2011.01.27.@ 14.01

Diétás falatok 2. – Könnyű levesek

Egy könnyű levessel remekül felkészítheted a gyomrod a főfogásra, és sok folyadékkal töltheted fel a szervezeted. Alábbi leveseinkben az a jó, hogy rengeteg zöldség van bennük, mégis mind változatos és finom.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Tavaszi zöldségleves

Hozzávalók:

3 szál sárgarépa
1 kisebb karalábé
1 kisebb fej brokkoli
1 kisebb zellergumó
1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
2 marék kelbimbó

Bors
Pirospaprika
Majoranna
Őrölt kömény

A sárgarépát, zellert és karalábét kockázd fel, a kelbimbókat felezd meg. A hagymát dinszteld meg kevés olajon, a vége felé add hozzá az áttört fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint. Keverd hozzá, és párold tíz percig a felkockázott zöldséget, majd önts rá annyi vizet, ami ellepi. Ebben főzd még tíz percig. Ha megvan, vedd le a tűzről, és botmixer segítségével turmixold le a zöldséget. Tedd vissza a tűzhelyre, és keverd hozzá a felezett kelbimbókat. Tíz perc főzés után jöhet bele a rózsáira szedett brokkoli is és még öt perc főzés. Ha elkészült, száraz serpenyőben pirított tökmaggal szórd meg a leves tetejét.

Sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

5-6 nagyobb szál sárgarépa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kisebb darab gyömbér
kókusztej (drogériában, bioboltban kapható)
Citromfű

Chiliszósz
Szójaszósz

A felkockázott hagymát olajon dinszteld meg, a vége felé add hozzá az áttört fokhagymát, és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Mehet bele egészben a meghámozott gyömbér és a friss citromfű is. Negyed óra párolás után öntsd fel annyi vízzel, ami elfedi, és főzd meg benne a sárgarépát. Ha megpuhult, vedd ki belőle a gyömbért és a citromfüvet (ha szárítottat használsz, akkor csak egy csipet kell belőle). Botmixerrel turmixold a levest, és ízlés szerint ízesítsd kókusztejjel, chiliszósszal, szójaszósszal és sóval.

Spenótleves

Hozzávalók:

30-40 dkg spenótlevél
20 dkg zöldborsó
1 fehérrépa
2 sárgarépa
2 krumpli
1 vöröshagyma
2 ek vaj
4 ek olívaolaj

Petrezselyem

A répákat, a krumplit és a hagymát kockázd fel, és olívaolajon hirtelen pirítsd meg őket, majd öntsd fel nagyjából 1 liter vízzel. Sózd meg és főzd fél óráig. A zöldborsót vajon párold meg lassan, majd add hozzá a spenótleveleket, és párold még öt percig. A megfőtt zöldségeket a tűzről levéve turmixold össze, szórd meg kevés aprított petrezselyemmel, és keverd hozzá a megpárolt borsót és spenótot. Forralás után tálalhatod is.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Alkoss ínycsiklandó gyümölcskrémeket!

A téli hideg lélekmelengető italai

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: diétás falatok könnyű levesek

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend