2010.03.04.@ 09.03

A legjobb tavaszi zöldséges vacsorák

Most, hogy egyre többet bújik elő a nap és közeleg a tavasz, ideje, hogy több zöldséget fogyasszunk. Tartalmas, mégis kímélő vacsoraötleteinkkel könnyebben ráhangolódhatsz a közelgő évszakra és még jó formába is kerülhetsz.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Citromos-joghurtos csirke póréhagyma ágyon

 
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
2-3 evőkanál natúr joghurt
1 egész citrom reszelt héja, fél citrom leve
1 nagyobb szál póréhagyma
4-5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
olívaolaj
petrezselyem
bors
 
A megmosott, feldarabolt csirkét sózd, borsozd, kanalazz rá joghurtot, végül reszeld rá a citrom héját és add hozzá a levét. Masszírozd bele a pácot a csirkébe és tedd félre 20 percre.
 
A póréhagymát rézsút vágd fel fél centi vastag karikákra, és kevés olívaolaj és vaj keverékén kezdd el párolni. Sóval és néhány gerezd egész fokhagymával együtt pirítsd össze.
 
A hagyma zsiradékán süsd ki a lecsepegtetett csirkét, tálaláskor hintsd meg egy kevés apróra vágott petrezselyemmel.
 
Tökmagos cukkinisaláta
 
Hozzávalók:
1 nagyobb cukkíni
10 dkg tökmag
olívaolaj vagy tökmagolaj
balzsamecet
bors
citromlé
 
A tökmagot száraz serpenyőben enyhén pirítsd meg, majd tedd félre. A felkockázott cukkínit olívaolajon vagy tökmagolajon – lassú tűzön – párold, majd pirítsd meg, közben sózd, borsozd. Mikor a cukkíni majdnem kész, locsold meg egy kevés balzsamecettel, pár csepp citromlével és forgasd össze a tökmaggal. Remek salátavacsora, de köretként is kínálhatod. Langyosan tálald.
 
Vajhalfilé paradicsomsalátával
 
Hozzávalók:
20 dkg vajhalfilé (esetleg lazac vagy más könnyű halfilé)
margarin
5-6 nagyobb paradicsom
1 doboz natúr joghurt
egy csokor metélőhagyma
citromszelet
kevés menta
bors
 
A felkockázott paradicsomot keverd össze a joghurttal, az apróra vágott mentával és metélőhagymával, sózd, borsozd és tedd félre, hogy az ízek kissé összeérjenek.
 
Hevíts fel a serpenyőben margarint és néhány perc alatt süsd ki a halfilét, közben durvára tört színes borssal ízesítheted. (Érdemes a sütést a bőrös oldalával kezdened, nagyjából egy perc kell neki, a másik oldalát 2-3 percig süsd.) A halat citromszelettel és a salátával tálald.
 
Fotó: profimedia.hu
 
További receptek:
 

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend