2010.01.27.@ 11.01

Muffinok másképpen

Igazi telitalálat muffint készíteni, hiszen nagyon gyorsan készen van, és a variációk száma végtelen. A gyümölcsös verzióktól a csokison át egészen a magvas vagy sós változatokig bármivel ízesítheted. Most megmutatunk neked néhány igazán különleges, nem mindennapi muffint, amelyeknek az elkészítése semmivel sem bonyolultabb a hagyományos változatoknál.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Baconos-padlizsános spagettimuffin

Hozzávalók:

20 dkg spagettitészta
15 dkg bacon
15 dkg padlizsán
5 dkg szárított paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 dl tej
4 tojás
5 dkg sajt
vaj

bors

Főzd ki a spagettit sós vízben, és csepegtesd le. A felkockázott bacont és az apró kockákra vágott padlizsánt kevés vajban süsd meg, majd add hozzá a feldarabolt aszalt paradicsomot. Pirítsd össze az egészet. A felvert tojást keverd el a tejjel, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal. Közben vajazd ki a muffinforma mélyedéseit.

A kifőtt tésztát keverd össze a baconnal, a padlizsánnal és a paradicsommal. Kanállal és villával csavarj fel egy adag tésztát és tedd a formába. Ezután a tojásos keverékkel locsold meg a tésztakupacokat, és szórd meg a tetejüket reszelt sajttal. Előmelegített 200 fokos sütőben nagyjából 20 percre van szükségük.

Cosmo-tipp: bacon és padlizsán helyett tehetsz a muffinba csirkemellet, tonhalat vagy pestot is.

Muffincipó

Hozzávalók:

280 ml víz
2 ek. extraszűz olívaolaj
400 gr liszt
50 gr kölesliszt
50 gr teljeskiőrlésű liszt
1 ek. cukor
2 tk. só
1 tk. szárított élesztő
2 ek. tökmag (hámozott)
2 ek. napraforgómag (hámozott)
1 1/2 ek. lenmag
1 1/2 ek. szezámmag
1-2 ek. tej a kenéshez
margarin, illetve sütőpapír a sütőformákhoz

A tésztát vágd fel 16 egyforma darabra, és a darabokat a tenyered között formázd gombóccá, majd tedd a margarinnal kikent muffinformába. Konyharuhával takard le, tedd meleg helyre, és keleszd nagyjából 30 percig. Miután megkelt, a muffincipók tetejét langyos tejjel kend át, és 200 fokos, forró sütőben 20-25 percig süsd, míg szép aranybarna lesz. Ha kész, rácsra téve hagyd kihűlni.

Krumplis muffin

Hozzávalók:

20 dkg főtt burgonya
20 dkg liszt
5 dkg margarin + a muffinformák kikenéséhez
1 csomag sütőpor
3/4 dl tej
1-2 csipet só (ízlés szerint)

A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval. Tedd hozzá a margarint, a sós vízben főtt, összetört burgonyát és a tejet. Gyúrd össze az egészet alaposan, majd formázz golyókat a tésztából, és nyomkodd bele a kivajazott muffinformákba. 180 fokra előmelegített sütőben süsd 20 percig.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Egyszerű és finom vendégváró: virslivariációk

4 pofonegyszerű pástétomrecept

Csokoládés mandulatorta – ahogy Julia Child készítette
 

Címkék: másképpen muffinok

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend