2009.08.12.@ 11.08

A legjobb gyümölcsös receptek

Sajnos a nyárnak, és így a gyümölcsszezonnak is lassan vége, ezért ha eddig nem jutott eszedbe, hogy a konyhában is kihasználd az év legmelegebb hónapjait, akkor most itt az ideje!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Szilvaleves

1 kg szilva (kimagozva)
1 csapott mokkáskanál só
1 kiskanál szegfűszeg
1 citrom
25 dkg cukor
1 tasak vaníliás pudingpor
1,5 dl tejszín
Rum

A szilvákat hosszában vágd félbe, és tedd egy fazékba. Öntsd fel 1,5 liter vízzel, és ízesítsd sóval, fahéjjal, szegfűszeggel meg a citrom reszelt héjával. Amikor felforrt, szórjd bele a cukrot, és folyamatos keverés közben öntsd hozzá a kevés hideg vízzel simára kevert pudingport. Ezután főzd pár percig, majd öntsd hozzá a kevés forró levessel elkevert tejszínt. Amikor a leves újból elérte a forráspontot, vedd le a tűzről, ízesítsd kevés rummal, és először hideg vízfürdőbe téve, majd hűtőben jól hűtsd le. Hidegen tálald, és friss citromfűvel, vagy tejszínhabbal díszítsd!

Birsalmás báránycomb

1,8 kg báránycomb (kicsontozva)
8 birsalma
6 dkg vaj
4 fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olaj
2 babérlevél
2 zsályalevél
Kakukkfű
Őrölt bors

A húst a vajban pirítsd aranyszínűre. Vedd ki, és a zsiradékot itasd le róla. A hagymákat vágd kockákra a visszamaradt zsiradékban, és még 2 evőkanál olajban párold üvegesre. Tedd egy tepsibe a húst, a kakukkfüvet, a babérleveleket és az egész birsalmákat. Sóval, borssal ízesítsd, és a maradék olajjal locsold meg. Fedd le, és meleg sütőben süsd puhára. A sütés vége előtt egy kicsivel a birsalmákat vedd ki, hámozd meg, vágd fel, és sós vízben 30 percig főzd tovább. Amikor kész, a húst a birsalmákkal körítjük. A sütésből megmaradt levet erős tűzön sűrítsd be, ha szükséges, és öntsd a húsra.

Almás heringsaláta

1 fej vöröshagyma
2 alma
2 fehérrépa (főtt)
2 evőkanál majonéz
1 dl joghurt
3-4 evőkanál tejföl
fél citrom
4 ecetes hering
őrölt bors, só, kapor

A hagymát, az almákat, és a répát tisztítsd meg, és vágd kis kockákra. A majonézt, a joghurtot, a tejfölt, a citrom levét és reszelt héját keverd össze, majd sóval, borssal ízesítsd. A heringről öntsd le a levét. Egy salátástálban a répát, az almát és a hagymát , és a joghurtos szószt keverd össze. Adagold tányérokra, rakd rá a heringeket, és kaporral díszítve, frissen tálald. Rozskenyeret vagy barna kenyeret kínálj hozzá.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A legízletesebb nyári levesek

Ízletes burgonyás finomságok

Édes finomságok: az ezerarcú eper

Minden, ami recept!

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend