2011.03.10.@ 11.03

Varázsolj egy kis Indiát az otthonodba!

Ha szeretnél egy igazán ízletes, indiai ételt az asztalra varázsolni, akkor próbáld ki az alábbi receptet: segítségünkkel 6 főre tudsz egy fenséges vajas csirkét rizzsel és lencsés-zöldséges körettel tálalni!

Cosmopolitan.hu
0 Megosztás

Oszd meg a cikket

Februárban meglátogattuk a Blanchir Főzőiskolát, és kipróbáltuk az indiai kurzust. A budapesti Kashmir Indiai Étterem tulajdonosa, Khudir Kousai vezetett be minket az indiai konyha rejtelmeibe. Nem csak hatalmas élményben volt részünk a hangulatos és családias kis helyen, hanem egy ízletes és egzotikus vacsorával is koronázhattuk meg a főzőcskét.

Az egzotikus fűszereket és lencseféléket beszerezheted a Culinarisban (Perc utca 8.), vagy a Vásárcsarnokban (Vámház körút 1-3.).

Dhansak 6 főre:

Hozzávalók: 5 dkg toor daal,10 dkg masoor daal, 5 dkg chana daal, 5 dkg urad daal (ezek lencsefélék), 5 dkg padlizsán, 5 dkg cukkini, 5 dkg krumpli, 1 db paradicsom, 20 dkg hagyma, 5 dkg gyömbér, 5 dkg fokhagyma, kurkuma, só bors, dhansak fűszerkeverék, 1 db zöld chili.

Elkészítés: Összekeverjük a lencséket, áztatjuk 5 órán át, majd megmossuk, hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt, krumplit, cukkinit, paradicsomot, a hagyma felét, a gyömbér felét (meghámozva) és a tisztított fokhagyma felét, csipetnyi kurkumát, borsot és sót, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy bőven ellepje, és forraljuk fel a zöldségkeveréket.

Serpenyőben hevítsük fel az olajat, tegyük bele a kockára vágott hagymát, az aprított fokhagymát, a szeletelt gyömbért, a dhansak fűszerkeveréket, és hevítsük fel.

A menet közben felforrt lencse-zöldség keveréket közel pépesre turmixoljuk bot mixerrel, majd adjuk hozzá az olajban sült fűszeres zöldségeket, és lassú tűzön 5 percig pároljuk össze.

Parsi Rizs 6 főre:

Hozzávalók: Basmati rizs 75 dkg, 5 dkg cukor, 2 szem zöld kardamommag, 1 db egész fahéj, csipetnyi só.

Elkészítés: Felhevített olajban olvasszuk meg a cukrot, ameddig meg nem barnul, tegyük bele a kardamommagot és a fahéjat, aztán öntsünk rá kevés vizet, majd a fél órája beáztatott, és megmosott rizst. Öntsél rá annyi vizet, hogy ellepje, keverd össze, adj hozzá egy kis sót, és hagyd felforrni, forralás után pedig tedd takarékra, fedd le, és további 10 percre hagyd gőzölni. A végén keverd össze óvatosan.

Vajas csirke 6 főre:

Hozzávalók: 75 dkg filézett csirkemell, joghurt, paradicsom, zöld chili, só, bors, fokhagyma, főzőtejszín, fokhagyma-gyömbér paszta, kurkuma, vaj, koriander zöld, friss gyömbér, hagyma, paradicsom, koriander por, madras curry por, római kömény por.

Elkészítés: A csirkemell filét kockára vágjuk, joghurttal, gyömbér-fokhagyma pasztával, sóval, kurkumával, borssal dörzsöljük össze, fél órás pácolás után tepsibe tesszük, és helyezzük sütőbe 200 fokon fél órára.

30 dkg paradicsommal, tisztított fokhagymával, aprított friss gyömbérrel, kis fej hagymával, sóval, borssal pároljuk össze, majd bot mixerrel keverjük össze.

Felhevített olajba tegyük bele a fűszereket, adjuk hozzá a turmixolt paradicsomszószt, tegyük bele a kisütött csirkét, keverjük össze, adjuk hozzá a koriander zöld aprított levelet, tejszínt, vajat, és 5 perc kevergetés után fogyasztható.

Próbáld ki a szuper és változatos kurzusokat te is! Klikk ide a Blanchir Főzőiskolához!

Fotó: Glódi Balázs

Kapcsolódó cikkek:

 

Szólj hozzá

KOMMENTEK BEZÁRÁSA

Még több weekend