé rakd az apróra szeletelt falatokat, és kezdődhet is a mártogatás.
Cosmo-tipp: Ha nincs fondükészleted, akkor sem kell elkeseredni, ugyanezt a receptet elkészítheted egy edényben a tűzhelyen is. A fondüt egy gyertya fölé helyezve tarthatod melegen, a pálcákat pedig helyettesítheti mini villa vagy fából készült grillpálca.

Fóliás burgonya póréhagymás tejföllel

Hozzávalók (4 személyre):

4 nagyobb burgonya
Ízlés szerint póréhagyma nagyon apróra szeletelve
2 dl tejföl vagy joghurt
Só, bors

Elkészítés: Mosd meg nagyon alaposan a burgonyát. Kend be kívülről olajjal, és szórd meg alaposan sóval, majd helyezd a mikróba. Maximum teljesítményen 8-8 percig főzd a burgonya mindkét oldalát. Ha elkészült, akkor vedd ki, és csomagold alufóliába. Ezt elkészítheted jóval a vacsora kezdete előtt. Ha megérkeztek a vendégek, akkor pedig dobd a grillre, és addig süsd, amíg át nem forrósodik az egész. Tálalásnál vágd fel hosszába a burgonyát, és öntsd nyakon az öntettel, ami a tejfölbe kevert póréhagyma.

Grillezett csirkemell filé

Hozzávalók (4 személyre):

1 kg csirkemell
3-4 evőkanál mustár (lehet magos is)
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 teáskanál majoránna
Fél evőkanál balzsamecet
Fél fej hagyma nagyon apróra vágva

Elkészítés: Vágd fel a csirkét, a páchoz a hozzávalókat keverd össze, majd tedd bele a csirkemell szeleteket. Figyelj arra, hogy a pác jól átjárja a húst. Fedd le, és hagyd egy éjszakán át állni. Ha megjöttek a vendégek, akkor süsd meg a húst a grillen.

Jó tanácsok, amiket érdemes megfogadni

• Ha nem vagy profi a főzésben, akkor csak kevés emberrel számolj!
• Gondold át, hogy van-e a vendégeid között, aki vegetáriánus, nem fogyaszt alkoholt vagy allergiás valamire, hisz nincs annál kellemetlenebb, mintha a buli kellős közepén jössz rá, hogy valaki étlen-szomjan maradt!
• A kevesebb néha több!
• Mindig figyelj arra, hogy az italok legyenek behűtve, az ételeket pedig melegen szervírozd!
• A sótlan ételt meg lehet sózni, az elsózottal viszont már nem lehet mit tenni!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Édes finomságok: az ezerarcú eper

Frutti di Mare – avagy a legjobb tenger gyümölcsei receptek

Vacsorázz salátát a bikinialakért!

Címkék: cosmo-módra! grillpartit nyáresti rendezz szuper

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend