2009.10.27.@ 11.10

„Rémséges” Halloween-desszertek

Közeleg a Halloween, a szellemek már készülődnek. Készülj fel te is a Cosmo.hu ötletes és rémisztő édességeivel! Legyen az új mottód: Sütit vagy csalunk!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Boszorkány ujjak

Hozzávalók 5 tucathoz:

200 g cukor
220 g olvasztott vaj + a kikenéshez
1 tojás
1 teáskanál mandula kivonat
1 teáskanál vanília kivonat
350 g liszt
1 teáskanál só
75 g hántolt, egész mandula, előfőzött (forró vízben pár percig főzött)
2 tábla olvasztott csokoládé
Keverd össze a cukrot, tojást, vajat, mandula- és vanília kivonatot egy tálban. Keverd hozzá a lisztet és a sót. Fedd le és tedd a tésztát hűtőszekrényben körülbelül 30 percre. Ha készen áll a massza, vedd ki a hűtőből. Az ujjak formázásához mindig csak egy kis adagot vegyél ki a tésztából. A tenyered között görgetve alakítsd a masszát, amíg ujj formájú nem lesz. Ha elnyerték végső formájukat, egy kés vagy spatula segítségével készíts hajlatokat rájuk, hogy olyannak tűnjön, mint a redők a kezeden. Nyomj mélyedést a sütiujjak végére, ide kerül a mandula „köröm”. Óvatosan nyomd a masszába a mandulaszemeket, hogy ne essenek ki.
 
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra. A kész süti ujjakat helyezd egy vajjal vékonyan kikent tepsire és süsd nagyjából 20-25 percig, vagy amíg enyhén aranybarnák nem lesznek. Ha kész, rácson hűtsd le őket. Az olvasztott csokoládét töltsd apró lyukú habzsákba, vagy egy nejlontasakba, aminek a sarkát levágtad. A csokit csurgasd óvatosan a mandula körmök köré, így lesz kísérteties hatása az ujjaknak. Ételfesték segítségével piros olvasztott csokoládét is használhatsz, úgy még drámaibb lesz az összhatás. Mintha egy csepp vér csurogna végig a sütiujjon… Az ujjakat kötegbe kötve, vagy egy tálcára is teheted, letakarva a végüket. Kísérteties desszert Halloween éjszakájára!
 
Szellemes pálcikák Halloween-ra
Hozzávalók:
édes pálcikák (mint a ropi)
olvasztható fehér csokoládé
csokoládé lencse
csokiforgács vagy tortadara
 
Díszítéshez: celofán, bögre és szalag
 
Hogyan készítsd el a Szellem pálcikákat:
Olvaszd meg a fehér csokoládét egy tálban, mikrohullámú sütőben vagy a tűzhelyen, vízgőz felett. (Előbbi igen praktikus és egyszerű módszer!) Mindig figyelj a csoki állagára; ha már majdnem elolvadt, kapcsold le. A kisebb darabok már saját hőmérsékletüktől is elolvadnak.
Mártsd a rudakat az olvasztott csokoládéba, és fektesd alufóliára, amíg kihűlnek. A megmártott pálcákat egyenesen a poharakba is állíthatod, hogy ne legyen lapos az egyik oldala. Ha vastagabb réteget szeretnél, hagyd megdermedni néhány másodpercig a csokit, majd mártsd meg ismét a rudakat.
Amíg a csokoládé puha, készítsd el a szellem szemét csokilencséből, és a száját csokiforgácsból. A kész Szellem pálcikákat ötösével kösd össze egy díszes szalaggal, és állítsd őket egy bögrébe, amiből majd kínálhatod. A bögrédet betekerheted ünnepi celofánba.
 
Sütőtökös süti
 
Hozzávalók:
200 g cukor
200 g sütőtök (felkockázva, megsütve, villával összetörve)
250 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
1/4 teáskanál só
A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A száraz hozzávalókat keverd össze, majd tedd hozzá a sütőtököt és alaposan keverd el. Süsd 8-10 percig, vagy amíg enyhén barna lesz a teteje. Halmozz rá a krémsajtos öntetet!
 
Krémsajt öntet:
250 g krémsajt
60 g vaj
200 g cukor
1/2 teáskanál vanília aroma
Keverd össze a hozzávalókat, és csurgasd rá a sütőtökös sütire. Ínycsiklandóan finom!
 
Fotó: NorthFoto
 
További receptek:

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend