2009.12.09.@ 14.12

Palacsinta téliesen – Gesztenyés palacsinta, vörösáfonyás csokoládé öntettel

A palacsinta az a desszert, amit szinte mindenki szeret és számtalan variációban elkészíthető. Amennyiben az ünnepek alkalmával kicsit szezonálisabb, decemberi hangulatot idéző módon szeretnél palacsintát készíteni, akkor kitűnő ötlet a gesztenye és a vörösáfonya felhasználása.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Nem kell megijedni, semmivel sem tart tovább elkészíteni a tölteléket, mint egy bármilyen hagyományos palacsintához. Ha megvagy vele, a felhasználásig rakd a hűtőbe.

Hozzávalók:
 
–      1 kis dobozos ( 250g) mascarpone krémsajt
        2 db csomagolt gesztenyemassza
        ízlés szerint porcukor vagy méz
kevés kakaópor
egy evőkanál nutella
 
Üvegtálban villával törd össze a gesztenyemasszát, keverd hozzá a mascarponét, szitálj bele egy kis kakaóport, ez kiemeli az ízeket. Tegyél hozzá egy kevés porcukrot vagy mézet, de vigyázz arra, hogy ne legyen túl édes. Egy evőkanál nutella a gesztenyének ad egy kellemes csokoládés ízt, amitől meglátod, nagyon finom lesz.
 
A palacsintatésztát a szokásos módon készítsd: 3 egész tojást, kis sóval, pici cukorral, 30dkg liszttel és kb. 4 dl tejjel, kevés szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel keverj simára. Hagyd egy kicsit állni, hogy a liszt duzzadjon. Merőkanállal ellenőrizd a tészta sűrűségét, ne legyen túl folyós, mert leég és nem áll össze a tészta végső formája, viszont túl sűrű se legyen. Ha sűrűnek érzed, adj hozzá egy kis szódavizet. Körülbelül tejszín sűrűségű legyen.
 
Készítsd el a szószt!
 
Hozzávalók:
 
     1 nagyobb zacskó mirelit vörösáfonya (a mirelit osztályon keresd) mivel gyorsfagyasztott, így felolvadás után is intenzív ízű, illatú
1 nagy tábla (20 dkg) étcsokoládé vagy tortabevonó
néhány csepp rum aroma
 
Tedd egy lábosba a vörösáfonyát, olvadjon ki, néhány perc múlva pedig tedd hozzá az apróbb darabokra tört csokoládét. Amikor felolvadt a csoki az áfonyában, adj hozzá néhány csepp rum aromát és vedd le a tűzről.
 
Töltsd meg a palacsintát a gesztenyés töltelékkel, ne csavard fel, hanem a két oldalát hajtsd be hosszanti irányban, majd a két végét rá. Így egy kis négyzet alakot kapsz. Hajtogasd ilyen módon az összes palacsintát, tedd egy hosszúkás tálra két sorban, félig egymásra őket, így lesz igazán gusztusos a tálalás. Vékonyan szitáld végig a sort porcukorral, majd locsold végig az illatos, vörösáfonyás csokoládészósszal. Tálald frissen.
 
Fotó: profimedia.hu
 
Címkék: csokoládé gesztenyés öntettel palacsinta téliesen vörösáfonyás

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend