2010.12.14.@ 14.12

Egy tuti könyv mindenkinek az ünnepekre!!

Ha gyorsan szeretnél beszerezni pár ütős könyvet, akkor irány egy könyvesbolt, a Cosmo.hu megmutatja a legtutibb választásokat!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

A címekre kattintva megrendelheted a könyveket a polc.hu weboldalról 20 % kedvezménnyel!

Anyukádnak:

De Douglas Long: Ősi tanítások egyszerűen

A könyv segítségével meglepően rövid idő alatt kibontakoztathatjuk képességeinket. A legfontosabb tanításoknak és az ősi alkimista iskolák gyakorlatainak feltárásával és finomításával Douglas De Long lépésről lépésre követhető "tantervet" készített, melynek köszönhetően gyorsan aktiválhatjuk belső látens képességeinket.
 
A pasidnak:
 
 
Az ökölvívás a legősibb és legizgalmasabb sportok egyike: az embert próbáló és véres összecsapások már több mint ötezer éve a nyugati kultúra szerves részét alkotják. Ezalatt alig akadt olyan időszak a történelemben, amikor a fiatalemberek – és alkalmanként a nők – ne bokszoltak volna kesztyűvel vagy puszta ököllel. A szerző lebilincselő olvasmányos és átfogó tanulmánya segít megérteni, hogy a boksz miért kap kitüntetett szerepet oly sok ember életében.
 
Lánytestvérednek:
 
 
A népszerű japán sztárséf és étteremtulajdonos, Nobuyuki Matsuhisa szakácskönyvében, a Nobuban Mark Edwardsszal, a Nobu London díjnyertes főszakácsával együtt mutatja be legújabb ötleteit. A szakácskönyv kifejezetten a nyugati olvasóközönség részére készült, tartalmazza az összes új receptet, melyet Nobu és Mark együtt alkotott meg Európában is ismert, könnyen beszerezhető alapanyagok felhasználásával.
 
Apukádnak:
 
 
Ki ne játszott volna el a gondolattal, milyen is lenne a történelem valamelyik nagy alakjával leülni egy vacsoraasztalhoz. Van, aki Nelson Mandelát, mások Julius Caesart vagy esetleg Neil Armstrongot választanák. Nekünk azonban jobb ötletünk van. Ha olyan vendégre vágyunk, aki hihetetlenebbnél hihetetlenebb történetekkel képes szórakoztatni vendégeinket, keresve sem találnánk megfelelőbb személyt Robert Ripleynél. Hihetetlen történetek, lélegzetelállító rekordok, elképesztő teljesítmények, különleges képességek, hajmeresztő mutatványok – a világ legkülönlegesebb tényei!
 
Barátnődnek:
 
 
"A szó, "szerelem" a világ minden táján ugyanazt jelenti, bár ahogy nincs két ugyanolyan ember a földön, úgy a kapcsolatok, s így a szerelmek is mások-mások. Magyarországon a szerelmet az áldással is azonosítják, és úgy vettem észre, hogy az itt élők nem félnek kimutatni és ünnepelni ezt a csodálatos érzést. Ez is inspirál, amikor menyasszonyi ruhákat tervezek. Én így tudom kifejezni azt az érzést, ahogy én szeretek.
 
Az elmúlt évtizedben ezernél is több esküvői ruhát varrtam. Volt olyan időszak, amikor a hét minden napjára jutott egy menyasszony. Amikor a lányok megérkeznek hozzám ötletekkel, képekkel, elképzelésekkel, még minden kavarog bennük. Ám hiába tetszik nekik sokféle stílus, egy ruhának csak egy alja és egy teteje van, a végén úgyis dönteniük kell.
 
Ez a könyv szubjektív: nem mutatom meg az esküvőszervezés minden állomását, hiszen ahhoz nem is értek. Egyszerűen csak annyira sok esküvőn vettem részt közreműködőként, hogy szerettem volna végigvenni az esküvőnek azokat az elemeit, melyek szinte minden alkalommal nyomot hagytak bennem. Sok ruha, smink és dekoráció, néhány ételsor – ezzel szolgálok. Tippek, fotók, inspiráció a nagy napra – tőlem. Mind-mind különböző hangulat. Van köztük klasszikus és modern, múltat idéző és jövőt fürkésző. Szeretném elvarázsolni olvasóimat. Ábrándozzuk végig együtt az esküvői előkészületeket!" (Makány Márta)
 
Nagymamádnak:
 
Főzni mindenki meg tud tanulni! Ezt bizonyítja ez az áttekinthető és könnyen nyomon követhető főzőiskola is. Egyszerű receptjei, valamint a részletes bevezetés és áruismeret még a főzés terén kezdőket is alaposan felvértezik a konyhai bevetésre.
A 130 egyszerű, mégis változatos recept biztos sikert garantál. A kínálat a népszerű klasszikusoktól az ínycsiklandó divatos fogásokon át egészen a nemzetközi sztárétkekig terjed: a burgonyasaláta és a bécsi szelet éppúgy képviselteti magát, mint a kenyérlángos, a vargányás rizottó vagy a csokoládémousse. Minden receptnél részletes, lépésről lépésre haladó útmutatások, hasznos tippek és ráadás információk, valamint érzékletes fényképek gondoskodnak arról, hogy a kezdők is könnyedén elkészíthessék az ételeket.
 
Nagypapádnak:
 

"Rongyosra fogom használni ezt a könyvet! Saját szememmel néztem végig, amint Herczeg Ágnes és csapata heteken át csak kóstolta és kóstolta a több ezer ízkombinációt. Egyszerűen nincs ma Magyarországon még egy kötet, amely a bor-étel párosításhoz ennyire hiteles útmutatást tudna adni." Mautner Zsófia (A Chili&Vanília szerzője)

 
"Egy izgalmas kísérlet igazán színvonalas beteljesülését tarthatja kezében a kedves olvasó. Egy hiánypótló mű, amely úgy tesz tanúbizonyságot elhivatottságról és szakértelemről, hogy közben mindenki számára közérthető stílusban és igényes tálalással segít eligazodni a sokszor még a szakembereknek is komoly fejfájást okozó kérdésekben. Ráadásul kitűnő befektetés, mert akár már egy vacsora alatt is megtérülhet az ára, ha tudjuk, hogy az ételünkhöz milyen bort érdemes választanunk." Gerendai Károly (üzletember)
 
"A borok élvezete, mélyreható ismerete sokáig a férfiak privilégiuma volt. Manapság egyre több nő fedezi fel a borok világát, kíváncsi a borkészítés titkaira és osztja meg tudását másokkal, ha egy baráti vacsorán a borokról van szó. Ők gyakran veszik majd kézbe ezt a hasznos könyvet, mert mindig találnak benne újdonságokat, és lesznek olyan olvasók is, akik e könyv miatt válnak a borok rajongóivá." László Krisztina (A Marie-Claire főszerkesztője)
 
Herczeg Ágnes a londoni Wine and Spirit Education Trust végzett nemzetközi borakadémikusa, WSET Certified Educator címmel rendelkező oktatója. 10 éve foglalkozik borokkal, rendszeresen bírál borversenyeken, publikál szaklapokban, és oktat. A 2010-es Borkalauz egyik szakértője, dolgozik szakfordítóként és lektorként is.

Fotó: NorthFoto

Címkék: könyv mindenkinek! tuti ünnepekre

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend