2009.11.16.@ 09.11

4 pofonegyszerű pástétomrecept

Villámgyors vacsora vagy íncsiklandó vendégváró falatok egy szempillantás alatt összedobva? Naná, hogy a pástétom a legjobb választás! Rém egyszerű elkészíteni, ráadásul semmi extra alapanyagot nem igényel. Tálald pirítóssal, sós keksszel vagy frissen sült fokhagymás bagettel, és tuti, hogy az eredmény sem marad el: mindenki megnyalja a tíz ujját vacsora után!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tojáspástétom

Hozzávalók 4 személyre:
 
4 tojás
kalóriaszegény majonéz
frissen őrölt bors
mustár
snidling (opcionális)
 
Főzd meg a tojásokat, majd hűtsd le. Tedd egy tálba, sózd és borsozd meg ízlés szerint. Egy villával törd össze, és adj hozzá annyi majonézt, hogy kenhető állagú legyen. Ízesítsd egy kevés mustárral.
 
Fehérbab pástétom
 
Hozzávalók 4 személyre:
 
3 konzerv fehérbab
kakukkfű
frissen őrölt bors
ételízesítő ízlés szerint
olívaolaj
 
Végy három konzerv fehérbabot. Öntsd bele a tartalmát egy serpenyőbe, ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel és ételízesítővel, majd főzd addig, amíg el nem párolog teljesen a bab leve. Ha a bab teljesen megfőtt, akkor hagyd kicsit kihűlni, majd botmixerrel pürésítsd. A babpástétom akkor jó, ha állagát tekintve kenhető. Hígítani olívaolajjal lehet.
 
Gombapástétom 
 
Hozzávalók 4 személyre:
 
2 doboz sampion gomba
póréhagyma ízlés szerint
frissen őrölt bors
majoranna
olívaolaj
 
Tisztítsd meg a gombát, majd szeleteld fel! Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olívaolajat, tedd bele az apróra vágott póréhagymát, a felszeletelt gombát, és párold meg. Ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal és majorannával. A gombát addig főzd, amíg teljesen meg nem puhult és a levét is elfőtte. Ekkor botmixerrel pürésítsd, és már kész is.
 
Csirkemájpástétom
 
Hozzávalók 4 személyre:
 
½ kg csirkemáj
½ fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
frissen őrölt bors
majoranna
olívaolaj
 
Szeleteld fel a hagymát, egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és párold meg a hagymát. Ha a hagyma megpuhult, akkor tedd rá fa eldarabolt csirkemájat és a karikákra vágott paprikát. Borsozd, majd ízesítsd majorannával. Öntsd fel egy kevés vízzel, és főzd puhára a májat. Ha majdnem elkészült, akkor tedd bele a kockára szeletelt paradicsomot, és főzd addig a csirkemájat, amíg teljesen meg nem puhult. Hagyd egy kicsit kihűlni, majd botmixerrel pürésítsd. Ne feledd! A csirkemájpástétomot csak utólag szabad ízesíteni!

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

 
 
Címkék: pástétomrecept pofonegyszerű

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend