2010.06.18.@ 14.06

Ínyenceknek: fehércsokoládés különlegességek

Te sem utasítasz vissza soha egy szelet csokoládét? Íme, néhány fehércsokoládés recept, igazi ínyenceknek!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A fehércsokoládéról világos színe miatt sokan úgy tartják, hogy nem is csoki, pedig az, csupán előállításakor kivonják a kakaómasszából a kakaóport. Ennek eredményeként kapjuk a kakaóvajat, amit aztán tejjel és cukorral elegyítenek. Bár szobahőmérsékleten nem olvad, mégis érdemes hűvös helyen tartanod.

Fehércsokoládés croissant felfújt
 
Hozzávalók:
 
500 ml zsíros tej
500 ml zsíros tejszín
5 tojás sárgája + 3 egész tojás
1 vanília rúd
350 g fehércsokoládé
50 g olvasztott vaj
4-5 croissant – natúr
200 g szitált porcukor + a tetejére
1 marék mazsola
 
A tejet és a tejszínt a vanília kikapart belsejével és a vanília rúddal kezdd el főzni. Közben a croissantokat szeleteld négy darabra, és rendezd a szeleteket egy tűzálló tálba. Locsold meg az olvasztott vajjal.
 
A fehércsokoládét vágd apróra, és keverd a tejes-tejszínhez. Alacsony lángon főzd tovább, hogy a csoki ne égjen meg. A tojásokat verd fel, a cukor felét add hozzá, a másik felét keverd a krémhez.
 
Kevés krémet adj a tojásokhoz, keverd el kézi habverővel, és dolgozd a tojásos keveréket a krémbe. Pár percig főzd, majd levéve a tűzhelyről, hagyd kicsit hűlni.
 
A croissant szeletek tetejére és a résekbe szórj mazsolát, majd a szűrőn át leszűrt krémet öntsd rá. Kicsit nyomkodd meg, hogy felszívják a szeletek a krémet, majd 180 fokos sütőben 15-20 percig süsd.
 
A végén szitálj porcukrot a tetejére, amit vagy a sütő grillfokozatán vagy kézi lángpisztollyal karamellizálj a tetejére. A kész felfújtat egy gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk.
 
Fehércsokis Raffello
 
Hozzávalók:
 
200 g porcukor
100 g vaj
1,5 dl víz
200 g tejpor
150 g fehércsokoládé
150 g kókuszreszelék + 30 g a beleforgatáshoz
Egész mandulaszemek a közepébe
 
Először is forrald fel a cukrot a vízben. Ha kész, vedd le a tűzhelyről és keverd bele a feldarabolt vajat és az apróra vágott fehércsokit.
 
Mikor már elolvadt, add hozzá a kókuszreszeléket és a tejport, és keverd simára az egészet. Tedd 1-2 órára hűtőbe a masszát, hogy kihűljön.
 
Formázz kis golyókat a masszából, nyomj a közepébe egy szem mandulát és forgasd meg a kókuszban.
 
Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

 
 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend