2010.06.02.@ 15.06

Egészséges édességek és makrobiotikus konyha kezdőknek és haladóknak

Napjainkban egyre nagyobb szükség van arra, hogy ismerjük és értékeljük mindennapi ételeink gyógyerejét és azokat a főzési technikákat, amelyekkel egészségesebbé válhatunk mind testileg, mind lelkileg. A tanfolyamon a kínai gyógyító konyhára alapozva olyan izgalmas receptekkel és elkészítési módokkal ismerkedhetsz meg, amelyek segítségével megőrizheted tested és lelked harmóniáját.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A kurzus vezetője: Poór Balázs, a  Central European Traditional Chinese Medicine Association tagja, képzett séf, szakterülete a kínai és európai gyógyító konyha.   

A tanfolyam időpontja: június 17. csütörtök, 18:00
 
A tervezett menü:
 
San Choy Bau – salátalevélbe töltött wokban sült zöldségek
Csípős savanyú tésztaleves
Zöld curry burgonyával, padlizsánnal és idényzöldségekkel
Kínai pirított rizs dióval
Párolt bok choy
Karamellizált idény gyümölcs borban párolva- datolyás kesudió habbal
 
A későbbi kurzusokat egy új vendégoktató, Verbovszky Gabriella tartja, aki egyenesen Chicagoból érkezett a Makifoodhoz. Jelszava: „ Egészséges étel = Egészséges gondolatok“. Ennek jegyében az utóbbi években az Egyesült Államokban, Chicago-ban tanítja az érdeklődőket a táplálkozás egyensúlyának műhelytitkaira.
 
Gabriella az amerikai Kushi Intézet képesítése alapján, keremikusművészi kreativitással készíti a makrobiotikus és vegán étel-, és édességkompozíciókat, amelyekkel megismerkedhetnek majd a budapesti tanfolyam résztvevői is.
 
Júniusban Egészséges édességek, valamint Kezdő és Haladó Makrobiotikus konyha témákban tart tanfolyamokat a Makifoodnál.
 
Egészséges édességek – Június 25, péntek 18:00
 
Citromtorta pirított mandulaágyon  
Gyömbéres-Kókuszos Répatorta  Makadámia dióval 
Kanten – könnyű gyümölcsös desszert agar-agarral
Juharszirupos, citromos sült alma szósz
 
Ismerkedés a makrobiotikus konyhával- Június 26, szombat 10:00
 
Miso leves tofuval
Narancsos köles
Arame (tengeri alga)  sárgarépával, szezámmaggal és citrommal
Párolt zöldségek vegyesen, ume ecettel
Gyors Saláta préselt zöldségekből
Ohagi- japán desszert édes rizzsel és azuki pasztával
 
Makrobiotikus konyha haladóknak – Június 26, szombat 15:00
 
Kukoricaleves póréhagymával
Basmati Barnarizs
Gőzölt fehérhal és "Cole Slaw"
Feketebab saláta piros kaliforniai paprikával, petrezselyemmel és dióval
Szezonális zöldek párolva, ume ecettel
 
További információwww.makifood.com

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend