2010.11.29.@ 09.11

Dobd fel a telet pillekönnyű desszertekkel!

A marshmallow, azaz a pillecukor igazi karácsonyi csemege, amit nem csak édességként, hanem dekorációként is hasznosíthatunk. A könnyű, puha édességet már az ünnepek előtt is érdemes kipróbálnod, a Cosmo.hu most megosztja veled a kedvenc receptjeit!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A pillecukor készíthető házilag is, de nem érdemes pepecselni vele. Köszönhetően a hazánkban is megjelenő külföldi üzletlánc hálózatoknak és delikáteszeknek, már itthon is kaphatóak a a pillecukrok ilyen-olyan színben, formában és csomagolásban. Így nem kell az otthoni készítéssel bajlódni, csupán elolvasni az általunk ajánlott édességrecepteket, és máris kész az ünnepi, hópelyhes desszert!

Watergate saláta
 
Elkészítési idő: kb.15 perc, a hűtés miatt azonban 1,5 órával később lesz tálalható.
 
Hozzávalók: Lehetőleg kisebb mérető pillecukor, pisztáciás pudingpor, 1 doboz ananász konzerv, kis zacskó pisztácia. Felvert tejszínhab a tetejére, és csokiszósz.
 
Készítsd el a pudingot, majd add hozzá a pillecukrot, és a szeletelt ananászokat, a pisztáciát. Jól keverd össze, tedd egy nagy tálba, és hűtsd le a mélyhűtőben. Miután megfagyott, fagylaltos kanállal szervírozd kis tálkákba, tegyél mellé néhány kisebb pillecukrot díszítésnek, majd tejszínhabbal, csokoládészósszal díszítsd. Tehetsz mellé gyümölcsöt, pisztáciát ízlés szerint.
 
Gesztenyés golyók pillecukorral
(ebben a receptben inkább csak a díszítés miatt szerepel a pillecukor)
 
Hozzávalók: gesztenyemassza, kakaópor, étcsokoládé, vaj.
 
Készítsünk gesztenyemasszából kis golyókat, ezeket kakaóporral szitáljunk le. Vízgőz fellett étcsokoládé szeletekből és vajból készítsünk sűrű csokoládészószt. Tegyük egy hosszúkás tálra egymás mellé a gesztenyés golyókat, kevés kisebb méretű pillecukrot szórjunk közéjük (ha ilyen nem kapható, darabold fel a nagyokat), majd a meleg csokoládészósszal locsold meg ízlésesen. Nem csak szép látvány, hanem finom is lesz. Kevés tejszínhabot tehetsz rá díszítésnek!
 
Pillecukros-banános piskóta
 
Hozzávalók: 3 csésze kisebb méretű pillecukor, 3 evőkanál tej, 1 vaníliás cukor, 3 banán, szeletelve, 1 db kész piskótalap, ami süthető házilag is.
 
Tejet és a pillecukrot olvasszuk fel vízgőz felett, így nem ég meg. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot. Jól keverjük össze, hűtsük le. Vágjuk ketté, vagy ha nagyobb a lap, három részre a piskótát és a felszeletelt banánokat, krémet kenjük közé. Ugyanezt csináljuk meg a többi lappal is. Az így elkészült kis tortát bevonhatjuk ízlés szerint csokival, vagy díszíthetjük a tetejét felvert tejszínhabbal.
 
Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Az isteni fenyőmag – használd szinte bármihez!

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend