2010.01.14.@ 11.01

Egyszerű és finom vendégváró: virslivariációk

A virsli azon ételek egyike, melyet szinte mindenki gyermekkora óta szeret. Egyszerűen elkészíthető, gyors, friss, mégis könnyedén variálhatók az ízek a virsli felhasználásával. Épp ezért közkedvelt olyan bulikon, ahol nem az ételen van a hangsúly, inkább csak gyorsan haraptok valamit, mielőtt belecsapnátok az éjszakába.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A virsli vásárlásánál ügyelj arra, hogy ne előre csomagoltat vegyél, hanem lehetőleg a roppanós, juhbeles változatot. Íze finomabb, a készítésénél felhasznált húsrészek pedig kiváló minőségűek.

A leggyorsabb: főtt virsli olvasztott sajttal

Hozzávalók: virsli és sajt
Ehhez kell a legkevesebb idő és konyhai tapasztalat. Főzd meg a virslit, és szeletelj vékonyra trappista sajtot, majd a hosszában kettévágott virsli belsejébe tedd bele a sajtszeleteket. Sütőben, rácson vagy grillen pirítsd meg kicsit, épp hogy csak a sajt beleolvadjon, és a virsli kis színt kapjon. Néhány perc az egész. Tálalhatod bagett szeletekkel, mustárral, tormával.

Könnyű és finom: majonézes virslisaláta

Hozzávalók: virsli, tojás, hagyma, majonéz, mustár
Itt talán az alapanyagok szeletelése igényel több időt, de hasonlóan egyszerű lesz a készítési mód. Főzz meg keményre néhány tojást és a virsliket. A tojást hosszában szeleteld fel, a virsliket vágd karikára. Várd meg, míg kihűl. Apríthatsz hagymát is ízlés szerint, majd keverd össze az alapanyagokat tálban. Készíts elő tubusos majonézt, keverd ki egy pici tejföllel, mustárral, ízesítsd sóval, borssal, akár egy kis petrezselyemzölddel (ez csökkenti az intenzív hagyma ízt), és öntsd rá a felszeletelt hozzávalókra. Hagyd állni picit a hűtőben, ugyancsak bagettel tálalhatod.

Kicsivel több munka, de megéri : virsli tésztában

Hozzávalók: virsli, sajt, leveles tészta, tojás
Ehhez az ételhez vegyél egy csomag mélyhűtött leveles tésztát, bármely élelmiszerüzlet mirelitrészlegén megtalálod. Olvaszd ki a tésztát, majd nyújtsd ki vékonyra egy deszkán. Ne ijedj meg, nem bonyolult! Szeletelj kb. 1-1,5 cm csíkokat a tésztából, hozzávetőleg olyan hosszút, amilyen hosszú a virsli. Fogd meg a leszeletelt csíkot, és rézsútosan tekerd körbe a nyers virslin. Amikor végeztél, tedd bele a betekert virsliket egy tepsibe, kend meg őket egy felvert tojás sárgájával, és kezdd el sütni lassú tűzön. Amikor már úgy látod, hogy a tészta kezd megkeményedni, szórj a tetejére reszelt sajtot, és süsd készre vele.

Meglátod, megéri azt a kis fáradtságot! Tormával, mustárral, ketchuppal tálalhatod.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Friss és könnyű – két finom és gyors egytálétel a rohangálós napokra

4 pofonegyszerű pástétomrecept

Csokoládés mandulatorta – ahogy Julia Child készítette

Címkék: egyszerű finom vendégváró virslivariációk

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend