2009.07.14.@ 12.07

Receptek a Született feleségek konyháiból – Bree

A Született feleségek sztárjairól már eddig is tudtunk pár dolgot, most azonban az is kiderül, mit készítenek a legszívesebben vacsorára. Az öt szuperfeleség beavat minket konyhája titkaiba és két-két kedvenc receptjét megosztja a Cosmo.hu olvasóival!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Bree Saltimbocca csirkeszeletei

Az olasz saltimbocca szót az angolok úgy fordítják: „ugrás a szájba”. Ennek ellenére még mindig ez Bree egyik kedvenc étele. Jól tudja, hogy a zsálya hozzátapad a fogpiszkálóhoz, amellyel a csirkeszeleteket rögzíti, így a sütés után – mikor kihúzza a fogpiszkálókat – a zsálya is kijönne a húsból. Ezért inkább elrejti a zsálya leveleket a prosciutto alatt, így a helyükön fognak maradni és sütés után látszódik a zöldes körvonaluk. Köretként pirított spenótot, vajban párolt lágy zöldbabot vagy vajas sült paradicsomot kínál.

Hozzávalók 4 személyre:

Négy nagyobb csont és bőr nélküli csirkemell
Só és frissen őrölt fekete bors
16 friss zsálya levél
4 szelet prosciutto sonka
3 evőkanál növényi olaj
liszt
1/4 csésze marsala vagy fehér bor
1 csésze csirke erőleves
2 evőkanál sótlan vaj 8 kisebb darabra vágva

Vágd félbe a csirkemelleket keresztben. Ezután az elfelezett melleket, egy-egy duplán kettéhajtott folpack darab között klopfold ki ujjnyi vastagra (így megvéded a hús rostjait és nem esik szét a csirkemell sütésnél). Ha minden mellel végeztél, sóz és borsozd mindkét oldalukat.

Ezután következik a szeletek rétegezése: a kiterített mellre tegyél két zsálya levelet és fedd be azokat egy fél szelet prosciuttóval. Ne aggódj, ha a prosciutto alakja pontosan nem passzol a csirke méretével. Hajtsd rá a folpackot a sonkára és csapkodd meg finoman a klopfoló oldalának segítségével, így a zsálya és a prosciutto odatapadnak a csirkéhez. Tedd át a csirkét egy tepsibe, már a fólia nélkül. A többi szelettel ismételd meg az előbb leírtakat. Ha a folpack kilyukadna, cseréld ki, hogy a zsálya és a prosciutto ne sérüljön. Most már készen áll a csirke, hogy néhány órát pihenjen sütés előtt. Fedd be a tepsit alufóliával és tedd a hűtőbe.

Forrósíts fel közepes hőmérsékletig az olajat egy nagyobb serpenyőben. Amíg ez melegszik, terítsd szét a lisztet egy tányéron és forgasd meg a szeleteket a lisztben. Csapkodd meg őket finoman, hogy a felesleges liszt leperegjen, de a prosciuttio és zsálya a helyén maradjon. Ha kész, tedd a felforrósodott serpenyőbe a szeleteket, a prosciutto-oldalával lefelé és süsd, amíg aranybarna nem lesz. Fordítsd meg a szeleteket és süsd még nagyjából 2 percig a másik oldalukat is, amíg kifehérednek, és kissé megpirulnak. Pakold a szeleteket egy tányérra.

Öntsd le a zsírt a serpenyőből egy tálba és tedd vissza a lábast a tűzhelyre. Öntsd bele a marsalát és kezdd el forralni. Közben egy fakanállal keverd föl a serpenyő aljáról a lesült darabokat, amíg a keverék barnás színű nem lesz. Amikor a marsala majdnem elpárolgott, add hozzá a csirke erőlevest. Forrald, amíg a folyadék felére nem csökken. Ekkor dobd bele a mártásba a vajdarabokat és rázogasd a serpenyőt, amíg a vaj elolvad. Pakold vissza a szeleteket a mártásba és fedd le a lábast, hogy ne száradjon ki a csirke. Forralás közben kanalazz a mártásból a szeletek tetejére, amíg a szósz elég sűrű lesz, és könnyen bevonja a kanalat. Vedd le a tűzről az edényt, szedj 2 szelet csirkét a tányérra és néhány kanál szósszal meglocsolva tálald. Köretnek a már említett pirított spenótot, vajban párolt lágy zöldbabot vagy vajas sült paradicsomot adhatsz.

Bree ananászos korpás muffinjai

A korpamuffin az egyik legegészségesebb reggelinek számít. Ezt Bree is jól tudja! Éppen ezért kissé felturbózta az egyszerű receptet: az ananásztól nem lesz száraz a muffin, ráadásul egy rejtélyes ízt kölcsönöz neki. A narancslekvár adja az édesség igazi különlegességét.

Hozzávalók 12 darabhoz:

Egy konzerv ananász lébe
1 1/2 csésze búzakorpa
1 1/4 csésze fehér liszt
1/2 csésze barna cukor
1/4 csésze teljes kiőrlésű búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt fahéj
1/4 csésze őrölt szegfűbors (nem kötelező)
1 csésze tej
1/2 csésze növényi olaj
1/4 csésze melasz (sűrű cukorszirup)
2 tojás

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy 12 darabos muffin formát kenj ki vékonyan növényi olajjal. Ezután csöpögtesd le az ananászt egy szitában edény fölött. Egy kanállal nyomkodd meg az ananászt, hogy a benne maradt folyadék, amennyire csak lehet, távozzon. Tedd félre az ananászt.

Keverd össze a korpát, a fehér lisztet, a barna cukrot, a teljes kiőrlésű búzalisztet, sütőport, szódabikarbónát, a sót, fahéjat, és az őrölt szegfűborsot egy nagy edényben. Dörzsöld szét a száraz hozzávalókat a tenyered között, hogy alaposan eloszoljon a barna cukor és egyenletesen elkeveredjen a többi hozzávalóval.

Egy különálló edényben habverővel keverd össze a tejet, növényi olajat, melaszt, a tojásokat, és lecsepegtetett, villával kissé összetört ananászt. Finoman adagolva oszlasd el a tojáskeveréket a száraz hozzávalókkal, míg egyenletes állagú masszát nem kapsz. A tészta darabos lesz.

Oszd el a tésztát a muffin forma mélyedéseibe. Ügyelj rá, hogy töltésnél ne tegyél túl sok tésztát egyik rekeszbe sem. Süsd őket addig, amíg a tetejük szépen megbarnul és a közepükbe szúrt fogpiszkálóra már nem tapad rá a tészta, ez nagyjából 20 perc lesz. Tedd a tepsit egy rácsra és hűtsd le a kész muffinokat, úgy 10 percig. Ha kihűltek, pakold tányérra a őket. Tálalás előtt kanalazz egy kevés narancslekvárt a tetejükre.

Fotó: Desperate Housewives

Kapcsolódó cikkek:

Receptek a Született feleségek konyháiból – Susan

Receptek a Született feleségek konyháiból – Lynette

Receptek a Született feleségek konyháiból – Gabrielle

Minden, ami recept!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend