2010.12.23.@ 11.12

Alkoss ínycsiklandó gyümölcskrémeket!

Ha unod már a puncsot vagy a klasszikus joghurtokat, és meglepnéd valamilyen mennyei finomsággal a párodat, készíts könnyű, tejszínes krémeket, és élvezzétek a különleges ízharmóniákat!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Engedd szabadjára a fantáziádat!

A gyümölcskrémek a gasztronómia legváltozatosabban elkészíthető édességei közé tartoznak – mondja Szabókiné Jung Andrea gasztroblogger. Elkészítésük rendkívül változatos, ezért bátran kísérletezhetsz, miközben kiélheted kreativitásod!

A krémeket nyers, feldarabolt vagy párolt, péppé zúzott gyümölcsökből, illetve befőttekből is megalkothatod. Nagyon jó a friss hozzávaló, ami egészséges, de a nyáron lefagyasztott és télen felengedett gyümölcs is kiválóan alkalmas gyümölcspépek elkészítéséhez. Általában kemény habbá vert tejszínhab vagy krémsajt az alap, melybe a gyümölcsöket beleforgatva vagy rétegezve azt poharakba töltheted, és ízlésesen díszítve tálalhatod.

Az elkészítésükhöz dolgozz turmixgéppel, majd egy fakanál segítségével forgasd össze a gyümölcsöket a tejszínhabbal vagy krémsajttal. A gyümölcskrémeket ízlés szerint édesítsd, ám léteznek nagyon finom cukor nélküli krémek is, hisz olykor elegendő a gyümölcs édessége az ízek harmóniájához.

Bailey’s gyümölcskrém

A recept hozzávalói: 1 nagyobb üveg Bailey’s krémlikőr, 1 csomag zselatin, meggy és tejszínhab.

Keverj bele egy üveg Bailey’s krémlikőrbe az előírás alapján elkészített és kihűtött 1 csomag zselatint. Mielőtt dermedni teszed a hűtőbe, add hozzá a gyümölcsöt, és használj magozott, lecsepegtetett meggyet, mely a gyümölcskrémet igazán mutatóssá teszi. Felhasználhatod tortatöltelékként is, de az ünnepi asztalon talpas poharakban felszolgálva, tejszínhabbal díszítve igazán előkelő helyet foglal el!

Cranachan (gyümölcskrém)

A gyümölcskrém összetevői: 75 g zabpehely, 6 dl görög joghurt, 250 g málna, és méz a tálaláshoz.

Melegítsd elő a grillsütőt a legmagasabb fokozatra. Terítsd szét a zabpelyhet egy sütőlapon, és pirítsd kb. 3-4 percig, ám néha kevergesd meg, hogy egyenletesen piruljon, majd tedd félre.

Amikor teljesen kihűlt, keverd bele a joghurtba, majd óvatosan forgass bele 200 grammot a málnából, vigyázva, hogy ne törd össze! A keveréket kanalazd tálalópoharakba, szórd meg a megmaradt málnaszemekkel, és szervírozd azonnal. Mézzel megcsorgatva a tetejét még édesebbé teheted! A desszert bármilyen bogyós gyümölcsből elkészíthető!

Mágnás gesztenyekrém

Hozzávalók: 20 dkg gesztenyemassza, 2 narancs, 5 dkg aszalt sárgabarack, 2 dl tej, 2 evőkanál búzakeményítő, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál Nescafé, 5 dkg apróra vágott tört étcsokoládé.

A tejet a búzakeményítővel, a cukorral és a Nescafé-val keverd simára, majd lassú tűzön kevergetve főzd sűrűre és hűtsd le. Az egyik narancs héját reszeld le, facsard ki a levét, a másik narancs húsát pedig vagdald apró kockákra. A gesztenyemasszát dolgozd össze a megfőtt krémmel, a narancslével és a reszelt narancshéjjal. Ezután keverd bele a narancskockákat, a csíkokra metélt aszalt sárgabarackot és az apróra tördelt csokoládét. Halmozd kis tálkákba a krémet, és tálalásig tartsd hideg helyen.

Pezsgőkrém

A pezsgőkrém hozzávalói: 2 dl pezsgő, 2 tojássárgája, 2 evőkanál porcukor.

Tegyél fel egy edényben vizet forralni, majd egy, a fazékra illő edényben keverd össze a hozzávalókat, és ha a víz elkezd forrni, tedd rá a tálat, majd habverővel folyamatosan keverve sűrítsd be a krémet. Öntsd poharakba és hagyd kihűlni. Tehetsz a pohárba friss epret vagy málnát is, így pikáns, egyszerű és könnyű édességet varázsolhatsz az ünnepi asztalra!

Csokoládékrém körtével

A recept összetevői: 4 kis körte, 4 dl tejszín, 10 dkg étcsokoládé, 8 evőkanál tojáslikőr, 1 evőkanál cukor, citromlé, a díszítéshez csokoládéreszelék és citromfű.

A kétféle csokoládét tördeld darabokra, a tejszínt melegítsd fel, add hozzá a csokoládét, és állandóan kevergetve olvaszd fel, de ne forrald. A krémet pihentesd egy éjszakán át hűtőszekrényben. A körtét hámozd meg, vágd félbe, és tedd 2 dl vízbe, majd ízesítsd cukorral, citromlével, és kb. 5 percig főzd. Másnap a csokoládés tejszínt robotgép segítségével verd fel, és két evőkanállal szaggass belőle galuskákat. A habgaluskákat és a körtét rendezd kistányérra, öntsd le tojáslikőrrel, és díszítsd citromfűvel. Egyszerű és ellenállhatatlan csemege!

 

További finom gyümölcskrémes recepteket itt találhatsz: www.webcukraszda.hu

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

A tökéletes mézeskalács titka

Különleges karácsonyi kávéreceptek

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: alkoss gyümölcskrémeket! ínycsiklandó

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend