2009.10.06.@ 11.10

A legtutibb vegareceptek

Ha a vegetáriánus étrend híve vagy, esetleg úgy érzed, ideje húsmentes hetet tartanod, ezekkel a remek vega fogásokkal változatosabbá teheted a napi menüt. A nem mindennapi hozzávalók pedig nem csak az ízük miatt teszik különlegessé ezeket az ételeket, hanem egészségesek is!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Aszalt gyümölcsös sajtlabdák

Ezt a fogást könnyen és gyorsan elkészítheted, akár 10 perc alatt. A siker viszont garantált!

Hozzávalók 6 személyre:
250 g krémsajt
2 evőkanál méz
250 g enyhe Cheddar sajt felaprítva
180 g vegyes aszalt gyümölcs felaprítva
1 csésze apróra vágott pekándió
 
Elkészítés:
Tedd egy közepes méretű tálba a krémsajtot és a mézet;, majd keverd simára. Kavard hozzá a Cheddar sajtot és az apróra vágott gyümölcsöt, majd alaposan dolgozd össze. Formálj labdákat a masszából és forgasd meg az aprított dióban. Tedd hűtőbe legalább 3 órára. Remek és ízletes harapnivaló, akár filmnézéshez, akár egy barátnői csevejhez.
 
Vörös áfonyás spenótsaláta
 
Különleges ízvilága és gazdag aromái miatt előételnek vagy akár főételnek is kiváló ez a saláta.
 
Hozzávalók:
1 evőkanál vaj
450 g spenót (öblítsd le és tépkedd falatnyi darabokra)
165 g aszalt áfonya
2 evőkanál pirított szezámmag
1 evőkanál mák
100 g kristálycukor
2 teáskanál apróra vágott hagyma
1/4 teáskanál fűszerpaprika
60 ml fehér borecet
60 ml almabor ecet
110 ml növényi olaj
 
Elkészítés:
Egy közepes serpenyőben olvaszd fel a vajat, közepes lángon. Add hozzá a mandulát és addig keverd, amíg enyhén megpirul. Vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Egy nagy tálban keverd össze a spenótot a pirított mandulával és az áfonyával. Egy közepes tálban habverővel dolgozd össze a szezámmagot, mákot, cukrot, hagymát, paprikát, a fehér borecetet, almabor ecetet és a növényi olajat. A spenótos keveréket csak tálalás előtt halmozd rá.
 
Mámorító édesburgonya-ragu

Ne tévesszen meg a hozzávalók különös kavalkádja, mert az összhatás magáért beszél!

Hozzávalók:
800-900 g főtt, tört édesburgonya
110 g olvasztott vaj
1 dl tej
200 g kristálycukor
1/2 teáskanál vanília-kivonat
2 felvert tojás
220 g világos barnacukor
60 g fehérliszt
40 g vaj + a tál kikenéséhez
170 g apróra vágott pekándió
 
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Kenj ki vajjal egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálba keverd össze a tört édesburgonyát, az olvasztott vajat, tejet, cukrot, vanília kivonatot, és a felvert tojást. Terítsd szét az édesburgonya-elegyet a sütéshez előkészített tepsiben. Egy kis tálban keverd el a barnacukrot és a lisztet. Dolgozd össze a szobahőmérsékletű vajjal, majd keverd bele a pekándiót. Szórd rá a pekándiós keveréket az édesburgonyára. Az előmelegített sütőben süsd 25 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Egy pohár finom fehérborral különlegesen finom vacsora.
 
Krémsajtos cukkinikrémleves
 
Ez az igazán krémes, ízletes leves nem csak az ízlelőbimbókat simogatja, de a lelket is.
 
Hozzávalók:
2 nagyobb cukkíni
2 rúd krémsajt
1 leveskocka
bors
olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
 
Elkészítés:
Miután levágtad a cukkínik végeit, darabold fel apró kockákra. Sózd, borsozd és kevés olívaolajon párold puhára. Ha megpuhult és egy kis színt kapott a cukkini, öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi és add hozzá a fokhagymagerezdeket. Öt perc forralás után tedd bele a leveskockát és hagyd főni még néhány percig. Ezután turmixold le az egészet, öntsd vissza a lábasba a krémes levest és keverd bele a krémsajtot. Addig keverd, amíg csomómentes nem lesz. Mikor újra felforrt, vedd le a tűzhelyről. Pirított kenyérkockákkal vagy sajtos crutonnal tálald.

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend