2009.08.17.@ 10.08

3 üdítő nyári salátarecept

A harminc fokos augusztusi kánikulában nem csoda, ha nem vagy napközben éhes. Az viszont egyáltalán nem segít, ha munka után fáradtan téped fel a hűtő ajtaját, hogy csillapítsd farkaséhséged. Íme 3 salátarecept, melyek táplálóak, ugyanakkor nem hizlalnak, akár reggel is elkészítheted őket, így ebédnek is megteszik.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tonhalsaláta

Hozzávalók:

1 db tonhalkonzerv (olajban, fogyókúrázóknak: sós lében)
2 féle zöld saláta, ízlés szerint (fejes saláta, jégsaláta vagy rukkola)
1 csokor petrezselyem
10 dkg friss, zsenge zöldbab
¼ póréhagyma
5 db koktélparadicsom
Ízlés szerint olajbogyó

Öntethez:

1 ek. citromlé
2 ek. olívaolaj
½ ek. fehérborecet

frissen őrölt bors

Elkészítés:

Főzd a zöldbabot addig, amíg roppanós nem lesz (kb. 10 perc), majd hűtsd le. Csöpögtesd le a tonhalat, tedd egy edénybe, villával törd picit össze, hogy utána könnyebben el lehessen keverni a salátával. Mosd meg a salátákat, tépkedd össze a petrezselyemmel együtt, és keverd össze a karikára vágott póréhagymával, a félbevágott koktélparadicsommal és olajbogyóval. Az öntethez mindent keverj össze egy edényben, majd öntsd le a salátát, és már készen is van!

Saláta füstölt lazaccal

Hozzávalók:

15 dkg füstölt lazac
1 szelet kenyér apró kockákra vágva
jégsaláta ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
½ póréhagyma

Öntethez:

fél citrom leve
1 tk. mustár

őrölt bors
2 ek. olívaolaj
ízlés szerint kapor

Elkészítés:

A kenyérkockákat pirítsd meg olívaolajon. Tépd össze a jégsalátát, és tedd a petrezselyemmel egy edénybe, add hozzá a karikára vágott póréhagymát, a paradicsomot és a pirított kenyérkockákat, majd helyezd a saláta tetejére a füstölt lazacot. Az öntetet keverd össze egy tálban, majd öntsd a salátára.

Avokádósaláta

Hozzávalók:

1 avokádó
8 szem koktélparadicsom
½ póréhagyma
1 kisebb csokor petrezselyem
Ízlés szerint rukkola

Öntethez:

1 fél citrom leve
2 ek. olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 tk. mustár

őrölt bors
1 tk. fehérborecet

Elkészítés:

Vágd félbe az avokádót, a magját távolítsd el. Kapard ki a zöld húsát, és vágd fel apró darabokra. A többi hozzávalót aprítsd fel, vagy vágd félbe, és keverd az avokádóhoz. Az öntetet keverd össze, és öntsd a salátára.

Tippek:

• Nagy nyári hőségben, ha lehet, akkor kerüld el a tojást és a majonézt, mert könnyen megromlik. Ha mégsem akarod kispórolni a salátából, akkor mindig nagyon ügyelj a megfelelő hűtésre!
• A zöldséget mindig mosd meg felhasználás előtt!
• A frissen őrölt borsot helyettesítheted sima őrölt borssal, azonban az íze összehasonlíthatatlan.
• Fehérborecet helyett használhatsz sima ecetet is, azonban közel sem lesz a saláta olyan pikáns.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Ételek, amelyek nyáron is elengedhetetlenek

Rendezz szuper nyáresti grillpartit Cosmo-módra!

Vacsorázz salátát a bikinialakért!

Címkék: nyári salátarecept üdítő

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend