2011.02.14.@ 14.02

Tavaszváró finomságok

Bár az első rügyfakadásig még van pár hét, te máris tavaszi hangulatot varázsolhatsz az asztalodra. A friss zöldségekből készült fogások segítségével hamarabb érezheted a tavasz csalogató hatását, és az egészségedre is könnyebb odafigyelned, hogy megújult erővel várd a kikeletet.

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Az egyre többet előbújó napsugaraknak köszönhetően frissebbnek érzed magad. Erre a frissességre a szervezetednek is szüksége van. A napsugarakat leginkább a roppanós zöldségekkel, napérlelte hozzávalók felhasználásával juttathatod be a testedbe, amelyek újult erővel töltenek fel.

Paradicsomos töltött padlizsán

Hozzávalók:

2 nagyobb hosszúkás padlizsán
olívaolaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 nagyobb paradicsom
barnacukor

bors

A megmosott padlizsánok végét vágd le, majd hosszában felezd meg őket. Egymástól 2-3 centire ejts bevágásokat a padlizsán húsába, majd kevés felforrósított olívaolajon, alacsony lángon süsd át azokat. Közben a felkockázott hagymát és fokhagymát kevés olajon dinszteld meg, és a meghámozott, felkockázott paradicsomot hozzáadva pár perc alatt főzd össze. Sóval, borssal, kevés barnacukorral ízesítsd. A padlizsánokat helyezd el egy kiolajozott tepsiben, és a paradicsomos tölteléket töltsd a bevágásokba. A maradékot halmozd a padlizsán tetejére. Lefóliázva, közepes hőfokon (180 fokon) 50 percig süsd. Friss salátával, melegen fogyaszd.

Sajtos spenótfelfújt

Hozzávalók:

15 dkg spenót
10 dkg fetasajt
3 dkg kecskesajt
1 gerezd fokhagyma
2 dkg vaj
2 tojás + 2 fehérje
0,5 dl tej

bors

Az áttört fokhagymát add az olvasztott vajhoz, majd fonnyaszd meg benne a spenótot. Ha kész, csepegtesd le, és vágd fel nagyobb darabokra. A két tojásfehérjéből verj kemény habot. A két egész tojást, az elmorzsolt sajtokat és a tejet keverd el egy tálban. Add hozzá a spenótot, sózd, borsozd, végül a kemény tojáshabot is, és óvatosan forgasd vele össze. Négy kisebb hőálló sütőformát vajazz ki, és oszd el benne a keveréket úgy, hogy félig töltöd meg őket. Az előmelegített sütőben tíz percig süsd, míg ruganyosra és aranybarnára nem sülnek.

Fotó: profimedia.hu

Kapcsolódó cikkek:

Diétás falatok 4. – Desszertek büntetlenül

Ismerd meg a hazai borkultúrát!

Számtalan kedvező ajánlat a Cosmopolitan AKCIÓI között!

Címkék: finomságok tavaszváró

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend