2010.02.25.@ 09.02

Ízletes vitaminpótlás – a legjobb saláták

A hideg hónapok lassan véget érnek és (remélhetőleg) nyakunkon a tavasz. Pontosan ilyenkor van szervezetednek a legnagyobb szüksége vitaminpótlásra, hiszen a téli időszak alatt jóval kevesebb zöldséget fogyasztunk. Ennek legegyszerűbb és leggyorsabb módja, ha összeütsz egy finom salátát!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Sárgarépa saláta

Hozzávalók:
3-4 sárgarépa
2 citrom leve
Olaj, só, cukor
 
Tisztítsd meg a répákat, és reszeld le egy nagylyukú reszelőn. Kistálkában keverd össze az olajat, a kifacsart citromlevet, a sót, és a cukrot.   Alaposan keverd össze, majd hagyd állni egy jó félórát a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek! Keverhetsz hozzá egy kis reszelt főtt tojást, vagy almát is.
 
Pulykahússaláta
 
Hozzávalók: 
0.5 kg pulykamell
1 sárgarépa
1 kis fej káposzta
1 kis fej lilahagyma
2 paprika
2 paradicsom
1 kígyóuborka
1 fejes saláta
10 dkg sajt
4 főtt tojás
1 pohár joghurt
Só, bors, kapor
 
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd vágd fel kis darabokra. A vékony csíkokra vágott húst kevés olajon pirítsd meg, és amíg hagyod hűlni, a joghurtot keverd össze a finomra vágott kaporral, ízlés szerint sóval és borssal. A főtt tojást és a sajtot kislyukú reszelőn reszeld le, keverd a joghurtos öntethez, majd az egészet keverd össze alaposan.
 
Krumplis tonhalsaláta

Hozzávalók:
2-3 szem közepes krumpli
2 paradicsom
1 tohnhalkonzerv
1 főtt tojás
Petrezselyem
Olívaolaj
Balzsamecet
Só, bors

A krumplit főzd meg héjában, majd miután kihűlt, hámozd meg, és vágd fel karikákra. A tojást és a paradicsomot vágd fel kis darabokra, majd rakd egy tálba. A tonhalat nyomkodd szét egy villával, és helyezd a zöldségágyra. Kevés olívaolajat és balzsamecetet keverj össze a sóval, a borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel, és öntsd le a salátát.
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend