2009.07.24.@ 12.07

Receptek a Született feleségek konyháiból – Edie

A Született feleségek sztárjairól már eddig is tudtunk pár dolgot, most azonban az is kiderül, mit készítenek a legszívesebben vacsorára. Az öt szuperfeleség beavat minket konyhája titkaiba és két-két kedvenc receptjét megosztja a Cosmo.hu olvasóival!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Istenek eledele Edie módra

Délen az ambrózia a nagy szenvedély megtestesítője. A puristák ragaszkodnak hozzá, hogy az igazi ambrózia csak két hozzávalót tartalmaz: narancsot és aprított kókuszdiót. Mások a magtalan, félbevágott szőlőhöz, a vékonyan szeletelt banánhoz ragaszkodnak, de más gyümölcsöket is adhatnak a keverékhez. Itt a klasszikus változat, ahogyan Edie szereti.

Hozzávalók 2 személyre:

3 édes narancs
porcukor/finom szemcséjű cukor
1/2 csésze durvára aprított kókusz

Vágd le a narancsok mindkét végét. Tedd őket egy vágódeszkára, és egy éles késsel vágd le a héjukat, valamint a fehér belső héjat. Vigyázz, hogy a gyümölcshúsból minél kevesebbet szelj le. Egy edény felett, a kés segítségével vágd ki a cikkelyeket a hártyák mentén, hogy csak a narancs húsa kerüljön a tálba. Ha minden cikkelyt kivágtál, a hártyák közül nyomd ki a gyümölcslevet, hogy semmi se vesszen kárba.

Ezután töltsd hosszúkás üvegpoharakba a hozzávalókat az alábbi módon: a pohár aljára tegyél narancsgerezdeket, szórj rá a kókuszból, és – ízléses szerint – édesítsd kevés cukorral, majd jöhet a következő réteg, míg el nem fogynak a gyümölcsök. A narancs levével locsold meg az ambrózia-adagokat, és mehetnek a hűtőbe. Nagyjából 4 óra alatt hűlnek le; hidegen tálald.

Edie olvadt csokoládétortája

Ez a sütemény a hatalmas sikert aratott éttermi trendek közül az egyik, ami egyenesen a Lila akác köz konyháiba vándorolt, és persze egész Amerikában nagy népszerűségnek örvend. Képzelj el egy édességet, ahol a ropogós külső egy puha, folyékony belsőt takar, de mégis igazán egyszerű elkészíteni. Nehézséget talán csak az jelenthet, hogy úgy borítsd ki a tányérokra a sütit, hogy az ne essen szét…

Hozzávalók 2 személyre:

(Az adagok duplázásával vagy triplázásával növelheted a sütemény mennyiségét!)

4 evőkanál sózatlan vaj, plusz egy kevés a tálak kikenéséhez
1/4 csésze cukor, és egy kevés a formák becukrozásához
60 g keserűcsokoládé egy centis darabokra vágva vagy tördelve
2 nagy tojás
2 evőkanál fehér liszt

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Szükséged lesz két közepes, hőálló kerámia sütőformára, amelyeket kikensz vajjal. Ezután a cukorral egyenletes, vékony rétegben borítsd be a formák belsejét, és tedd be a sütőbe addig, amíg kissé megolvad a cukor. Ezután vedd ki őket, és rakd félre.

Tedd a vajat és a csokoládét egy edénybe, és vízgőz felett olvaszd fel őket. Néha keverj rajtuk egyet. Mikor egyenletesen összekeveredtek, vedd le a tűzhelyről, és tedd félre a tálat, hogy a keverék kihűljön.

Üsd a tojásokat egy tálba, add hozzá a cukrot, és egy kézi habverő segítségével keverd addig, amíg egy halványsárga, hólyagos masszát nem kapsz. Mennyisége körülbelül a háromszorosa lesz, mire felvered. Forgasd bele a kihűlt csokoládékeveréket, és szitáld a tetejére a lisztet. Egy fakanállal alaposan keverd el az egészet.

Oszd el a tésztát az előkészített formák között, és süsd, amíg megemelkedik és megrepedezik mindegyik teteje, a belseje viszont folyós marad – ez nagyjából 12 perc lesz. Vedd ki a formákat a sütőből, tedd ki egy rácsra, és hagyd hűlni legalább 2 percig.

Most következik a trükk, a tálalás! Akkor a legjobb, ha a süteményeket forrón szolgálod fel. Ha hosszabb ideig hagyod állni őket, a közepük meg fog szilárdulni. Ha így szolgálod fel, akkor sincs semmi gond, a sütemények így is nagyon finomak lesznek.

Tálalhatod egyenesen a kerámiaformában vagy kiborítva a formából, tányérokon. A legegyszerűbben úgy tudod kivenni a sütit a tálakból, ha ráterítesz egy tiszta kéztörlő kendőt, a másik kezeddel megfogod a tálat, és átfordítod a süteményt a tiszta ruhára. Emeld meg a formát, azután a magad mellé készített tányérra rögtön fordítsd vissza a süteményt. A puha közepe miatt a sütemény egy keveset megereszkedhet, emiatt ne aggódj. Amikor felvágják a kis tortákat, a folyós közepe a tányérra szivárog. Egy kevés tejszínhabbal tálalhatod.

Cosmo-tipp: A tésztát elkészítheted előre is. Adagold ki a tálkákba a leírtak szerint, és tedd be őket a hűtőbe maximum egy napra. A lehűlt formákat 190 fokon 15 percig süsd, majd a fentiek szerint járj el.

Fotó: Desperate Housewives

Kapcsolódó cikkek:

Rendezz szuper nyáresti grillpartit Cosmo-módra!

Receptek a Született feleségek konyháiból – Gabrielle

Receptek a Született feleségek konyháiból – Lynette

Receptek a Született feleségek konyháiból – Susan

Receptek a Született feleségek konyháiból – Bree

Böngéssz jobbnál jobb receptek között – klikk ide!

Címkék: edie feleségek konyháiból receptek született!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend