2010.04.13.@ 14.04

Készíts különleges köreteket!

Felejtsd el a hagyományos, megszokott rizs, krumpli vagy zöldség köretet. Próbálj ki más alapanyagokat, amelyek izgalmasabbá tesznek bármilyen főételt, és különleges ízvilágukkal feldobnak egy egyszerű vacsorát is.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A nem megszokott köretek nem azt jelentik, hogy abszolút el kell felejtenünk a már említett klasszikus körítéseket, mindössze azt, hogy újra kell gondolnunk a felhasználásukat. Az alábbiakban olyan receptekkel ismerkedhetsz meg, amelyek elkészítése igazán egyszerű, mégis kivételessé teszik a fogást.

Póréhagymás rizsfelfújt
 
Hozzávalók 2 főre:
10 dkg főtt rizs
fél szár póréhagyma
2 dl tejszín
vaj
olívaolaj
bors
1 nagyobb tojás
 
Főzd ki a rizst és tedd félre. Közben a póréhagymát karikázd fel és kissé aprítsd össze, sózd, borsozd, kevés olívaolajon pirítsd át. A rizshez keverj hozzá egy felvert tojást, 1,5-2 dl tejszínt, a póréhagymát és ízlés szerint még fűszereket. Kivajazott agyagformákat tölts meg a rizses keverékkel és 180 fokon süsd nagyjából 20-25 percig. Miután kész és hűlt pár percet, vágd körbe a szélét egy késsel és borítsd tányérra.
 
Rozmaringos pirított alma
 
Hozzávalók 2 főre:
2 közepes alma hámozva, kockára vágva
friss rozmaring ág levelei
vaj
kevés cukor
 
Az olvasztott vajba szórd bele a rozmaring letépkedett leveleit, és 1-2 percig hagyd pirulni. Add hozzá a megtisztított, felkockázott almát, és addig süsd, míg az alma meg nem puhul. Mielőtt elkészülne, szórd meg néhány csipet cukorral és keverd össze, hogy vékony karamellréteg keletkezzen az almán. Ha kész, már tálalhatod is az illatos köretet.
 
Sült sajtos burgonyapüré
 
Hozzávalók:
4 krumpli
2 dl tej
1 dl tejföl
1 púpozott evőkanál vaj
fehér bors
füstölt sajt
 
A hámozott krumplit főzd meg sós vízben. Ha készen van, sózd, borsozd és törd össze krumplinyomóval. Add hozzá a vajat, a tejfölt és a langyos tejet, majd robotgéppel keverd krémes állagúvá. Halmozd egy jénai tálba a pürét, a tetejére szórj reszelt füstölt sajtot. 175 fokon nagyjából 15-20 percig süsd. Ropogós, mégis lágy – isteni köret.
 
Fotó: profimedia.hu
 
További receptek:
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend